Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Někdo v jiné diskusi radil přiložit k neoblíbenému prsu z té strany z které prikladas k oblíbenému, že to dítě zmate, tak se přisaje, protože podle polohy si myslí, že je to ten lepší prs.
Když to máš tak složité s tvým jídlem, tak to se asi ani moc nehrnete do prikrmu, co?
@malytlustyhroch to jsem zkousela, jakoze z boku, no vysledek stejny
Kvuli stolici a malo pribirani jsem zkusila dyni, ta by mela byt ok a taky mrkvicku a po te se ji nejspis zase objevil ekzem, takze mrkev odkladam… a kousla jsem se s tim kojenim, takze nebudu ted davat zadny prikrm ![]()
@Tomička s kojením ti neporadím, ale syn má alergii na kravskou bílkovinu má Nutrilon allergy care. Nechtěl mi ho pít tak jsem to vyřešila kouskem banánu, vždy mu ho mixnu do mléka a pije krásně. Tak jestli tvoje holčička alergii na banán tak to vyzkoušej. Držím palce
@kopejka banan nemuzu
ale diky… ja kdyz dam do toho Neocatu kousicek mm tak nekdy taky vypije…
@Tomička píše:
@kopejka banan nemuzuale diky… ja kdyz dam do toho Neocatu kousicek mm tak nekdy taky vypije…
Ty brdo tak to ti fakt nezávidím
náš má atopák taky to měl příšerný, všechno mu mokvavá. Vysadili jsme kravskou bílkovinu a už má ložiska jen v podkoleních jamkách a nemokvají. Příkrmy mi jí normálně možná má alergii ještě na něco jiného, když mu ten atopák úplně nezmizel, ale nevím. Tak držím palce
Diskuzi jsem jen prolétla. Dávala bych prvně z pravého, pak levé a ještě jednou pravé. Před kojením opravdu teplý nápoj a klidně zkusit prso trochu nahřát a já oři kojení taky mi jedno teklo hůř trochu prso masírovala a maličko mačkala, a jak to začalo trochu víc téct, tak malej začak tahat a za pár dní se to srovnalo a kojila jsem do 2 let ![]()
@Tomička - ještě dotaz - jak píšeš tu reakci na všechno - byly jste na alergologii a imunologii. Nechat nabrat krev a udělat testy? Aby měla reakci na tohle všechno se mi moc nezdá, nemůže být problém v něčem jiném?
@KamisB no já musím prohazovat vícekrát, když řve
Ale jinak to zkouším…třebas si vlezu do sprchy a horkou si sprchuji prsa Jenže tam nemůžu lézt pořád že
Krevní testy ani kožní nedělali - do roka je alergie neprůkazná a vychází buď falešně negativně nebo falešně pozitivně. Takže dřív to smysl nemá. Všechno bylo vysledováno eliminačně-expozičním testem, který je u doktorů vlastně jako nejspolehlivější ukazatel - začneš na čisté rýži a postupně přidáváš po jedné potraviny…a reakce je pak hned vidět. Zkoušela jsem u některých i dvakrát - a stejně reakce. Snad se jí ty střeva srovnají a snese toho časem víc.
@Tomička - vím, že ta krev není 100 %, ale byli jsme u doktorky a ta nám to nabrala, protože se bála, co všechno bude malej mít. Protože jsme oba alergici a dřív oba měli astma a malej měl jen ůehce zvýšený bílek. Ten už teď taky může.
Ale je pravda, že s atopák jsme hodně bojovali. Ale nikdy ne až tak masivně jak píšeš ty. Já časem zjistila, že vadí med a moučkový cukr.
to co píšeš neznám, ale tak hold asi nezbývá než vydržet. Ikdyž nevím jestli ve vačem případě je to kojení nejlepší. Zpíš zkusit nějaké jiné mléko a začít ty příkrmy. Ale tam to bude těžký oříšek.
držím palce, ať se to postupně srovnává. Někdy prý atopák do dvou let úplně vymizí.
@Tomička - jo a reakce kolem tý pusinky je na kontakt s něčím, ne že by vadilo, že to sní.