Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Treba ji nosi tak proto, aby sel videt jeji zasnubni prsten
.
@Genovesa píše:
@elanaa Souhlasím, jsem levačka a nosím na pravé.
já nesouhlasím, jsem pravačka a nosím na pravé
když občas vezmu opačně, protože už ruka bolí, tak jen na chvíli a to i už sedící dítě, v té levé mi to prostě tak nejde
![]()
Tak ja si myslim, ze kdyby bylo neco spatne tak ji kralovna, ci W. neco reknou ne? Jen ta zena v modrem (jmenk si nepamatuju
) se netvari nadsene ![]()
@elanaa píše:
Ale tady nejde o hlavičku, když děti drží hlavičku úplně suverénně, většinou už pak nechtějí ležet takhle jako mimina, ale chovat se na ruce vzpřímeně, to je fuk…tady se spíš (už jak se narodila a i teď) řešilo to, že naprostá většina praváků drží dítě na levé ruce, je to pro ně praktičtější, ta levá ruka je na to šikovnější a miminko si tam najde přirozenou a lepší polohu. Leváci to mají zas naopak, William je levák a nosí děti na pravém předloktí a hlava jim tam nekinkláKate je pravačka, George měla na levé ruce a vypadalo to přirozeně, tuhle malinkou od začátku nosí jako kdyby byla levačka a evidentně to není optimální.ale tak je to diskuze, možná o prdu, ale i odlehčeně se dá bavit ne? proč se nad tím hned pohoršovat?
@Genovesa píše:
Proč nám hned podsouváš závist? Tahle diskuse byla celou dobu přející, v pozitivním duchu. Já těch fotek viděla víc, i video. Celé rodině moc fandím. Ale taky jsem si všimla, že mimino je držené trošku zvláštně.
Přesně, já je mám hrozně ráda, ale to, jak má Ch. hlavičku dolu, jsem si všimla už když šli z té porodnice, a nyní ji takhle blbě drží zas. Na dalších fotkách, kde ji má na druhé ruce, je jasně vidět, že ji drží normálně.
@Genovesa JA PRAVE NIC TAKOVEHO NEVIDIM, JEN DETATKO CO SE ZKLANI MIRNE PROTOZE HO TAM NECO ZAUJALO.
Záleží přeci také ve kterém momentu je fotka pořízena. může to být momentka, kdy si malou jen přesouvala
@Fíková píše:
Třeba má malá predilekci na levou stranu. To vás nenapadlo?
Jo to je fakt. To mě nenapadlo. Nebo má Kate chromou ruku. Levou. Nebo trpí vzácnou chorobou a ruka jí ochabuje. Asi zavolám do Globe
.
Ještě k tomu nošení - nosím (resp. tahám) na pravé straně i roční koťátko, abych mohla tou levačkou aspoň něco udělat. Bo na pravačku jsem fakt levá
.
@ixule píše:
já nesouhlasím, jsem pravačka a nosím na pravékdyž občas vezmu opačně, protože už ruka bolí, tak jen na chvíli a to i už sedící dítě, v té levé mi to prostě tak nejde
![]()
Souhlas, to pravidlo „jsem pravačka, tak nosím dítě na levé ruce“ vůbec nechápu a ze svého okolí ani neznám. ![]()
Ty jo, tak jsem se na to soustředila a když uspávám „na mimino“, tak mám dítě položené na levé ruce. Takže mimino jsem nosila jakožto levačka na levé. Na pravo nosím až teď. Nicméně mně je jedno, na které ruce dítko nosí, jen spíš mi přijde, že ho někdy zvláštně drží. Ale tak mě při nošení mimina nikdo nefotil a v zrcadle se taky furt neobhlížím, takže bůh ví, jak jsem nosila své dcerky já.
Nasadily jste mi brouka do hlavy… jsem pravačka a mimino jsem nosila na levé, abych měla pravou volnou k použití. Dítě na pravé ruce mi přišlo nepřirozené.
Mě se zdá, že je to podobný jako s hodinkama. Většina praváků nosí na levé, většina leváků na pravé, jsou samozřejmě výjimky. Přitom je to vlastně úplně jedno. Dneska jsem schválně dala malýmu (pravák) pochovat panenku jako miminko a taky si ji automaticky položil na levou ruku.
Já nosila na levé, jsem pravačka… Ale já jsem byla vojanda a pravá ruka musí být volná, aby se dalo salutovat.
Takže jsem tímhle směrem postižená
Taky jsem pravacka a nosila jsem na levé. Snažila jsem se střídat, ale automaticky mimino dávám přednostně na levou. Pravou potřebuju volnou na jiné věci. I hodinky mám na levé.