Vyznáte se v tom? Roušky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
9.9.20 15:34
@Monchichik píše:
@Baba No u nás ve školce se šilo ze starých povlečení…takže berušky, ovečky atd :mrgreen:
:mrgreen: Ja mam momentalne prasatka a listicky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
9.9.20 15:36
@lucenka píše:
A došlo ti, že riziková skupina nejsou jen důchodci? A co bys navrhovala pro rizikové osoby, co žijí v ejdne :srdce: domácnosti s nerizikovou osobou? Odstěhování do nějakého karanténního zatížení, aby nemusel takový člověk mít i doma respirátor? Jak bys řešila domovy důchodců a personál? To by tam měli mít klienti respiratory pořád? Nebo by personál nesměl ten domov důchodců opustit? :think:

Jo a ještě teda, jak tohle 100% řeší rodina např. s nemocným dítětem, nevím. Předpokládám, že maminka je s ním například doma, ale když tatínek pracuje, tak se stejně nedá nic 100% podchytit. Ten tatínek to může prostě chytit kdekoliv, rouška nerouška. Těch rodin je mi upřímně líto, ale řešení na vše narozdíl od tebe bohužel nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
9.9.20 15:42
@lucenka píše:
Takže doma budou nosit roušku, budou v ní spát? 8o

Ne, to bylo myšleno na zaměstnance např. důchoďáků, nemocnic při výkonu povolání, ne v soukromém životě. Když pracují v rizikovém prostředí, tak bohužel.

Na rodiny s nemocným členem jsem reagovala výše. Tomu nezabráníš prostě nijak, i kdyby všichni nosili roušky, respirátory, tak stačí, že ji tatínek odloží např. v práci v jídelně a vesele to může donést domů. V každém systému bude trhlina, to nevyřešíš absolutně nijak, by se musel takto „postižený“ naprosto separovat. Narozdíl od tebe jsem si schopná přiznat, že nic nefunguje 100% dokonale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32186
9.9.20 15:44

@Baba já momentálně nemám žádnou a nehodlám na tom nic měnit… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
9.9.20 15:48

Když nezakážou sportovní akce, aspoň ty venkovní, ideálně nezavřou bazény, sauny a restaurace a nezavedou omezení pohybu, tak se v roušce klidně po budovách a MHD pohybovat budu. Hlavně ať nás nezavřou doma na zadku jako na jaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.9.20 15:48
@Violkafiala píše:
Ne, to bylo myšleno na zaměstnance např. důchoďáků, nemocnic při výkonu povolání, ne v soukromém životě. Když pracují v rizikovém prostředí, tak bohužel.Na rodiny s nemocným členem jsem reagovala výše. Tomu nezabráníš prostě nijak, i kdyby všichni nosili roušky, respirátory, tak stačí, že ji tatínek odloží např. v práci v jídelně a vesele to může donést domů. V každém systému bude trhlina, to nevyřešíš absolutně nijak, by se musel takto „postižený“ naprosto separovat. Narozdíl od tebe jsem si schopná přiznat, že nic nefunguje 100% dokonale.

Ano nefunguje to 100%, ale pokud nebudeme sobci a budeme používat roušky, tak těm potřebným zvýšíme šanci, že to nechytí. A o to jde.

• Citovat
  • Upravit
6363
9.9.20 15:53
@lucik2011 píše:
Vypadá to tak, že roušky zas budou všude ve vnitřních prostorách, podrobnosti prý zveřejní během dne. Bohužel asi můžou zavádět opatření jak se jim zlíbí.
Hlavně mě zajímají školy, jak to bude tam

V naší škole roušky ve společných prostorách. Ve třídě ne (naštěstí). :roll: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
9.9.20 15:55
@lucenka píše:
Ano nefunguje to 100%, ale pokud nebudeme sobci a budeme používat roušky, tak těm potřebným zvýšíme šanci, že to nechytí. A o to jde.

Ne. Rousky nicemu nepomuzou. Ty nechapes, ze je to jen zasterka pro nedostatek testu, trasovani? Ty ses prikald, ze to funguje - covid se siri a muzou za to lidi bez ustenek. Coz je proste hovadina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.9.20 15:57
@Baba píše:
Ne. Rousky nicemu nepomuzou. Ty nechapes, ze je to jen zasterka pro nedostatek testu, trasovani? Ty ses prikald, ze to funguje - covid se siri a muzou za to lidi bez ustenek. Coz je proste hovadina

Kdyby nepomáhaly, tak by se nepoužívaly v desítkách zemí ;) ale tohle nemá smysl s tebou řešit.

• Citovat
  • Upravit
22783
9.9.20 15:59
@Ha-ni píše:
Mě by zajímalo, jak vlastně můžou nařídit nosit rošky v soukr. firmách :think: chápu ve státní sféře, obchodech…

U nás nemusí, u nás je firma nařídila už na jaře a zatím nezrušila, ani když se nemusely nosit vůbec nikde a většina firmy dělala z domova :mrgreen: Jo, na úplně prázdný chodbě je to fakt blbina. Ale prostě je takový nařízení (nejspíš z důvodu, že jak potom stanovit, kdy ještě ne a odkdy už jo - tak prostě radši vždycky ve společných prostorách, to je nejjednodušší), tak ho dodržuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
9.9.20 16:00
@lucenka píše:
Kdyby nepomáhaly, tak by se nepoužívaly v desítkách zemí ;) ale tohle nemá smysl s tebou řešit.

Nema smysl resit to s nekym, kdo pouzije takhle trapny argument. Ale chapu. Jiny totiz nemas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
9.9.20 16:13
@lucenka píše:
Ano nefunguje to 100%, ale pokud nebudeme sobci a budeme používat roušky, tak těm potřebným zvýšíme šanci, že to nechytí. A o to jde.

Doma ušitou roušku bys musela co hodinu měnit, aby měla nějakou účinnost. Kdo to dělá? Denně u sebe nosí 12-14 hadrovejch roušek a po příchodu domů vše poctivě vyvaří? Absolutně zanedbatelný procento. Jak říkám, do obchodu si ji vezmu, do nemocnice, do autobusu, vlaku. Natolik jsem empatická! Ale nemyslím si, že pokud je v pracovním kolektivu ze sta lidí jeden člověk po onkologickým onemocnění, že dalších 99 lidí je zodpovědných za jeho zdraví. To si prostě musí chránit sám. Při epidemii chřipek dosud taky tohle nikdo neřešil a to riziko bylo minimálně stejné.

Z roušek se stala modla, vezmi si roušku, budeš borec a zachráníme tím svět. Že je jejich účinnost v porovnání s velkým nepohodlím a dalšími komplikacemi absolutně zanedbatelná, to už stádo nevidí. Ale jo, to o co se ti nad námi snažili, to se jim povedlo, jak tak koukám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.9.20 16:23
@Violkafiala píše:
Doma ušitou roušku bys musela co hodinu měnit, aby měla nějakou účinnost. Kdo to dělá? Denně u sebe nosí 12-14 hadrovejch roušek a po příchodu domů vše poctivě vyvaří? Absolutně zanedbatelný procento. Jak říkám, do obchodu si ji vezmu, do nemocnice, do autobusu, vlaku. Natolik jsem empatická! Ale nemyslím si, že pokud je v pracovním kolektivu ze sta lidí jeden člověk po onkologickým onemocnění, že dalších 99 lidí je zodpovědných za jeho zdraví. To si prostě musí chránit sám. Při epidemii chřipek dosud taky tohle nikdo neřešil a to riziko bylo minimálně stejné.Z roušek se stala modla, vezmi si roušku, budeš borec a zachráníme tím svět. Že je jejich účinnost v porovnání s velkým nepohodlím a dalšími komplikacemi absolutně zanedbatelná, to už stádo nevidí. Ale jo, to o co se ti nad námi snažili, to se jim povedlo, jak tak koukám.

A jak je tedy možný, že ve světě kombinace roušky, omezení některých akcí, trasování kontaktů, funguje? V čem je ČR tak jiná, že to nejde? Že jsou tam lidi tak omezení a nejsou ochotní spolupracovat?

• Citovat
  • Upravit
32186
9.9.20 16:27

@lucenka A jak víš, že to funguje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
9.9.20 16:29
@lucenka píše:
A jak je tedy možný, že ve světě kombinace roušky, omezení některých akcí, trasování kontaktů, funguje? V čem je ČR tak jiná, že to nejde? Že jsou tam lidi tak omezení a nejsou ochotní spolupracovat?

Rousky. O trasovani se nebavime. A to u nas mmch fakt nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí