Jak odnaučit dloubání v nose?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
806
28.4.11 21:44

Jak odnaučit dloubání v nose?

Chtěla bych poprosit o radu. Blízké kamarádky dcerka (8 let) má už dlouhou dobu zlozvyk - dloube se v nosíku. Zajímaly by mě Vaše postřehy, rady jak to účině odnaučit. Sama si pamatuju, že když jsem byla malá, kousala jsem si nehty a starší sestřenka mi furt připomínala, že když toho nenechám nehty mi zakrní a budu si je v restauraci před klukem z hanby schovávat za skleničku :lol: Pomohlo to :lol: Teď zpětně nechápu, jak si někdo může hryzat nehty, brr :oops: Ale co se týče holubů v nose, žádnou metodu nemám. Máte nějaké fígle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
28.4.11 22:47

Já myslím, že na tohle platí to samé jako na nehty..Přestane, až sama bude chtít..Známe známe, ach jo.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.4.11 22:47

Tchánovci „varují“ Lukáška, že jestli si bude strkat prsty do nosu, bude ho mít tak velký, že se mu tam budou schovávat čmeláčci :lol:
Ale on tomu moc nerozumí, navíc to zatím jen párkrát zkusil, takže nevím, jak moc účinné to může být na starší děti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
29.4.11 10:38

Ahoj, tak u nás je to s dloubáním v nose tak, že si myslím, že je to její nos, tak ať si s ním dělá, co chce :mrgreen: Jen jí říkám, že se na to nechce nikdo koukat, takže se nesmí dloubat na veřejnosti a doma chodí do jiné místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
29.4.11 11:11

maxak:dobrej přístup :palec: Ono asi moc nepomůže, říkat, neříkat. Mydlím že na o přijde sama až se jí začnou děti posmívat, pokud vůbec :think: Moji škodolibí rodičové, mají pečlivě schované video, kde se já mrňavá houpu v žluté vaničce na koberci před televizí, čučím na Cosby show a dloubu si holuby - a co víc, šup do pusy :oops: Samozřejmě to naši nadšeně pouštěli každému nápadníkovi, včetně současného přítele :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.4.11 13:12

Neznám nikoho, kdo by se jako dítě v nose nevrtal i s ochutnávkou.. :mrgreen: nejlepší vzorek je vždy na besídce v MŠ..tak se to hezky sleduje.. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
29.4.11 21:18
maxak píše:
Ahoj, tak u nás je to s dloubáním v nose tak, že si myslím, že je to její nos, tak ať si s ním dělá, co chce :mrgreen: Jen jí říkám, že se na to nechce nikdo koukat, takže se nesmí dloubat na veřejnosti a doma chodí do jiné místnosti.
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
byron
29.4.11 21:19
Lizbeth píše:
Neznám nikoho, kdo by se jako dítě v nose nevrtal i s ochutnávkou.. :mrgreen: nejlepší vzorek je vždy na besídce v MŠ..tak se to hezky sleduje.. 8-)
:mrgreen: :-P
  • Citovat
  • Upravit
16291
29.4.11 21:24

Holky, fakt nic neexistuje? Známé malý má slabé cévky v nose a dloube se v něm schválně - aby zjistil, zda zas poteče červená :roll: Jsou mu necelé 4 roky. Náš se dloube občas taky, ale spíš jako čištění, tenhle tam strká fakt celý loket :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
29.4.11 22:07

Teda, já nevím no, nejsem odborník:lol: ale já teda když viděla nějaké dítko dloubat se v nosíku, tak to bylo s ochuthnávku vždycky :lol: :think:Škoda, že nikdo nemáte nějakej osvědčenej fígl :think:

Příspěvek upraven 29.04.11 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
29.4.11 22:10

Tak na tohle by se mi nejaka finta taky hodila. :) Ja se snazim na to moc nereagovat a nevsimat si toho, jenze kdyz jdeme po meste a Pata se najednou zacne doubat v nose a nasledne to strkat do pusy, tak se ne vzdycky udrzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.4.11 08:38

Mě vždycky táta u tv praštil hrozně přes ruce :mrgreen: Ale myslím, že mě to akorát donutilo dávat si víc bacha a dělat to nenápadněji..Nebo v soukromí..Já myslím, že to poleví až věkem..Až jim docvakne, že tohle fakt jako néééé.. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
30.4.11 10:54

moji male bude 5 a uz jsem z toho vazne zoufala, nepomaha nic, vyhrozovani, slibeni odmeny, plesknuti. Snazila jsem se ji vysvetlit, ze tam jsou bacily, a proto pak kasle, kdyz to strka do pusy, dokonce jsme pustili i Byl jednou jeden zivot, tam jsou ty bacily vazne pekny.
Nedokaze mi vysvetlit, proc to dela, jestli ji to chutna. No me je z toho uplne na :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
30.4.11 11:49

chutná :lol: Né promiň, naprosto ti rozumím. Kamarádka je z toho taky zoufalá a to je její malé už 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.4.11 12:18

Nebudte zoufalí..Vždyt to v podstatě vadí jen rodičům..Znáte snad někoho dospělého, kdo by se před vámi dloubal v nose a ochutnával??
To prostě přejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová