Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych poprosit o radu. Blízké kamarádky dcerka (8 let) má už dlouhou dobu zlozvyk - dloube se v nosíku. Zajímaly by mě Vaše postřehy, rady jak to účině odnaučit. Sama si pamatuju, že když jsem byla malá, kousala jsem si nehty a starší sestřenka mi furt připomínala, že když toho nenechám nehty mi zakrní a budu si je v restauraci před klukem z hanby schovávat za skleničku
Pomohlo to
Teď zpětně nechápu, jak si někdo může hryzat nehty, brr
Ale co se týče holubů v nose, žádnou metodu nemám. Máte nějaké fígle?
Já myslím, že na tohle platí to samé jako na nehty..Přestane, až sama bude chtít..Známe známe, ach jo.. ![]()
Tchánovci „varují“ Lukáška, že jestli si bude strkat prsty do nosu, bude ho mít tak velký, že se mu tam budou schovávat čmeláčci ![]()
Ale on tomu moc nerozumí, navíc to zatím jen párkrát zkusil, takže nevím, jak moc účinné to může být na starší děti ![]()
Ahoj, tak u nás je to s dloubáním v nose tak, že si myslím, že je to její nos, tak ať si s ním dělá, co chce
Jen jí říkám, že se na to nechce nikdo koukat, takže se nesmí dloubat na veřejnosti a doma chodí do jiné místnosti.
maxak:dobrej přístup
Ono asi moc nepomůže, říkat, neříkat. Mydlím že na o přijde sama až se jí začnou děti posmívat, pokud vůbec
Moji škodolibí rodičové, mají pečlivě schované video, kde se já mrňavá houpu v žluté vaničce na koberci před televizí, čučím na Cosby show a dloubu si holuby - a co víc, šup do pusy
Samozřejmě to naši nadšeně pouštěli každému nápadníkovi, včetně současného přítele ![]()
Neznám nikoho, kdo by se jako dítě v nose nevrtal i s ochutnávkou..
nejlepší vzorek je vždy na besídce v MŠ..tak se to hezky sleduje.. ![]()
maxak píše:
Ahoj, tak u nás je to s dloubáním v nose tak, že si myslím, že je to její nos, tak ať si s ním dělá, co chceJen jí říkám, že se na to nechce nikdo koukat, takže se nesmí dloubat na veřejnosti a doma chodí do jiné místnosti.
Lizbeth píše:
Neznám nikoho, kdo by se jako dítě v nose nevrtal i s ochutnávkou..nejlepší vzorek je vždy na besídce v MŠ..tak se to hezky sleduje..
Holky, fakt nic neexistuje? Známé malý má slabé cévky v nose a dloube se v něm schválně - aby zjistil, zda zas poteče červená
Jsou mu necelé 4 roky. Náš se dloube občas taky, ale spíš jako čištění, tenhle tam strká fakt celý loket ![]()
Teda, já nevím no, nejsem odborník:lol: ale já teda když viděla nějaké dítko dloubat se v nosíku, tak to bylo s ochuthnávku vždycky
Škoda, že nikdo nemáte nějakej osvědčenej fígl ![]()
Příspěvek upraven 29.04.11 v 22:17
Tak na tohle by se mi nejaka finta taky hodila.
Ja se snazim na to moc nereagovat a nevsimat si toho, jenze kdyz jdeme po meste a Pata se najednou zacne doubat v nose a nasledne to strkat do pusy, tak se ne vzdycky udrzim.
Mě vždycky táta u tv praštil hrozně přes ruce
Ale myslím, že mě to akorát donutilo dávat si víc bacha a dělat to nenápadněji..Nebo v soukromí..Já myslím, že to poleví až věkem..Až jim docvakne, že tohle fakt jako néééé..
![]()
moji male bude 5 a uz jsem z toho vazne zoufala, nepomaha nic, vyhrozovani, slibeni odmeny, plesknuti. Snazila jsem se ji vysvetlit, ze tam jsou bacily, a proto pak kasle, kdyz to strka do pusy, dokonce jsme pustili i Byl jednou jeden zivot, tam jsou ty bacily vazne pekny.
Nedokaze mi vysvetlit, proc to dela, jestli ji to chutna. No me je z toho uplne na ![]()
chutná
Né promiň, naprosto ti rozumím. Kamarádka je z toho taky zoufalá a to je její malé už 8.
Nebudte zoufalí..Vždyt to v podstatě vadí jen rodičům..Znáte snad někoho dospělého, kdo by se před vámi dloubal v nose a ochutnával??
To prostě přejde..