Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám dotázek, dneska nám přišli údaje do IZIP (elektronická zdravotní knížka), je to na syna (skoro 6m), jenže jsme zrovna krmili, tak nebylo možno pro to dojít ven. Zůstal mi tu tedy papír, že si to mám vyzvednout. Jenže já se nikam teď nedostanu, stačí tedy, když to vyzvedne otec dítěte? Potřebuje tedy nějaký doklad, aby prokázal, že je to jeho zákonný zástupce a může zásilku vyzvednout? ![]()
Díky ![]()
No jestli je dopis psán na jméno syna tak to otec vyzvednou určitě může ![]()
U nás je to právě na prd, i dřív když přišlo něco mě, musela mě máma brát s sebou
Občanku si bude přítel měnit až za pár měsíců, já až za rok, takže to už pak nebude co řešit, když tam bude, ale teď nevím, no ![]()
Zavolej si na poštu o znovudoručení - na druhé straně oznámení bude telefonní číslo a pošťačka ti to doručí znovu. Jinak to daj asi jen tomu, kdo má syna v OP - z adresy nepoznaj, že je to na 6m mimino.
Za syna by to být problém neměl
Ať si raději vezme občanku a synův rodný list, kdyby měli problém. Podle mě je jedno, který zákoný zástupce to vyzvedne.
Janinna23 píše:
U nás je to právě na prd, i dřív když přišlo něco mě, musela mě máma brát s sebouObčanku si bude přítel měnit až za pár měsíců, já až za rok, takže to už pak nebude co řešit, když tam bude, ale teď nevím, no
Do nových občanek se už děti a ani manželé nezapisují
Je to fakt na nic.
Pokud to je na malého, tak by to neměl být problém.
můžeš si to nechat opakovaně bezplatně doručit. Jinak děti od ledna už v občance napsané nejsou ![]()
lucenka píše:
můžeš si to nechat opakovaně bezplatně doručit. Jinak děti od ledna už v občance napsané nejsou
to je pěkně naprd mám OP pár měsíců děti tam zapsané mám čekáme třetí a to bdue chudá ochuzené??
![]()
Ne jo?
To jsou výmysly
Tak já ho tam zkusím poslat s tím rodným listem, když je tam zapsaný, tak by mu to dát měli, ne? ![]()
Jinak tam tedy zavolám, ať mi to doručí znovu ![]()
Janinna23 píše:
Ne jo?To jsou výmysly
Tak já ho tam zkusím poslat s tím rodným listem, když je tam zapsaný, tak by mu to dát měli, ne?
Jinak tam tedy zavolám, ať mi to doručí znovu
Pardon ale nedá mi to:D vzhledem ke zkušenostm s 4P byhc se nedivila kdyby ti na poště řekliž e je to do vlastních rukou aby si pro tomalej přišel sám
![]()
existuje bud opakovane doruceni nebo muze otec s rodnym listem a vypise si na poste prohlaseni zakonneho zastupce.Pokud je dopis urcen vyhradne do vl,rukou tak vam ho stejne nedaji.to by ste museli na pojistovnu zavolat at to poslou na vas.delam na poste a nechapu jak muzou odesilatele posilat detem dopisy a kor kdyz sou do vl.rukou ![]()
Crystal87 píše:Janinna23 píše:Pardon ale nedá mi to:D vzhledem ke zkušenostm s 4P byhc se nedivila kdyby ti na poště řekliž e je to do vlastních rukou aby si pro tomalej přišel sám
Ne jo?To jsou výmysly
Tak já ho tam zkusím poslat s tím rodným listem, když je tam zapsaný, tak by mu to dát měli, ne?
Jinak tam tedy zavolám, ať mi to doručí znovu![]()
![]()
Bych ho vyšňořila a dala mu do pacek občánkův průkaz
Už by jen zbývalo aby si o to řekl ![]()
sanulka píše:
existuje bud opakovane doruceni nebo muze otec s rodnym listem a vypise si na poste prohlaseni zakonneho zastupce.Pokud je dopis urcen vyhradne do vl,rukou tak vam ho stejne nedaji.to by ste museli na pojistovnu zavolat at to poslou na vas.delam na poste a nechapu jak muzou odesilatele posilat detem dopisy a kor kdyz sou do vl.rukou
Tak já se na IZIPU vyplňovala jako zákonný zástupce, ale je to poslané na syna. Jinak na papíře je kolonka, jestli je to do vlastních rukou jen pro adresáta, tak je jasně napsané NE. Jenže s tím už mám své zkušenosti, když takhle přišlo něco mě a šla to vyzvednout máma, i přesto, že tam bylo napsáno že to není jen do mých rukou, tak jí to stejně nedali
![]()