Za počůrání na holou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Tak moje dcera v 18. měsících na kontrole měla plenu a vůůůbec se tomu dr. nedivila. Teď ve 21 měsících odbouráno přes den. Když budeš dítě bít nezvládne to. Dostane psychický blok a bude ve stresu na dr. se vyprdni nebo ji změň. Bude zadržovat čůrání ze stresu, že dostane na zadek a bude ještě mít něco s ledvinama.
Já to řešila s prvním dítětem na kontrole v 18. měsíci, A dr. mě odvětila jestli jsem viděla příslušníka jisté menšiny v dospělosti s plínama. Mě řekla, že když jsou oni bez plen moje dítě taky bude a mávla nad tím rukou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě takhle vynervovala neuroložka, která řekla-do příště bez plen a já jak jsem byla pod tlakem, tak jsem to takhle praktikovala a občas i vyloženě křičela, naštěstí chvíli, ale víš k čemu to vedlo? Bál se vůbec se vyčůrat. vyčůral se a brečel jak když se mu něco stalo anebo to zadržoval. Byla jsem z toho hodně špatná, jak jsem byla na mýho prďolku zlá. Už nikdy tohle dělat nebudu, dám na svůj instinkt a ne na nějaký tabulky. nechala jsem to být a on si najednou začal říkat sám, prostě k tomu „dozrál“.A takhle to dělám i s jinejma věcma, např. mluvení. Nechce se mu mluvit, nehrotím to, nekřičím, začne sám až bude chtít. Takže hlavně klídek, malej to pochopí dřív nebo později sám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačenkaaaa jejda, to je jak moje dcera, u nas fakt ani naznak! Nic s tim nenadelam. Podle me vubec netusila ze cura, i kdyz byla na nocniku a kdyz byl bobek, tak i plakala, pac nechapala, kde se vzal.
doktorku bych ale poslala nekam.
Ziju v nemecku a tady ty pliny vubec nehroti, deti je maji casto docela dlouho, do tri a tak…tomu bych se teda celkem rada vyhla, ale nasilim to hrotit nehodla. Ve dvou je do skolky a nic o tom, ze by mela byt bez plen nerikali, naopak s plenami spis pocitaji. Ja pevne doufam ze se nam to jeste podari. Uvidime.
V cr mi prijde, ze to je i trochu prezitek z dob minulych a na brzke odplenkovani se klade velky duraz, uz se to posunulo z roku na dva, ale stejne. Taky je velky tlak okoli, hlavne starsi generace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ani náhodou nedělej, nebo z toho bude mít takový trauma, že nebude na nočník chodit ani v 5! Chudák dítě..takový doktorce bych nechala zrušit praxi! Uplně jednoduše na to pomáhá nechat dítě norálně bez plen a vysvětlit že musí na nočník, že maminka s tatínkem taky nikde jinde nečůrá než na záchodě..a prostě ho nechat počůrat, několirát v klidu převléknout a občas prostě není čas musím třeba tohle uklidit pak tě převlíknu..a dítěti dojde že mokro v kalhotech je hnusný a za pár dní, u nás asi za 2 bylo vyřešeno..:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Naučili jste prosím někdo 2 a více leté dítě na nočník tak, že jste ho nechali bez pleny a za každé počůrání vedle než na nočník dostalo lehce na holou? Na nočník se posazuje, nic neudělá, vysvětleno mu vše bylo.
Určitě s tím taky nesouhlasím…vysvětleno bylo a když byl doma bez plenky, tak zadržoval, pokud se náhodou počůral, tak stál tak provinile, že mi ho bylo líto, věděl že čůrá, ale nevěděl jak na to…a ze dne na den je bez plen, sám si začal říkat a paradoxně ve chvilí, kdy jsem se na to vykašlala a řekla jsem si at mi okolí vleze na záda…5 dní bez plenky je a žádná nehoda a nemusím na to myslet já, ale sám si řekne
nočník vynechal uplně a chodí rovnou na záchod, venku na chlapa…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to mi přijde fakt příšerný, co si přečíst nějaké diskuse o vysazování tady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To zakladatelka:
Jediná cesta je trpělivě posazovat, chválit každé zlepšení, byť jen snahu o něj. Naplácání na zadek za počuraní je trest za něco, co dítě zatím neumí, co mu zatím zcela nejde. Dostane na zadek za něco, s čím potřebuje od rodiče pomoci. Opravdu trestání za počurání je v době učení se na nočník/záchod zcela kontraproduktivní. Navíc působí proti důvěře dítěte k rodiči ve stresových situacích.
Jinak dětská lékařka může chtít cokoliv, Vy jste rodič, Vy rozhodujete, udáváte směr a styl výchovy, pediatr je jen Váš rádce ve chvílích, kdy jeho radu potřebujete. Buďte trpělivá a uvidíte, že se i Vaše dítě na nočník nebo WC jednou chodit naučí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. V žádném případě bych to takto neřešila. A doktorku bych vyměnila, tahle tě bude akorát stresovat a ty ten stres budeš přenášet na dítě. Za tuhle cenu mi odplenkování nestojí.
Starší dcera měla plíny skoro do tří let, problém s tím neměla ani pediatrička ani nefroložka (tam jsme chodily s jiným problémem), nefroložka dokonce řekla, že na to dcera ještě není připravená. V těch skoro třech letech se odplenkovala ze dne na den a rovnou i na noční spaní, od té doby nebyla jediná nehoda (je jí šest).
Mladší dcera plíny na noc má stále, přes den je bez plín asi dva měsíce (tj bylo jí víc jak 2 roky). U obou dcer proběhlo odplenkování naprosto v pohodě.
Naši známí odplenkovali dítě právě pomocí výprasku (nevím, jestli na holou, ale vařečku při tom použili určitě
) v roce a půl. Výsledek byl ale takový, že dítě chodilo na nočník s pláčem a s nástupem do školky se začalo opět počůrávat. Děkuji, ale takhle to fakt nechci, to ať má moje dítě pleny třeba do 4 let, hlavně když je v pohodě. A kolikrát jsem si vyslechla, jaká je ta „zaručená“ metoda
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, trochu se bojím napsat ![]()
My jsme bez plen od 11 měsíců (ne úmyslně, musela jsem ho v 10m držet bez pleny kvůli dermatitidě a pak už mi přišlo škoda dávat mu plenu, když docela vydržel)
Postupovala jsem takto: ze začátku jsem ho cpala na nočník co půl hodiny a když se vyčůral chválila až se hory zelenaly. Postupem času jsem intervaly prodlužovala. Sám si začal říkat až kolem 14měs. Do té doby to bylo na mě. Když se počůral, vyjádřila jsem svoji nevoli, řekla mu, že je čuník a ukázala, že musíme vyměnit gatě (boty, ponožky…). Plácla jsem ho pouze tehdá, kdy jsem si byla jistá, že se počůral schválně (když jsem mu nedala co chce, nepustila kam chce atd…)
Doktorku tak nějak chápu, za nás se pleny sundavaly na roce
určitě to nemyslela zle.
Hele, hlavně to chce trpělivost a nepolevit, když se jednou rozhodneš, že plenu sundáš, aby neměl maglajs, že někdy jo, někdy ne.
Tak hodně štěstí, oni jsou chytrý, pochopí to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nase prvni dcera byla bez plen v roce a to diky tomu, ze jsem byla tehotna a rikala ji, ze kdyz curam ja cura i miminko a ona chtela tedy taky s nama curat, tudiz ja na zachode dite prede mnou na nocniku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tak ze zkušenosti se třema dětma radím nelámej to přes koleno nebo spláčeš nad výdělkem
Každé dítě je jiné a potřebuje jiný čas k určité činnosti. Někdo se naučí jezdit na kole ve třech letech někdo v 7 a stejně tak s plenama. vydrž a buť trpělivá, však do školy žádné zdravé dítě s plenou nechodí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačenkaaaa píše:
Suik má 22 měsícu..jak jsem byla na 18měsíční prohlídce dětská říkala že jak pujdeme na 2 letou tak chce at je bez plen
Tak to nemám slov. To je přeci tvoje věc, do kdy bude tvoje dítě s plenami. Ty to nejlépe vycítíš, kdy je na to připravené být bez plet a týrat dítě jen proto, abys byla poslušná holka a vyhověla nesmyslnému chtíči necitlivé doktorky, to je, promiň, hloupost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ilwimia píše:
Ahoj, trochu se bojím napsat
My jsme bez plen od 11 měsíců (ne úmyslně, musela jsem ho v 10m držet bez pleny kvůli dermatitidě a pak už mi přišlo škoda dávat mu plenu, když docela vydržel)
Postupovala jsem takto: ze začátku jsem ho cpala na nočník co půl hodiny a když se vyčůral chválila až se hory zelenaly. Postupem času jsem intervaly prodlužovala. Sám si začal říkat až kolem 14měs. Do té doby to bylo na mě. Když se počůral, vyjádřila jsem svoji nevoli, řekla mu, že je čuník a ukázala, že musíme vyměnit gatě (boty, ponožky…). Plácla jsem ho pouze tehdá, kdy jsem si byla jistá, že se počůral schválně (když jsem mu nedala co chce, nepustila kam chce atd…)
Doktorku tak nějak chápu, za nás se pleny sundavaly na roceurčitě to nemyslela zle.
Hele, hlavně to chce trpělivost a nepolevit, když se jednou rozhodneš, že plenu sundáš, aby neměl maglajs, že někdy jo, někdy ne.
Tak hodně štěstí, oni jsou chytrý, pochopí to
Není to o iteligenci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to me taky zajima co ti doktorka udela kdyz prijde s plinou
Nam je 21.mesicu a zna jen teorii
a cura si vesele na koberec