Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Já si myslím, že někteří chlapi neumí dávat najevo city… Ale pokud vám řekl, že vás po 4 měsících nemiluje, tak mi to přijde divné
Já vim, prave proto moji hlavou probíhají i myšlenky jako ‘děla tohle vše jen pro ten sex’? Pořad nad tim premyslim…zakladatelka
@Anonymní píše: Více
Záleží na mnoha věcech, jak dlouho je sám, co je pro něj důležité
čtyři měsíce jsou docela krátká doba na to dělat závěry, ale pokud cítíš, že něco není ok, tak proč v tom dál zůstávat
Ztrácíš s ním čas
má tě úplně na háku. Ne, lásku si opravdu nemusíš zasloužit, to jsou jen manipulativní kecy. Občas ti hodí nějaké drobky, abys byla spokojená, ale jinak všechno špatně.
Příspěvek upraven 18.06.24 v 16:01
Ja nevím, ale po 4 měsících bych čekala více emocí, zájmu, lepšího chování….
To měsíční odloučení co vás čeká, bych brala jako fajn příležitost se ho bezbolestně zbavit.
Aha, takze 5 mesicu je malo na to se do nekoho zamilovat, ale staci uz na to, aby typek zpohodlnel?
Dela to na me dojem, ze te az tak moc nezere, obcas ti zamava pred nosem nejakou mrkvickou, abys mu nezdrhla, ale spis je to ucelove, mozna trochu i manipulativni, viz to s tou laskou, co si ji musis zaslouzit.
Soucasne mi pripada, ze ty to zbytecne hrotis, cloveku se nekdy proste chce curat jen tak, ne aby rozbil romantickou atmosferu.
V minulosti pokazde, kdyz jsem mela pochybnosti, zda ma chlap skutecne zajem, tak ho nemel. Kdyz ho ma, tak to proste VIS.
Čeká me měsíční pracovní cesta v červenci a netuším, jak to odloučení dame.. dokonce mi řekl, ze má strach, ze po měsíci ‘ztratime city’.
Tak tohle je totální red flag. Není zamilovaný… ![]()
@Silverine247 píše: Více
Přesně tak, když někdo pochybuje, jestli není něco špatně, tak je to tím, že je. Jinak by prostě VĚDĚL
Mně z toho popisu úplně přeběhl mráz po zádech. Je to studenej čumák, právě v tomhle období by z tebe měl být úplně hotovej, snažit se, aby si tě získal, dávat najevo zájem a pozornost. On se místo toho chová jako nějakej citově vygumovanej tydýt. Pro mě by tohle nebylo. Nepotřebuju, aby za mnou chlap šplhal po okapu do jedenáctýho patra s růží v zubech, ale slyšet hezká slova, vidět jeho zájem, těšení se na mě, to by mělo ve vztahu naprosto přirozeně být. On se podle všeho tak strašně kontroluje, až je to nenormální. Já bych z toho vycouvala.
On měl vztah tři roky, ta žena ho opustila ze dne na den, upadl do deprese a pití. Potom šest let jen krátké měsíční vztahy, řekl mi, ze byl zamilovaný jen dvakrát v životě. Šel na terapie a teď mi povídá, ze je mnohem ‘emočně vyspělý’ umí ‘ovládat svoje emoce’ - jenže to ‘ovládání’ emocí mi přijde spíš jako emoční nedostupnost, uzavření se. Řekl mi, že na to co máme čekal šest let, řekl mi pěkné věci…ale víceméně jen na začátku. Když ptáčka lapají..proste je to hot and cold
zakladatelka
Jo, v podobném pseudovztahu jsem také byl půl roku (teď nechápu proč), také jsem furt hledal důvody, co je špatně, kde dělám chyby… Až jsem přišel na to, že jediné správné řešení je konec. Teď jsem ale za tu zkušenost rád - vím, co v životě už opravdu nechci!
Budeš se jen a jen trápit, pokud s ním zůstaneš. Promluvy a rozmluvy přinesou maximálně to, že ho tím začneš tak srát, že kopne do zadku on tebe dřív. Takže pokud jsi srab a nemáš na to sama, tak do něj začni pořádně hučet ![]()
Proč je pro vás slovní spojení Miluji Tě víc než to, že s ním máte super zážitky, slušný sex a bere vaše děti?
Takže kdyby vám říkal, že vás miluje a pígloval kolegyni tak by to bylo ok?
Já osobně si myslím, že pravá láska vůbec není o nějakém miluji Tě x nemiluji Tě, ale o tom jak se ten člověk chová. Taky mám teď delší vztah a miluji Tě jsme si neřekli, neboť si to spíše dokazujeme. Ono když vás život naučí, že jakmile to řeknete tak to jde všechno do kopru tak to asi nemá moc smysl už říkat, no ne?:)
S přítelem spolu chodíme přes čtyři měsíce. Zajímalo by mě, zda-li vám jeho chování a vývoj vztahu příjde normální, nebo jestli to je tam, kde by mělo být. Popřípadě, vaše zkušenosti, když jste byly v podobném stádiu chození.
teď byl pet dni se známými na dovolené a ani jednou mne nezavolal (jen psal). Řekla jsem mu, ze jsem smutná, zavolal mi a omluvil se s tim, ze ‘už v našem vztahu ‘zpohodlněl’, ze prý mu chybim
čeká me měsíční pracovní cesta v červenci a netuším, jak to odloučení dame.. dokonce mi řekl, ze má strach, ze po měsíci ‘ztratime city’.
On, 36, bezdětný, já 35, dvě malé děti. Vídáme se pravidelně, 2× tydne (spime u sebe ). Jsou to dny, kdy nemam děti. Píše mi každý den, byli jsem spolu na dovolené, poznal moje děti (i když jen na hřišti a jednou), ja poznala jeho rodinu. Sex super. A teď k věci. Ještě me nemiluje, měli jsme konverzaci. Je velice chladný. Když jsem se ho na jeho city zeptala, řekl mi, ze láska je něco, co se ‘musí zaslouzit’ a ze se nikdy nezamiloval pred šestým měsícem chození. Mne to přijde strašně zvláštní, především mam pocit ze jsme toho spolu už hodně zažili atd. Přijde vám to normální? Například; romanticky moment na plazi, koukame na vodu, on mne da pusu a řekne ‘musím čurat’, proste aby rozbil tu romantickou atmosféru. Nenecha me se k němu emočně přiblížit. Byla jsem před nim ve vztahu, kde se muž choval podobně ke konci a vylezlo z nej, ze me nemiluje. Tenhle tvrdí, když o tom mluvím, ze je vše jak má být a ze to přijde. Nechci ztrácet čas
Co si o tom myslíte? Měla bych to ukončit, přehodnotit, nebo si s nim promluvit? Neměl by v tomhle stadiu být zamilovaný?
Děkuji