Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminky.Dnes jsem už psychicky i fyzicky vyřízena, tak se chci poradit než panicky volat do porodnice:)V pondělí budu 40+0 a je to můj 2hy porod. Myslela jsem si jak uz to znám a najednou zjišťuji, ze průběh všeho je jiný. V noci jsem se probudila(myslela jsem si, ze mi odtéká voda, ale byli to zabarvene hleny, do žluta a do růžová).Docela velké množství. Dala jsem si vložku a šla spát. Od rana me vse boli, ale jsou to asi jen poslicci(sednu na balon a vse přejde)A ted znovu stejna situace, velké množství zbarveneho hlenu.Muze to byt hlenova Zátka? Jsem na nervy uz jen čekám a čekám.
Já bych si tipla že ano, ale nejsem doktor, mě takhle zátka odcházela
No take si to myslím, ale teda nemám panikarit a vyjíždět az když praskne voda, nebo nastanou kontrakce? Nemuze se ji tam dostat nějaká špína nebo neco, když tam nebude mít zatku?
@Esetu zátka může odchejít třeba i 14 dní před porodem, spíš já osobně bych se bála toho krvavého zabarvení, já byla v klidu proto, že jsem už v tý porodnici byla, nevím co bych dělala být doma. Zkuz si tam alespoň zavolat
Precetla jsem jen napis a hned sem si rekla : hlenova zatka. Taky jsem mela oba porody uplne jine. Prvni zacal prasknutim vody a zatku jsem ani nevidela. Druhy zacal kontrakcemi a pak zatkou. Vodu mi museli prasknout. Hodne sil ![]()
Dekuju za podporu, hned tam volám jakmile jim skončí obědova přestávka. Prijdu si jak histerka
Asi mi stejnak řeknou ať tam prijedu, po telefonu nic nepoznaji:/
Zkuz teda spíš asi zavolat než do porodnice svojí gyndařce, třeba bude mít chvilku se na tebe juknout ať se vyhneš tomu že tě tam hned přikovají, ať můžeš být vklidu domova co nejdéle to půjde. Taky přeju hodně sil a všechno ať jde jako po másle ![]()
Tak telefonát dopadl celkem dobře. Rekla jsem, ze tam hned nechci jezdit, když nemám kontrakce, ale samozřejmě mi bylo uděleno, ze po telefonu nic nepozná.:) Je to prý tedy zatka a mám pošli kdy rozhanet sprchou atd.Coz bylo jasné a čekat. Kdyz prý cela odejde začnu se otevírat. Tak uvidíme:)A vám moc děkuji, jsem rada ze tu naleznu podporu! ![]()
Taky bych řekla zátka, já ji měla jako růžový hlen, docela velké množství na několikrát. Neznamená to ale začínající porod, ten může a nemusí přijít hned anebo za týden ![]()
@Esetu hele ono to fakt nemusí být dneska, mě právě vyvolávali a i přestože mi zátka odešla, tak rodit jsem začala až za dva dny poté.
20.teho v noci jsem porodila zdravou holčičku-byla to hlenova zatka:)