Za 8týdnů 6-8kilo - je to reálné?

4.7.18 16:10

Za 8týdnů 6-8kilo

Ahoj holky,
chtěla bych se Vás zeptat jestli si myslíte, ze do konce prázdnin (takže necelých osm týdnů) bych dokázala zhubnout 6-8kg. Nejsem žádný tlusťoch, ale zase nějak hezky štíhlá taky ne. Chtěla bych se dat do formy, tak jako před dvěma lety. Myslíte, že je to reálné? Děkuji předem za odpovědi :oops: :mrgreen: :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4.7.18 16:12

Omlouvám se za drobné překlepy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
4.7.18 16:17

@Hafinka Hafíková doporučuje se ideálně půl kila za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
4.7.18 16:20

No upřímně, za mě ne, po porodech jsem měla 69 kilo, teď mám 66. Za dva měsíce. Nejde to tak rychle, jak sem myslela, že to půjde. Ale zase mám děti a nestíhám cvičit. Takže sem to shodila jen stravou. Doufám že dám ještě aspoň čtyři do dovolené u moře v září. :mrgreen: taky záleží na tom, kolik ti je, jestli máš děti a tak. Po ty třicítce mi to jde prostě daleko hůř než třeba v 25 a před dětmi, to je prostě fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
4.7.18 16:21

Myslím, že 6 kilo reálných je.
Nejdůležitější je jídlo a k tomu rozumný pohyb.
Zkus úplně vyřadit cukr (i skoro všechno ovoce) a lepek.
Jez hodně zeleniny, vajíčka, maso, ryby, sýry, ořechy, máslo.
Musíš mít v jídle dost tuku, jinak budeš mít bez těch cukrů hlad.
Takže třebas příklad: snídaně: 3 vajíčka, avokádo, rajče, okurka, polité oliv.olejem, kvalitní šunka, svačina: sýr cottage, hrst vlašských ořechů, oběd: jakékoliv maso dušené, zapečené se zeleninou, zeleninové polévka nezahuštěná nebo vývar bez nudlí, svacina: Tučný jogurt s hrstí malin nebo borůvek a lžící mandlového másla, večeře třeba vaječná fritata kam nahážíš zeleninu, šunku nebo tuňáka, nebo ryba se zeleninou. Všude používej tuk a máslo.
Pohyb spis rekreační - rychlá chůze, lehké posilování.
Přeju hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.18 16:22

@Netopýr1
Nn děti nemám, času na cvičení mám celku hodně a více jak čtyřicet taky nemám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.18 16:23

@lachtanice86 Aha já myslela, že 1kg za týden… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.18 16:24

jde to, ale záleží na více faktorech. Já za měsíc zhubla 10kg- nebylo to cílené, změna stylu ( návrat po rodičáku do zaměstnání+ stres z nového zaměstnání)

• Citovat
  • Upravit

@quinsley mockrát děkuji, zkusím vyzkoušet :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950

@Hafinka Hafíková Pokud se chceš dát do formy, předpokládám, že má jít o proměnu napořád, nikoli jen na chvíli- Pokud chceš trvalou změnu, musíš počítat s tím, že to nebude na 2 měsíce.

První věc, kterou děláš už teď špatně je, že chceš zhubnou kg, nikoli cm!

Jinak stručně, čím by jsi se měla řídit:

1. Nevážit se! Měřit se - prsa, pas, boky a přes břicho.
2. Snídat do 30 min od probuzení! I v případě, že se vzbudíš ve 3 ráno, nemůžeš usnout a ťukáš si do telefonu…i v takovém případě se musíš najíst! Pokud to neuděláš, tělo si bude po celý den dělat zásoby - takže můžeš jíst tofu se zeleninou a bude ti to k prdu.
3. Dále dodržovat odstupy mezi jídly 2-3 hodiny. Po obědě, který je vydatný lze i 4 hodiny. Sama na sobě pak poznáš, kdy je ten správný čas na jídlo.
4. Zelenina, zelenina, zeenina - né, že budeš jíst jen zeleninu! Musíš nastartovat metabolismus a potřebuješ, aby se tuk proměnil ve sval - základem jsou kvalitní bílkoviny - libové maso a ryby popř. další suroviny obsahující velké množství bílkovin. Pak zelenina, ke svačině ovoce…
5. Mlsat oříšky, sušené ovoce, mrkev…pokud je chuť na sladké.
6. Hodně pít - min. 2-3 litry! U mě frčí voda s citronem - nepiju nic jiného.
7. Žádné výčitky - když zhřešíš nevyčítej si to. Prostě jeď dál a dodržuj zdravý režim bez přestávky. Měla jsem hodně výčitek a pak se vším sekla s tím, že na to nemám - musíš to přejít a zas si dát to zdravé jídlo.
8. Kardio - rychlá chůze je úplně super a když k tomu máš fitness náramek, který ti měří tepovou frekvenci, můžeš jet v režimu spalování tuků po celou dobu pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.18 16:25
@Anonymní píše:
jde to, ale záleží na více faktorech. Já za měsíc zhubla 10kg- nebylo to cílené, změna stylu ( návrat po rodičáku do zaměstnání+ stres z nového zaměstnání)

Blahopřeji :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.18 16:27

@Kazimíra Olejovka Mockrát děkuji! Hodně jste mi pomohla, hlavně to s těmi prohřešky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.7.18 16:29
@Hafinka Hafíková píše:
Ahoj holky,
chtěla bych se Vás zeptat jestli si myslíte, ze do konce prázdnin (takže necelých osm týdnů) bych dokázala zhubnout 6-8kg. Nejsem žádný tlusťoch, ale zase nějak hezky štíhlá taky ne. Chtěla bych se dat do formy, tak jako před dvěma lety. Myslíte, že je to reálné? Děkuji předem za odpovědi :oops: :mrgreen: :).

Tohle jde jedině velmi přísnou hladovkou. Která ovšem formu výrazně zhorší, žejo.

Takže se především začni s pohybem a zpevni se - tam se za 8 týdnů dá udělat docela dost - kombinuje dva dny v týdnu silový tréning, dva dny v týdnu aerobní námahu, každé ráno a každý večer nějakou sestavu na protažení, zpevnění těla a spol - nějakou jogu, nebo pilates.

A prostě nejez sajrajty a odpusť si alkohol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.18 16:30

Já vím asi to zní hloupě, ale myslíte si, že 1ks celozrnnéjo pečiva mi hodně uškodí a měla bych pečivo vynechat úplně, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
4.7.18 16:31

@quinsley :mrgreen: místo tuku cukr jo? ne! místo tuku bílkoviny!! tuk se při redukci omezuje, ideálně 1 měsíc bez tuku, pak se přidává lžička olivového oleje, tučné ryby a oříšky - tak funguje redukční dieta - chodila jsem do poradny, mám tady kvanta papírů o tom, jak funguje lidské tělo - a funguje to, tělo nestrádá

tuky se výrazně omezují právě z toho důvodu, že mají vysokou kalorickou hodnotu, takže jejich snížením můžeme sníst více masa, zeleniny atd. - tudíž jsme syti a nemáme hlad

jen se nesmí tuky omezovat dlouhodobě - proto se jede 1 měsíc bez tuků a pak se přidává ten zdravý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková