Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lemanka mě spíš překvapilo, že není drahá. Když se narodil George tak se z toho stal boom a psalo se jak je drahá apod. No a dceru už jsem měla na to velkou tak jsem to neřešila. Teď se mi to připomnělo tak jsem se ze zvědavosti koukla a překvapilo mě, že není drahá. A líbí se mi ten „příběh“, jestli jsem ho dobře pochopila. Ta firma když Kate čekala George někde viděla obrázek když byl William nesen z porodnice. A udělali takovou podobnou deku - deka George - a poslali ji na královský dvůr, že od toho nic nečekali, spíš mysleli, že se deka někde zahrabe mezi xyz dalších darů…no a Kate se líbila, zabalila do ni George když šla z porodnice a nastala panika
teď firma skoro nestíhá plést…
Háčkovat fakt neumím
![]()
Tak já měla deku i do polské pravěké vykopávky, ale ručně dělanou. Přišla mi příjemnější než ty silonové peřinky, co jsem k tomu kočáru dostala darem.
@panikralickova, já si nemyslím, že by to byla nějaká speciální móda, a že by bylo nebo nebylo potřeba, aby se uchytila ![]()
Nebo to myslíš proto, že to je momentálně „královská“ deka? Jakože to bude teď „děsně in“, když do toho halí princeznu? No, tak o tom si myslím své ![]()
Holky, a viděly jste, jak se George vytáhl? Mně přišel hrozně veliký, když s ním šel William za „holkama“ do porodnice. Je čím dál víc roztomilejší
.
Princeznica je moc roztomila a zaujalo me, jak skvele Kate vypadala v den porodu. Urcite zadne nastrizeni, oxytocin a podobne, ale krasny prirozeny porod
@andelka83 píše:
@Quinn7 jj, taky jsem četla už dávno, že občanské příjmení rodiny je Windsor. Nicméně Kate taky nikdo netituluje Kate Windsor (zajímalo by mě zda je klasicky Katherine, nebo přímo Kate) ale Kate, vévodkyně z Cambridge.
Tak s tím Windsor jsem to někdy slyšela, ale nebyla si jistá. Kate je podle mě známá normálně jako Kate Middleton…Jinak před královnou a tak, jí podle mě oslovují Cathrine, ale veřejnost a novináři píšou Kate.
Hledala jsem a našla, že členové královské rodiny příjmení nepoužívají. Když ho někde uvést musí (mám pocit, že třeba Harry a William v armádě), tak používají Windsor. A Kate je Catherine Elizabeth, the duchess of Cambridge.
Tady je formulář, který odevzdali na matrice (nebo co tam v Anglii mají) a tam příjmení nejsou
@Quinn7 @chaarleene Oni prijmeni pouzivat nemuseji, ale prave treba v armade nejake mit musi. Ovsem ani jeden princ, dokonce ani Charles, prijmeni Windsor nepouziva. V armade se jmenuji Wales. Harry dokonce nepouziva sve oficialni krestni jmeno Henry. Dukaz zde.

@panikralickova Taky jsem mela dve pletene deky do kocarku. Jednu jsem si nechala uplest na zakazku, druhou jsem koupila.
@neumisa Tak tak. Mela jsem jane, to je sportovnejsi kocar a neprisly mi ty pletene deky do nej nejak nepatricne. Radsi nez takove ty spanelske? Fleece s nejakym ohyzdnym obrazkem ![]()
@kytka007 díky
já jsem totiž hledala a našla jsem, že oficiálně ti, kteří nemají titul, mají příjmení Mountbatten-Windsor, ale pamatovala jsem si, že jsem někde viděla fotku Williama v uniformě a že tam měl určitě něco kratšího na W
a ono Wales ![]()
mně by zajímalo, jak to bude, až nastoupí na trůn nový král - ať už Charles nebo William, protože tradičně se jména panovníků překládají do češtiny (Alžběta II.), tak jestli se u nás bude říkat král Karel nebo král Vilém (pokud si nevyberou nějaké úplně jiné jméno
)
@chaarleene píše:
Hledala jsem a našla, že členové královské rodiny příjmení nepoužívají. Když ho někde uvést musí (mám pocit, že třeba Harry a William v armádě), tak používají Windsor. A Kate je Catherine Elizabeth, the duchess of Cambridge.Tady je formulář, který odevzdali na matrice (nebo co tam v Anglii mají) a tam příjmení nejsou
http://www.dailymail.co.uk/…upation.html
Zaujalo mě povolání - princezna UK ![]()
@chaarleene, v Anglii už v minulosti Karla měli a všude se o něm píše jako o Karlovi (česky), tak to bude určitě Karel. Vilém zní taky dobře…
@chaarleene jee, dobrý formulář. Díky za odkaz. Takže malá je vlastně Elizabeth i po mamince. A povolání princ a princezna taky dobrý.
@KPKristy no, právě že dřív se překládala všechna jméno vládců, ale třeba o předchozím španělském králi už se psalo jako o Juanu Carlosovi a ne Janu Karlovi
teď mají Filipa VI., ale v tisku se o něm většinou píše jako o Felipem ![]()
@chaarleene Vis co, rekla bych, ze jejich jmena prekladany nebudou. Vem si, ze Alzbeta vladne uz 300 let
a ze ten trend prekladat jmena v te dobe byl a tak nejak se to udrzelo. Ale jak je videt, ta tendence ustupuje a Charlese nebo Williama neprekladaji. Mne celkove drasa, kdyz anglicky ctu o krali Georgovi, prip. Henrym a pak totez cesky a tam kral Jiri nebo Jindrich. To me stoji zbytecne premysleni. Ten preklad je v tomto pripade docela zbytecny ![]()