Vztekání u tříletého kluka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
3.10.15 12:53

@Pšenice tak to poradim švagrové…třeba se jí povede přemluvit sousedku, aby si doma otevřela rovnou „peklo“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
3.10.15 13:05

Já se snažím udržet konverzaci, vyjadřim pochopení. Také zabírá, když začnu náhle mluvit jako robot. :mrgreen: Kluk se vztekat umí, malá je prozatím amatér, má se ještě co učit. :lol: pokud ale vyhodnotím, ze není nutné nevyhovět(např mu nakonec tu oplatku koupit můžu, nějaké drobné u sebe ještě mám),tak vyhovim. Ale u nás jedeme trochu jinou výchovu, takže jsme za exoty. 8) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
brko
3.10.15 13:11

@Pšenice já ti nevim, ale mi to prostě přijde jako citový vydírání… nebojis se, ze se pak kluk bude chovat dobře ne proto, ze je to správné, ale vlastně jen ze strachu z čerta?

• Citovat
  • Upravit
12743
3.10.15 13:17

@brko tak já bych se asi stejně obávala kdybych povolila a dítěti vyhověla, že si bude myslet, že si vždy dokáže prosadit svou.

U nás prostě funguje to, že se na něčem dohodneme předem. Třeba a tom, že si koupí sušenku a pak mu tu jednu dovolím koupit. Dá mi na to slovo muže :mrgreen: a když pak v dalším obchodě ječí tak mu řeknu, že už sušenku má a že mi na to dal slovo muže :lol:

Ale on je filuta. Brzy pochopil, že v sestře získal možnost dalších zdrojů, tak pak vždy chtěl abych to koupila Elli když jeho jsem odmítla :D no a pak to s ní vyměnuje. Naštěstí ona už není tak pitomá a nedá mu to. Dřív třeba vyměnila autíčko za bonbon a když ho syn snedl tak zabavil i auticko a zmizl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
3.10.15 13:35

@brko Právě že mi přijde horší, když bych povolila a věc mu dovolila, třeba zmíněný oplatek… Protože když jsem kdysi povolila, bylo jen a jen hůř a dítě zkouší, kam až může zajít. U nás jsou hranice, a pokud mi cokoliv pomůže ty hranice dodržet, třeba i čerti, je to úspěch. Nechci, aby si myslel, že může vše a vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
3.10.15 13:37

@paola white To je přesné..Mladý taky zkouší abych koupila ještě pro brášku.. Anebo když něco nechci dovolit (např dívat na tv) tak zkouší " Ale bráška se chce dívat na TV" (někdy přidá "on mí to žííkal " :-)) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.10.15 13:42
@Pšenice píše:
@brko Právě že mi přijde horší, když bych povolila a věc mu dovolila, třeba zmíněný oplatek… Protože když jsem kdysi povolila, bylo jen a jen hůř a dítě zkouší, kam až může zajít. U nás jsou hranice, a pokud mi cokoliv pomůže ty hranice dodržet, třeba i čerti, je to úspěch. Nechci, aby si myslel, že může vše a vždy.

ono asi taky hodně záleží na formě jakou to to dítě prezentuje. Pokud syn hned napoprve poprosí a jde o maličkost tak jsem ochotná ustoupit, ale ne vždy aby z toho nebylo pravidlo. Když ale začne vyvádět jak smyslů zbavenej tak jsem ochotná ho odtáhnout domů i za nohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
3.10.15 13:48
@paola white píše:
@Lucík 25 já mám ještě dvouletou dcerku takže mám hysteráka a období vzdoru. Občas mám chuť je vyhodit z okna, ale nepomohla bych si, žiju v přízemí :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
3.10.15 14:55
Asi jsem to špatné vysvětlila. zmíněný oplatek nekoupím, protože se vzteká, ale taky neřeknu NE jen proto, že jsem rodič a měla bych nad ním teoreticky mít navrch. Pokud už scéna je, snažíme se najít kompromis. Zeptám se ho, jaké jiné řešení navrhuje a postupně najdeme cestu. Pokud je scéna, ze nevidí a neslyší, v naprostém klidu na něj mluvím a tím ho většinou ztlumim.ale ROBOT jasné vede. Malej se pak mezi slzáma začne smát a vždycky říká Robot snědl maminku. Ono mu je tedy víc jak ty tři roky, ale to asi moc roli nehraje.
@Pšenice píše:
@brko Právě že mi přijde horší, když bych povolila a věc mu dovolila, třeba zmíněný oplatek… Protože když jsem kdysi povolila, bylo jen a jen hůř a dítě zkouší, kam až může zajít. U nás jsou hranice, a pokud mi cokoliv pomůže ty hranice dodržet, třeba i čerti, je to úspěch. Nechci, aby si myslel, že může vše a vždy.
  • Citovat
  • Upravit
971
3.10.15 16:01

My oplatky ani sladkosti nevedeme, nemame doma, nekupujeme, TV nemame, tak to zatim nezna.
Vyhovim kdykoliv to jde. O penize ani tak nejde, ale nechci mit v byte skladiste, takze hracky nekupuju skoro vubec, bohate staci darky od jinych. Pokud neco chce, co ja nechci, reknu - promin, ‚honzicku‘, ja to nechci mit doma, ja se ti opravdu omlouvam, promin, mrzi me to nebo to, ze to rekneme pak tatovi, ze to chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
3.10.15 19:35

@AdaAda ale některý sladkosti jsou v pohodě, třeba zemanky nebo jablecne trubicky. Není prostě sladkost jako sladkost. Kromě toho to tady bylo uvedeno jako modelový příklad.

• Citovat
  • Upravit
971
3.10.15 19:51

@brko
Jj, ja to jako modelovy priklad beru. S cim souhlasim, aby jedl, ale puvodne to v planu kupovat nebylo, koupim. Treba se dozaduje mandarinek, nektarinek nebo hrozna, chce, abych koupila ryby apod, koupim. S cim ‚vnitne‘ nesouhlasim, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
4.10.15 08:23

U nás se vždycky na něčem domluvíme a pak si na tom trvám, né že bych potřebovala mít navrch nad malým dítětem, ale aby si taky osvojil, že když se někdo na něčem domluví, mělo by to mít plaťák. A u nás to tak funguje, připomenu co jsme si řekli a je to tak. Ale abych tvrdila dítěti že něco ne ne ne a pak jo, abych měla klid, to teda fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí