Za jak dlouho jste se rozkojili?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56
15.4.18 10:53

@Lucie_Sx Odchazela jsem z porodnice bez toho aniž bych vymačkala alespoň kapku malá se nechtěla přisát, měla žloutenku byla apatickâ, pak se nám podařilo přes klobouček nakonec jsme kloboučky odstranily. Laktační jsem tu měla řekla že technika je dobrá. Piju meltu, kojicí čaje, gravimilk, když malá usne třeba na 4 hodiny odsávám elektrickou odsávačkou, odsaju tak max 15ml. Ale malá pořád pláče hlady. ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
15.4.18 10:56

@luci.no dokrmuji hadičkou po prsu flašku nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
15.4.18 11:25

@Lik3 zkoušela jsi odsát ručně? Já odsávačkou nic neodsaju, ale ručně to celkem jde.
Ona pláče hlady i po dokrmu UM? Nemůže jí bolet bříško? Už v porodnici s prvním mi říkali, že během 1 kojení nemám míchat MM a UM. Buď dokrmit MM a nebo dát pouze UM. Že když se to smíchá, tak pak může děti bolet bříško. Každé se taky tráví jinak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
16.4.18 07:09

@luci.no Aha je to možné mě řekli nakojit a pak dokrm je porad nespokojená díky za typ vyzkouším to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
16.4.18 07:11
@Lik3 píše:
@Lucie_Sx Odchazela jsem z porodnice bez toho aniž bych vymačkala alespoň kapku malá se nechtěla přisát, měla žloutenku byla apatickâ, pak se nám podařilo přes klobouček nakonec jsme kloboučky odstranily. Laktační jsem tu měla řekla že technika je dobrá. Piju meltu, kojicí čaje, gravimilk, když malá usne třeba na 4 hodiny odsávám elektrickou odsávačkou, odsaju tak max 15ml. Ale malá pořád pláče hlady. ????

A jsi si jistá, že pláče hlady? Víš, kolik během kojení vypije, jestli opravdu málo?

• Citovat
  • Upravit
21
16.4.18 20:11

Máme 9 týdnů a stale bojuji s kojenim. Mm bylo ze zacatku dost, ale maly je zrout, rano a dopoledne je kojeni v klidu, ale jelikoz hodne blinka, i kdyz uz to neni tak hrozne, chce jist skoro co hodinu, pije skoro pul hodiny, usne u toho, chvili klid a za chvíli nanovo. Tak ho prikladam k prsu kdy si rekne, ale vecer uz se tak vzteka a od prsu se odtrhava a ma hysterak, tak na noc dokrmim um, obcas i pres den, protoze to proste nejde vydrzet.
Mate nektera podobnou zkusenost? Je mozne ze se mi ztraci mleko? Prsa se nalivaji, ale prijde mi ze ne tak rychle jak by maly potreboval. Uz me to unavuje a hledam reseni. S kojenim prestat nechci, ale obcas jsem z toho tak vyčerpaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.4.18 20:57
@Lik3 píše:
@Lucie_Sx Odchazela jsem z porodnice bez toho aniž bych vymačkala alespoň kapku malá se nechtěla přisát, měla žloutenku byla apatickâ, pak se nám podařilo přes klobouček nakonec jsme kloboučky odstranily. Laktační jsem tu měla řekla že technika je dobrá. Piju meltu, kojicí čaje, gravimilk, když malá usne třeba na 4 hodiny odsávám elektrickou odsávačkou, odsaju tak max 15ml. Ale malá pořád pláče hlady. ????

Je to začarovaný kruh. Jestliže nakojíš a pak dokrmíš, tak se mléka víc tvoři nebude. Kojila bych na požádání klidně co hodinu, pokud dlouho spí, budila bych, zahodila bych ten dokrm a během tří dnů by se produkce mléka měla srovnat.
To, že nic neodsaješ, o ničem nesvědčí - taky jsem nikdy nic neodsála a přitom tam mléka bylo až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
18.4.18 09:50

Jak píše paní přede mnou, často přikládat a nedokrmovat. Můj první syn se narodil o měsíc dřív, byli jsme v porodnici 8 dní, v té porodnici jsem pokaždé odsála minimum mléka, takže ho dokrmovali od začátku stříkačkou. K tomu malá prsa, částečně vpáčené bradavky, prostě jsme odjížděli domů se sunarem a stříkačkama. Dostala jsem přesný rozpis krmení už nevím po kolika hodinách. Když přišla moje máma a tchýně, tak mi řekly, že jsem z té porodnice úplně zblbnutá a ať mu nedávam UM a ať jen častěji přikládám. Párkrát napřed brečel ale pak už pil víc a víc a po týdnu mi dětská dr řekla že přibral jednou tolik než musel. Nakonec jsem ho kojila rok a půl. Chce to víc věřit sobě i miminku a často přikládat. Poslouchat sestry v nemocnici tak bych nekojila vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.18 17:32

Hele, je to těžký. Já třeba dokrmovala stříkačkou, když sem mu měla cpát přes stříkačku 80ml, přešla sem na flašku. A teď už jen kojim. Nesnesla sem ten pocit, že má hlad a já bych mu nedala najíst. Prostě sem se tim přestala trápit a najednou to šlo. Já sem vyrostla na UM a taky žiju. Takže když to nepůjde, není to katastrofa. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová