X-lander kolekce 2012

Máte zkušenost s X-lander XA?

Přidejte zkušenost s X-lander XA
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1267
25.3.12 22:28

No my půjdeme nakonec asi do ABC Design Viper 4S. Potřebujeme už jen sporťák a tento je v setu i s korbou za 9990,– Kč. Značku moc neznám, nikdo v okolí ho nemá, ale tady v diskuzích si ho moc chválí, viděli jsme ho na živo v Malviku, porovnávali jsme asi 10 značek a tento byl nejlepší, na peníze jsem moc nekoukala, sporťák bude na na 2-3roky, kdyžtak se dá koupit již z druhé ruky. Ze zkušenosti vím, že na korbě tolik nesejde, může být klidně i z druhé ruky, důležitý je podvozek a sporťák. Viper jde do úplného lehu, je vyšší, má velký koš, přehazovací sedačku po i proti směru, vysoké a široké lůžko u sporťáku. Polohování nožiček, nafukovací kola, velkou boudu sklopnou jako x lander. Váha cca 15kg sporťák, takže jako X lander a navíc pruží víc, má asi méně polstrování na sedáku,ale to se dá řešit případně vložkou do sedačky.
 http://www.malvik.cz/…oznikem-2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
25.3.12 23:02

Tak si ho taky napíšu do seznamu k porovnání :-) Právě řeším dilema, jestli koupit levný hluboký, ale s velkou korbou a pak dražší sporťák nebo se mám na korbu vykašlat a přežít to nějak v malé a pak vozit ve sporťáku. Malý se má narodit v červenci. Dívala jsem se třeba na Firkon Verano, ale nelíbí se mi přední kolečka, materiál a skládání taky nic moc, plánujeme hodně cestovat jak autem tak mhd a ještě máme psa… x-lander je rozhodně skladnější, ale menší. Manželovi se taky víc líbil, ale on nebude řešit, že se tam pak nevejde ve fusaku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
26.3.12 07:46

Velké korby mají Quinny, Easy Walker, ale zase mají pro nás nevhodné podvozky nebo polstrování. My máme Mutsy Urban, 4kolku dělají i 4Rider. Korbičky jsou velké asi 75cm, což jde, ale sporťák se nám nelíbí,nejde úplně do lehu, fouká boudičkou. Za tolik peněz to opravdu není kvalita. Tím, že jsme si koupili nový kočárek, který se nám moc líbil, jsme přišli na to, že kvalita pro dítě je lepší než být jedničky na ulici s designovým kočárkem. Nechceme, aby naše dítě leželo křivě, když v něm bude každý den spát atd. a hlavně chci sedačku přehazovací po i proti směru, na úkor šířky. Ale ABC je docela široký. Zase na skládání je docela vysoký, protože přední kolečka se nesklopí, jako u jiných značek, ale dají se vytáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.3.12 08:03

Na Mutsy jsem se byla podívat a sporťák se mi taky nelíbil. Na začátku jsem si řikala, že je mi jedno, kolik za kočár dáme, ale i na těch drahých kočárech mi něco nesedí. Na Easywalker bych se šla podívat, ale v Brně ho nemají nikde na prodejně. Teď je ještě nový Jané čtyrkolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.3.12 11:33

@Ešinka @danielacap

u červencového dítka (ale i u jindy rozeného, po zkušenostech, co mám) bych uvažovala tak, že buďto obr korbu (80cm na délku), nebo dobrý sporťák, který je do 180°lehu a otočný protisměru. myslím, že jsou to celkem pak srovnatelné varianty.
Quinny mají korby naopak docela malé, těch 75cm nějak nestačí, měla jsem tuhle korbu a vozila do 5!měsíců, což je prostě málo.
Easywalker nemá otočný sedák. má ho slušně do lehu, ale je docela odkrytý, a myslím, že většině lidí by na zimu vadil pro 6m miminko. (mně ne, ale u nás je to jinak.. děti milují čerstvý vzduch a v zimě okamžitě usínají.. )

u toho ABC designu by mi velikost korby i vyhovovala, s tím, že ten kočár je fakt do 180lehu a bouda pěkně kryje, toho bych se nebála. u skládání může být opruz nutnost sundavání sedáku a nemožnost zaklopení těch kol, ale na druhou stranu, ta skladnost je nakonec docela dobrá…

xlander XA jako takový mě celkem překvapil, jak je neskladný!! už je to skoro 5 let, co jsem vybírala první kočár a tehdy byl XA ve hře a byl skladnější, opravdu ..

pak je samozřejmě taky varianta koupit skladný golfkový podvozek pod korbu na to cestování ale to záleží na tom, kam hodláte cestovat..
já jsem u prvního myslela, že stačí jeden kočár,a bytostně jsem nenáviděla golfky a golfkové podvozky. no a u druhého jsem si ke Quinny speedi (terénní trojkolka) koupila cybex callisto komplet, jakože do auta. a opravdu, i když je malý v zimě, jezdila jsem se cybexem, a Quinny jen do terénu. a hrozně mi to vyhovovalo. strašně jsem si přála jednu korbu a dva podvozky, ale už jsem měla QUinny a manévrovací prostor byl omezen. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
26.3.12 11:37

holky záleží kdy čekáte dítko či na podzim a budete dávat fusak nebo na léto a pak na podzim už bude ve sporťáku .. já mám termín za 3 týdny a tak pak jsem nechtěla uplně malou korbičku ale nepotřebovala jesem ani tu velikou .. a X-lander nám vyhovuje máme 2011

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
26.3.12 12:12

Já mám dítko v červnu a i když jsem měla korbičku 80cm (jiný než X lander), tak šla malá do sporťáku ve 4. měsících. Mám XQ a jsem spokojená, protože když jsem tam dala fusak, tak to bylo v rovině. Malé to nevadilo a byla ve sporťáku spokojenější než v korbě.
U toho ABC si dávejte pozor na rozpětí zadních koleček, známá ho má a neprojede takovýma těma turniketatma (nevím jak se tomu správně říká) do krámu :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.3.12 12:12

Holky, díky za rady. Na to ABC se mrknu naživo a uvidím, x-move si nechám jako záložní plán, přinejhorším si půjčím od segry její starý tank

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.3.12 12:51
@jitka0705 píše:
U toho ABC si dávejte pozor na rozpětí zadních koleček, známá ho má a neprojede takovýma těma turniketatma (nevím jak se tomu správně říká) do krámu :nevim: .

no. horší, než Quinny to nebude :D
tem má rozvor 67 a kousla jsem se třeba cestou na kyčle ve dveřích na bulovce. ještě že to byly jediné odemčené a že ti saniťáci fakt potřebovali projít, tak mi pomohli kočár vyprostit :mrgreen: :mrgreen:
ale bohužel, tohle jsem nezměřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
26.3.12 14:26

ABC Viper jde složit se sedačkou. Mám to potvrzené z obchodu i od uživatelky Vipra S4. Rozvor zadních kol nevím, ale budu mít info dnes. My už ho objednali, tak uvidím, zda budeme spokojení. Snad dobře poslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.3.12 14:30

Tak dej pak vědět, jak jste spokojení ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
26.3.12 22:17

Každý si musí najít to co mu bude vyhovovat, ale ten ABC nevypadá špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.3.12 23:00
@danielacap píše:
ABC Viper jde složit se sedačkou. Mám to potvrzené z obchodu i od uživatelky Vipra S4. Rozvor zadních kol nevím, ale budu mít info dnes. My už ho objednali, tak uvidím, zda budeme spokojení. Snad dobře poslouží.

ale jen když je po směru jízdy, ne? protisměrně se musí sundavat. aspoŇ 2011 musela, to jsem si zas zkusila v obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kimdes
26.3.12 23:54

taky hledám

ahoj všem, taky hledám nějaký pěkný, funkčí, kvalitní kočárek za rozumnou cenu, ale v tom množství se dost ztrácím. Na netu jsem si vybrala dva kočárky, první X-lander a druhý Alprion, na živo se mi líbili docela oba, ale každý má své ALE!!
U XLandru se mi moc nelíbí barvy a to, že je korbička docela malá, budu rodit v červenci a bojím se, že se mi tam miminko v zimě nebude vejít, a s těma barvama je to taky dost smutné! Chtěli bychom nějakou neutrální barvu, ale jediná, která z nabízených stojí v úvahu je černošedá a tu fakt nechci, to je prostě moc pohřební…Ostatní jsou prostě holka nebo kluk. Co se týče Alprionu, líbí se mi v podstatě celý…Barvy, ovladatelnost, velikost…ale zase mám strach, že není moc kvalitní..ale to asi nebude takový problém, četla jsem na něj docela kladné recenze…No..takže ted asi záleží na tom, co si vybereme…Nebo má někdo nějakou radu?

• Citovat
  • Upravit
819
27.3.12 07:06

Co se barev týče, tak na holku i kluka by šla ta zeleno-žlutá. Já jí měla před 6-ti lety na Janéčku na kluka a vypadala to super ;) . No a teď se mi Janečko vrátí na holku a ta barvička se mi zdá v pohodě.
Mě se jěště líbil Piere Cardin Millenium 2012 :D , je hodně podobný tomu ABC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí