Z čeho čerpáte energii

232
11.3.24 19:11

Z čeho čerpáte energii

Jak je v nadpise…ráda bych se zeptala, kde vzít energii. Jestli ta únava je nedostatkem slunce, nevím. Je pravda, že jsem teď byla přítomna u takové stresující situace, kterou zas tak neřeším, ale týká se blízkého rodinného příslušníka a myslím na to, ale vyhlídky jsou dobré.
Jsem jen strašně unavená poslední dobou, nestěžuji si na peníze, na bydlení, na práci, na dítě. Prostě všechno je tak nějak v pohodě. Asi bych ráda dostala nějaké tipy možná přímo na potraviny. Trochu jsem si poslední měsíce nehlídala životosprávu, přibrala jsem tři kila, ale pořád jsem taková normální. A kafe už mi nepomáhá, vodu piju dost, občas čaj a necvičím, ale přirozeného pohybu mám taky dost. (Dovolená a únik od každodenních povinností zrovna nehrozí). Díky za všechny nápady a tipy jak dobíjíte baterky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21630
11.3.24 19:14

Zkus vitamíny C a D a k tomu selen, zinek. Hlavně to C dodává energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.24 19:18
@paní Droběna píše: Více

Teeeda, ty mi mluvíš z duše! Dnes jsem říkala to samé. Vše v pohodě, ale jsem strašně unavená, vždycky si naplánuji po cestě z prace, co ještě vše udelam, a nakonec neudělám téměř nic, jen čučím do prázdna, sem tam něco s hrůzou dodělám…ale není to ono, ani mě to moc nebavi. Říkala jsem si, že si koupím nějaké béčko v lékárně, asi jarní únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
11.3.24 19:33

Beham, to strasne nabiji energii..
Piju hodne caju.
Jim vyvazene, takze netloustnu, ani nemam hlad. Cukr nekonzumuju, z masa jen kureci a ryby, ryzi, hodne zeleniny. A moc nepiju alkohol, to je100% zabijak energie.
Spim pravidelne a minimalne 8 hodin denne.
Jednou tydne sauna.
Jsem jako rybicka:) energie spousta, nemocna minimalne.

• Citovat
  • Upravit
74217
11.3.24 19:34

Cvičení, čerstvé ovoce a zelenina. Podle KT poskládané jídlo, aby tělu nic nechybělo a nebyl výkyv. Což by ovlivnilo nálady a chutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
11.3.24 19:34
@paní Droběna píše: Více
Říká se, že na unavu je dobrý hořčík. Z vlastní zkušenosti bych byla spíš pro vypadnutí někam na výlet nebo práci na zahradě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9058
11.3.24 20:06

Dostatek spánku, pití a pohybu na vzduchu. A teda nabíjí mě zvířata a miminka, tak chodím mazlit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
11.3.24 20:13

Dostatek spanku, vody, zeleniny a ovoce. Nejist polotovary, ale naopak kefiry, acidka, kimchi, kvasene zeli. Doplnit horcik a B-komplex. A hybat se - za me funguje v zime posilovna a cyklotrenazer, v lete kolo. O vikendu nejlepe vypadnout na svizne tury do hor - kdyz se clovek rozhledne ze hrebene, tak mu to dopomuze k nadhledu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.3.24 20:19

Jj, zvířata a děti. Pod to se taky podepisuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
11.3.24 20:52

Nech si zkontrolovat déčko. Trápila mě úplně brutální únava, na kterou nepomáhalo NIC. A zjistili mi dost nízké déčko, po Vigantolu se to zlepšilo. Ne na 100% ale lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
11.3.24 20:54

Běhám. Začala jsem vloni a je to super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
11.3.24 21:04

Taky poradím hořčík a běh - ideálně v přírodě. Zní to pro unaveného člověka asi absurdně, že by měl jít ještě běhat, ale ono to fakt funguje. Ale chce to se i dobře vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
11.3.24 21:09

A ještě se mi po výrazné únavě potvrdila u lékaře prodělaná borelióza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.3.24 11:54

Ahoj holky😉.
Taky tím trpím, je to děs. Jak tělo bez duše-ale unavené tělo :nevim:. Mám i řídnutí kostí.
I když mám předepsané E i Béčko, nějak to nezabírá 🤔. Paní doktorka říkala, že to dělá i nedostatek světla (sluníčka).
Taky mne nic nebaví, běhat nemůžu :(. Ani zdravá strava nezabírá. Tak jedině ty vitamíny a čekat na to sluníčko 🌞. Držte se všichni :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová