Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Nejdřív musíš u exekutora podat návrh na vyškrtnutí věci ze soupisu, pak až žalobu.
A pro příště pronajímat byt nezařizený.
@mag píše:
Nejdřív musíš u exekutora podat návrh na vyškrtnutí věci ze soupisu, pak až žalobu.
Nečetla jsme teda úplně vše, ale toto jsem zrovna chtěla napsat.
Pokud nepodáš tento návrh na vyškrutní věcí ze soupisu přímo exekutorovi, ale rovnou podáš vylučovací žalobu, může být ta žaloba taky rovnou zamítnutá, právě proto, že nedošlo nejprve k podání toho návrhu na vyškrtnutí.
A je to i jednodušší, zadarmo, v pohodě to zvládneš napsat doma sama - samozřejmě budeš muset mít důkazy na to, že věci jsou tvoje - nejlépe účtenky na tvé jméno. Ale dá se dokládat i třeba záruční list na tu věc napsaný na jméno, nebo např. výpis z účtu, pokud jsi věci platila kartou - v obchodech jsou i někdy schopní vystavit účtenku, podle čísla transakce, pak také platí svědectví, fotky z předchozí doby atd.
Mám s tím zkušenost
![]()
@mag píše:
No diky a kam ty veci jako asi mam dat?
@pikola píše:
No diky a kam ty veci jako asi mam dat?
Co ja vím. Nikdy by mě ani nenapadlo riskovat zabavení svých věci takhle zbytečným způsobem. Asi profesionální deformace.
@mag píše:
Co ja vím. Nikdy by mě ani nenapadlo riskovat zabavení svých věci takhle zbytečným způsobem. Asi profesionální deformace.
Odstehovali jsme se do zahranici a nemuzu si sebou vzit cely byt.