Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Potřebovala bych poradit, moc se mi líbí kočárek X-lander X-move 2012, chtěla bych se zeptat, jak jste s kočárkem spokojení (plusy a minusy), popřípadě i kdo máte jiný X-lander, jak vám vyhovuje.
Pak bych chtěla poprosit, jestli někdo nemáte vyfocené mimčo v X-landeru (hluboká korba i sporťák), chtěla bych vidět, jak se tam miminko vejde hlavně v hluboké korbě, o které se hodně píše, že je malá.
Moc díky ![]()
Máte zkušenost s X-lander X-Move?
Přidejte zkušenost s X-lander X-MoveMá x-move a jsem spokojená. hodně si lidi stěžují na to že je špatně odpruožen, ale to mi nepřjde. jezdím po lese a celkem to zvládá u korbičky považiju za největší plus že se dá připosadit a prcek z ní vidí, takže mi v ní vydržel do 7 měsíců v pohodě (vydržel by asi i dýl, ale měla jsem strach jak se přitahoval, že vyletí po hlavě ven). bouda korbičky se dá odepnout a prcek pak ležel na bříšku a koukal ven a vydržel tak i několik hodin.
u sporťáku mě vadí slídová stříška v boudě, který se nedá nijak zakrýt takže tam musíš buď vozit plenu nebo dokoupit clonu (asi za 200)
já jsem celkově s kočárkem spokojená a neměnila bych. kupovala jsem ho už jak 2 x-lander v řadě a super!
korba je asi menší, ale oproti jiným kočárům to není za taková tragedie. syn se narodil v lednu takže v korbě s fusakem jezdil jako úplný miminko a v létě bez fusaku se tam v pohodě vlezl
fotky někde pohledám.
Záleží na tom, kdy se miminko narodí. je to spíš kočárek pro zimní miminka. Já jsem kupovala až jako sporťák pro 8měsíční a dcerka mi tři měsíce plakala, protože na mě neviděla a mě teda hrozně vadilo, že já na ni taky nevidím. Když jsem ho kupovala, tak jsem si myslela, že se jí bude líbit jezdit po směru jízdy a říkala jsem si, že jsem s ní celý den, tak tu hodinku na procházce na ni vidět nemusím, ale chtěla jsem jí ukázat třeba pejska nebo vláček, pořád jsem musela zastavovat a naklánět se k ní… kdybychom na sebe viděly, tak by nebyl žádný problém
Teď už má dva roky a je to v pohodě. Kočár je to dobrý a je mi jen líto, že nemá otáčecí sportovní verzi - nevím ale, jak je to u „move“, já mám XA. Čekám druhé mimi a narodí se v květnu, takže jako hluboký ten x-lander nebudu používat - na zimu by mimčo muselo do sporťáku a jezdit se 7m. miminem v otevřeném sporťáku a ještě po směru jízdy, to nechci
, takže koupím nějaký s vložnou taškou a x-lander si nechám na potom.
@3HE Ten X-move má právě ten sporťák otáčení, takže jde do obou směrů ![]()
Taky teď máme X-Move, máme jen sporťák a maximální spokojenost. Předtím jsme měli X-lander XA 2011 a museli jsme ho prodat, protože sporťák nešel otočit proti směru jízdy a náš malej, jak na nás neviděl, pořád řval.
A taky má X-Move užší ty zadní kolečka, což jsme ocenili - u XA jsme museli sundavat kolečko, když jsme ho dávali do kufru auta a taky do některých dvěří, které byly užší.
Kolečko se sice jen jednoduše vycvakne, ale přece jen je pohodlnější nic nesundavat a prostě projet.
Korbička je asi opravdu menší, ale nám se malej narodil v prosinci a v korbičce u XA byl do června. Řekla bych, že je nejlepší, když se dítko narodí na zimu, ve fusaku je ještě maličké a v pohodě se tam vejde. U X-Move je super, že se dá ta korbička trochu i zvednout, to XA 2011 neměl.
A u X-Move je perfektní i ten nánožník, u XA mi to pořád sjíždělo.
Já na X-Landery nedám dopustit a u X-Move vyladili nedostatky, které (aspoň pro mě) měly předchozí kolekce.
@paola white děkuji za fotky, to jsem mile překvapená tou hlubokou korbičkou. JDU DO NĚJ!!! ![]()
@Kate92 píše:
@paola white děkuji za fotky, to jsem mile překvapená tou hlubokou korbičkou. JDU DO NĚJ!!!
a kdy čekáš prcka?
@paola white Barvičku máme jako ty
strašně se mi líbí, je taková nevšední, neokoukaná viď.
@monysek21 píše:
@paola white Barvičku máme jako tystrašně se mi líbí, je taková nevšední, neokoukaná viď.
jj zamilovala jsem si jí na první pohled.
Holky a jak je to s polohováním sporťáku u x move? mám xa2011 a štve mě, že to nejde úplně do sedu a malej mi z toho pořád sjíždí, jezdím teď raděj s golfáčem protože jsem malého musela furt tahat nahoru.
@adell píše:
Holky a jak je to s polohováním sporťáku u x move? mám xa2011 a štve mě, že to nejde úplně do sedu a malej mi z toho pořád sjíždí, jezdím teď raděj s golfáčem protože jsem malého musela furt tahat nahoru.
mě teda nikam nesjíždí ![]()
Taky se přidám s dotazem. Dá se dítě ve sporťáku připoutat jen kolem pasu nebo musí být vždy i přes ramena? Z fotky to nějak nedokážu poznat ![]()
Adell - mám s XA úplně stejný problém a taky jezdím raději s golfkama. Ani malému se to moc nelíbí, když si nemůže pořádně sednout ![]()