Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Okamžitý odchod, odstřihnutí a změna telefonního čísla je jediná rada, kterou ti dám. Zažila jsem to ![]()
Musíš být silná, tu lásku v sobě zabít, úplně. Nic jinýho nepomůže…a bude se to zhoršovat, věř mi.
Dobrý deň, mám pocit, že ste ešte stále v tom štádiu, keď síce chcete zmenu, ale ešte nie skutočne definitívnu a radikálnu. Stále možno niekde dúfate, že keď sa odsťahujete, partner si uvedomí, čo stráca, príde vás prosiť, nasľubuje vám hory-doly a bude tvrdiť, ako veľmi sa zmení. A časť vás tomu ešte stále chce veriť.
Lenže pokiaľ človek naozaj nedospeje do bodu úplného vnútorného rozhodnutia, veľmi ľahko znovu podľahne nádeji. Keď však raz prídete do štádia skutočného vyčerpania, hnevu a definitívneho precitnutia, už vás nezlomí nič. Ani keby stál pod vašimi oknami, prosil, robil veľké gestá a sľuboval nemožné.
Vy sa musíte dostať do bodu, keď odchod nebude len pokusom, ako ho prinútiť zmeniť sa alebo vás získať späť. Musí to byť rozhodnutie pre vás samu. Do štádia, keď s vami už nepohne ani to, keby sa „rozkrájal na kusy“.
Četla jsem jen začátek, ty nejsi zamilovaná, ty jsi citově vyprahlá, zoufalá, začni si vážit sebe sama.
@Betty MacDonald píše: Více
to není žádná láska, nelze milovat někoho kdo vědomě ubliźuje. Tento vzorec chování má původ v dětství, kteté nebylo naplněné láskou.
Despoticky narcis se to jmenuje…
btw takkvy nema problem prejit i k fyzikemu nasili, chces na to cekat?
jo a meli jsme takovy kousek v rodine, zrejme teda bez toho nasili, chces vedet jak ta pani dopadla? pani v 50 sechla jak duchodkyne, zato pan kvetl jak broskvicka vypadal jak jeji vitalni syn… pak mlaskl, mrsknul hlavou a pani kmitala, jak na psa…
![]()
@Kve20 píše: Více
Ty jo, fakt jsi zamilovaná do takovýho tydýta? To všechno myslíš fakt vážně? Doufáš v co? Že se změní? Tak to těžko. Pošli ho do háje a odstěhuj se, máš tohle zapotřebí?
To není láska, to je závislost vytvořená traumatickou vazbou. Nic víc. Už jsem to psala v podobné diskuzi včera. Tohle se bude jen zhoršovat, odejdi ihned. Musíš si uvědomit, že tě u něj drží právě ta závislost. Je to jak boj s alkoholem, ale dá se to prorazit. Držím palce.
Tvůj občasný pocit, že žijes s narcistou je na prosto správný. Srovnej si to v hlavě naplánuj odchod a jdi a nevracej se. Bude tě lákat zpět s tím počítej, ale ne kvůli tomu, že tě miluje, ale protože mu utekla obět.
Ale tak v jednom měl ten tvůj narcis pravdu… Blbá jsi, když si tohle všechno necháš líbit ![]()
Okamžitě odejdi. Tohle se bude jen stupňovat. Tu lásku k němu musíš zadupat úplně totálně do země a trvat si na svém, nepovolit.
Nejsi unavena ze zivota, jsi vystavena z ziti s psychopatem, ktery te psychicky tyra. Zdrhej!
Sebeúcta je to co ženským často chybí. Zakladatelko, shlédni film o Simoně Monyové nebo film Sebemilenec, abys věděla, jak můžeš dopadnout.
@Kve20 píše: Více
Jestli to není fake, tak to chce co nejrychlejší řešení. A to je ROZCHOD a blokace!