Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@lucenka píše:
Ne, ale třeba v létě si mé kamarádky cizinky ťukaly na čelo, co je to v ČR za blbost, že se roušky nosí jen v metru. A proč l tomu máme tak laxní přístup, když se nám to podařilo na jaře udržet na uzdě.
Na jaře si zase moje kamarádky cizinky ťukaly na čelo, že se tu nosí roušky všude. To máš fuk. Jedno je jisté, vir tu bude. Nezmizí. Je nereálné, aby díky rouškám zmizel. Musí nějak, byť regulovaně, populací projít. A pak se stejně objeví nový typ, jako u chřipky.
@krtek93 tak já nikoho takového, kdo by dostal neschopenku a rýmu (kašel je široký pojem, od lehkého pokašlávání po těžkou bronchitídu) neznám a moje dr. by na mě koukala jak na blázna. To by tam měla v zimě pěkný nátřesk a kdo by asi pracoval? No a jak by sis představovala nošení roušky, když ti teče z nosu jak z kohoutku? To ti přijde hygienické? No, pokud máš roušku místo kapesníku, tak asi jo…
Podotýkám, že se stále bavím o pracovištích, kde jsou stabilní kolektivy a v té roušce polonemocný člověk tráví osm hodin. Ne o krátkodobých situacích, kdy je velká koncentrace a střídání neznámých lidí (doprava, nákupní centra a podobně). Tam roušky nerozporuju a vidím jednoznačný přínos nad riziky.
@lucenka píše:
Myslím, že už na to ČR dojela. Teď se před ní uzavře Evropa, bude tam ekonomický dopad, díky rozšíření viru budou lidi v karanténě, zavřené podniky. Přitom stačilo málo - zareagovat včas.
NO, to by tady ale nesměl být Babiš. Roušky se měly zavádět od 1. září, ale milý pan premiér si po reakcích na facebooku či kde podal MZ a rozhodlo se jinak.
@krtek93
Vypsala jsem několik pádných argumentů, proč jsou plošná opatření ( mezi ně kromě roušek počítám i plošné karantény zdravých lidí, nesmysl). A vy se začnete točit na jednom jediném, který si ani neumíte dobře přečíst!
Udělali jsme z komára ohromného velblouda a teď nevíme, jak z toho ven. Tak budeme vršit jedno nesmyslné opatření za druhým, víc a víc děsit lidi (aby ta nesmyslná opatření hájili) a budeme čekat na co?
Proč se nepoučíme ze Švédska, kde žádná plošná opatření nezavedli a mají tam teď klid. (Prosím, nepiště, že tam na jaře umřelo nejvíc lidí od morové epidemie, není to pravda - čísla si najdete docela snadno a najdete si i čísla, že ve státech, kde zavedli plošná opatření velmi přísná, bylo těch mrtvých daleko víc).
Začněme normálně žít, pěstujme svou vlastní imunitu, to je jediné řešení, jak se s jakýmikoliv virovými epidemiemi vyrovnat.
@DruhaStrana píše:
to je úplně stejný jako by zloděj řekl, že jsi měla mít tu peněženku líp schovanou, že on nění zodpovědnej za to, že ti ji ukradl.
Prosím? To opravdu dáváš rovnítko mezi nenošením roušek/vymýšlením jiné alternativy a zločinem? To fakt hezky vymyli lidem mozky.
On je celkem rozdíl, jestli si tady babička s dědečkem vezmou respirátor 2* týdne na nákup a k doktorovi na pár hodin, protože jinak mohou být izolovaní od společnosti, pokud chtějí nebo jestli se bude produktivní skupina dusit dennodenně x hodin…jak dlouho? Už navždy?
@Zumpa píše:
Hele, to nemá cenu, odpírači prostě argument nemají, jen se tu přetahují v tom, kdo z nich vymyslí ten nejhloupější
Argument nemaji zastanci. Zadna studie, ktera prokazuje noseni doma sitych hadríu proste neni.
@Violkafiala píše:
Hele nevím, jak je to v jiných regionech, ale u nás jsou aktuálně běžně k dostání. A to bych čekala, že se aktuálně, kdy roušky nikdo nenosil, budou ti rizikoví chtít chránit o to spíš..A k finanční náročnosti. Těch lidí je jistě dost, ale dávají se peníze do různých ***, proč ne do tohohle? Takhle potkávám seniory s rouškou z lékárny, která má životnost max pár hodin a oni takhle točí tři. Tím nechrání sebe ani nikoho jiného.
Jak můžeš vědět, kolik těch roušek mají? Zkus se podívat na cenu těch respirátorů. Kdyby se měli používat tak jak se mají a dávat se potřebným skupinám bezplatně, tak se stát nedoplatí.
@pe-terka Když mi teče z nosu jak z kohoutku, tak podle mě splňuju kritéria pro „práce neschopná“
Přijde mi nehygienické lézt mězi lidi, ať už s rouškou, nebo bez.
Ale hlavně - zase se to tu stočilo úplně jinam. Já bych teď hlavně uvítala upřesnění, jak se to bude řešit třeba právě ve firmách, v nejrůznějších provozech, v restauracích… To zatim nikde nevidim. Pak až můžu začít hysterčit, že to osm hodin v práci nezvládnu a co když dostanu rýmu.
@carsa Já nevím, jak to teď vypadá ve Švédsku, třeba jsou tam lidi rozumnější a dodržují jistá pravidla i bez nařízení? Že ve ŠVédsku není nic striktně nařízeno, neznamená, že se tam nic nedodržuje. Tady v ČR je hlavně strašně špatně celá ta komunikace a zmatek, k tomu naše nátura ze všeho vykličkovat, jako bonus dlouhodobý rozdělování lidí neustále na nějaký „tábory“ a pak to podle toho vypadá.
@Ha-ni píše:
NO, to by tady ale nesměl být Babiš. Roušky se měly zavádět od 1. září, ale milý pan premiér si po reakcích na facebooku či kde podal MZ a rozhodlo se jinak.
1.9. už podle mě bylo pozdě. Chtělo to zavést už v průběhu srpna. Stačí se podívat na Vietnam, jak rychle svými opatřeními zvládl dostat lokální ohnisko pod kontrolu. Ale tam se nebáli zavést opatření během několika hodin.
@pe-terka píše:
Italům se koronáč lepí i na paty?![]()
Zřejmě jo. Ale nikdo se tam proti tomu nebouří, všichni jedou jak jim řeknou. Bojí se, aby tam nebylo to co na jaře
Aha, takže rýma byla… Já bych s rýmou nejela, když tam mají sníženou imunitu. Proto jsem svou návštěvu i před covidem vždy odložila. Ještě že to u vás dobře dopadlo.
@spinkánek píše:
@krtek93Aha, takže rýma byla… Já bych s rýmou nejela, když tam mají sníženou imunitu. Proto jsem svou návštěvu i před covidem vždy odložila. Ještě že to u vás dobře dopadlo.
Myslíš tu babičku? Já musela, nebyl kdo jiný by jí dal léky. Plus prostě potřebuje sociální kontakt, jinak místo na covid zajde na samotu. Rýma se spustila večer po návštěvě.
@lucenka píše:
Jak můžeš vědět, kolik těch roušek mají? Zkus se podívat na cenu těch respirátorů. Kdyby se měli používat tak jak se mají a dávat se potřebným skupinám bezplatně, tak se stát nedoplatí.
No a? Vsak lidi jsou za svoje zdravi zodpovidaji sami. A je neco cennejsiho? At si je koupi nebo nechaji nakoupit od pribuznych.
Tvuj styl diskuze me zacal bavit, jde to samo ![]()
@Baba píše:
No a? Vsak lidi jsou za svoje zdravi zodpovidaji sami. A je neco cennejsiho? At si je koupi nebo nechaji nakoupit od pribuznych.Tvuj styl diskuze me zacal bavit, jde to samo
Je vidět, že nemáš nejmenší tušení, kolik ty respiratory stojí.
@lucenka píše:
Je vidět, že nemáš nejmenší tušení, kolik ty respiratory stojí.
Zajimave, ze ted svoji osobni zkusenosti neoperujes. Tvoje rodina si je nakoupila. Proc by nemohli ostatni? ![]()