Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Any83 Ano je to rozdíl ale já jsem to nedělala abych ho trestala ale protože prostě jsem byla naštvaná a už to opravdu přepísk, já prostě na uklidnění potřebuju čas a jiná už nebudu ![]()
@Kry5t0fek ale učíš to své dítě
pak se s ním v pubertě třeba nedomluvíš, nebo to budeš mít stížené, když s tebou nebude mluvit (jako ty nemluvíš s ním). Já myslím, že s tímhle se pracovat dá, je to věc, kterou člověk může zvládnout rozumem ![]()
@Any83 Já vím že rozumná nejsem
a jsem klasickej ješitnej a pyšnej Lev stejně jako můj syn a je to sakra znát když se střetnou dva Lvi
… Každý má někdy své dny
někdy mě nechá vše klidnou a jsou zase dny kdy mě štve celý svět a toto ty děti sakra vycítí a zlobí ještě o 100% víc
… I když jsem matka jsem fůrt jen člověk a nemůže být každy den posvícení ![]()
@Kry5t0fek manžel je také lev a za pár posledních let se mu podařilo své ego fakt hodně potlačit. Na syna se teda ještě nikdy neurazil
a to je lev jak vyšitý. Na znamení bych to neházela, je to čistě o ochotě na sobě pracovat.
My všechny jsme jen člověk a nervy máme taky jen jedny, jde o to, jak se člověk s danou situací „popere“, resp. jak se na ni dívá a následně ji zpracuje. Tvé nervy mohou při stejné situaci zůstat naprosto v klidu a nebo se napnout k prasknutí, záleží jen na tobě ![]()
@Any83 Však jak píši záleží celkově na okolnostech, rozhodně u nás trucování není na denim pořadku
… Máme kámoše který je narozený o 3 dny později jak syn a je také Lev a povahově úplně jiný, u nás je to kombinace všeho my jsme prostě živá a temperamentní rodina ![]()