Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Mirko!
Tyhle testy jsem myslím taky používala - a byly pozitivní až asi za hodinu a taky jen slabě. Ale nespletly se ![]()
Abys měla jistotu, zajdi si k doktorce na krevní test.
Jinak k té mateřské - být tebou, zašla bych na sociálku a tam se na to dopodrobna vyptala (třeba u nás jsou ty úřednice tak ochotné, že s tebou i vyplňují formuláře a ve všem ti poradí…)
Hezký den přejí
Baghira a Eliška (3 měsíce)
Ahoj,
docela mě uklidnilo i pobavilo, že moje ( někdy fakt úúúžasnýýý ) píchání v podbřišku máte skoro všechny, pocity, že to každou chvíli dostanu taky a když k tomu přičtu, že jsem to 3. týden nedostala, je mně furt špatně ( dokonce se mně dělá zle jen z pomyšlení na alkohol a přitom víno miluju !!! ) a bolí mě prsa, tak to vypadá, že rozšířím vaše řady.. Mám jenom jeden dotaz - můžete mně poradit, kdy mám zajít na gyndu ? Díky a zatím ahoj Marta
Mirko, tak teda palečky nedržím, když nechceš. Hlavně ti přeju, ať to dopade, tak jak si ty přeješ, hlavně, ať je všechno v pořádku.
Ahojda Marti, zkus si udělat testík, vypadá to, že budeš mile překvapena. Pokud testovat nechceš, na gyndu zajdi klidně hned. Udělají ti krevní test a zjistí tvůj stav. Když tam zajdeš dopoledne, kolikrát už odpoledne bývají výsledky, ale jak u kterého lékaře. Je teda fakt, že to co ty popisuješ, pocity, příznaky a tak, tak jako by jsi mě znala před 4. měsícema. To už jsem byla těhu. Snad ty tedy miminko chceš, tak držím palečky.
Šárka + cvrček 16 tt
Ahoj Šárko,
dík za odpověď. Mimčo chcem - taky už na to máme já i můj přítel věk.. Testík jsem si udělala, je fakt, že jsem použila test Best a taky jsem nevěděla, jestli tam je 1 nebo 2 čárky ( ta druhá teda skoro není vidět, až po nějaké době - všimla jsem si jí, až když jsem ho vyhazovala do koše ). Jenom jsem si říkala, aby na mě na gyndě nekoukali divně, kdybych tam doklusala moc brzo.. díky, taky držím pěstičky a ahoj Marta
marti,
na mna dr. kukal blbe, bola som tam 27dc
. no co som netrpezliva. myslim ze tyzden po ocakavanej ms je v pohode.
danka
Marti, koukej k tomu doktorovi naklusat!!! Šup, šup. Vůbec na tebe nebudou špatně koukat, naopak. Pokud zjistí, že jsi těhu, což opravdu tak vypadá, objednají tě na prohlídku a zjistí, jak se vše vyvíjí a můžeš být klidnější. Už se těším, co napíšeš příští týden, jak jsi dopadla.
DRŽÍM PALEČKY a taky díky.
Šárka ![]()
holkýýýýjá jsem v tom......ted sem se to dozvěděla.-.........
![]()
díky za odpovědi.......test byl negativní protože mám dneska hodnotu HCG v krvi 50 což je v pořádku vzhledem k tomu, že je to tak ranný těhu…teda doufám, že je vše v pořádku…tak páá a mějte se všechny hezky…Linda
Ahoj holky, hlásím se k vám a doufám, že nic teda nezakřiknu! Já jsem taky v tom. Podle posledních měsíčků jsem v 5 týdnu! Včera jsem byla na ultrazvuku a byla tam taková kulička! Za 14 dní jdu normálně k mojí gynekoložce a ta mi udělá prohlídku a vypíše těh. průkaz. (Nebo je ještě brzo?)
Lindo, moc gratuluju!!! Nádherný pocit,že? Jaks psala, že máš bolení v podbřišku a citlivé prsa, tak to já mám taky, teda v podbřišku mě už nebolí. Akorád mám infekci z bazénu, kterou teda léčím.
Holky, co vy ostatní? Jak vám je?
Lindo, moooooooc gratuluji, hlavně ať jste s mimískem moc a moc zdraví a ať vše jde jako „po másle“!!!
Teď na sebe dávej hodně pozor, šetři se, netahej těžké nákupy, od toho jsou přeci chlapi, né? Uvidíš za pár týdnů, jak porostete. Všechno jde strašně rychle. Není to tak dlouho, co jsem zjistila, že jsem v tom a teď končíme 4. měsíc. Je to paráda, když víš, že máš pod srdíčkem nový život.
Přeji vše nej a ještě jednou mooooc velká gratulace!! ![]()
Šárka + cvrček 16 tt ![]()
Ahojky Denčo, taky mooooc velká gratulace. Já měla první UTZ zhruba ve 3-4 týdnu, taky to byla jen kulička. A v 7. týdnu už to mělo 1 cm a bilo tomu srdíčko. Teď už je to „habán“, rosteme jak z vody. Nevím, jak to dělá tvoje lékařka, ale já dostala těhu průkaz až v 10. týdnu, někdo dostal průkazku kolikrát až mnohem déle. Zřejmě čekají na to, až uvidí poprvé srdíčko, aby tam měli co zapisovat. Taky jsem se ho nemohla dočkat. Uvidíš sama, je to hezký pocit vycházet z ordinace s těhu řidičákem. ![]()
To že bolí podbřišek znamená počáteční růst dělohy, to je normální. To víš, taky jsem byla ze všeho vyplašená, na všechno jsem se ptala dr., tak teď dělám chytrou.
Né, opravdu je to OK. Já tedy měla tak od 7. týdne nevolnosti, přestali až na konci 3. měsíce.
Přeji pohodové těhu!!!
Šárka ![]()
Šári, děkuju za informace. Já se nemůžu dočkat, až uslyším srdíčko. Takže nevolnosti mě možná ještě čekají
No, to se mám na co těšit. Ještě musím vyřešit, jak to udělám v práci. Protože pracuju na směny a ty noční nejsou asi moc dobré. Sice se nenadřu, jsem recepční, ale raději bych dělala jen denní. To je sice více práce, ale menší stres. Přece jen spánek je spánek!
Co děláš ty? Nebo jsi už doma?
Ahojte holky,
tak ja vam neviem, robila som si dalsie tri tehot. testy. vsetky negativne az zase na niektore kde sa po dlllhej dobe objavil slabulilinky druhy pruzok. V podbrusku ma pobolieva, ale ms nie a nie prist, a ako popisujete, tak prsia ma nebolia…len svrbia. Uz mi to meska cca 2 tyzdne…a ja teda neviem ze co. Pride mi blbe ist k doktorke ked su tie testy negativne (aj ked na vsetkych skoro pisu ze v neskorsom tehotenstve moze byt vysledok negativny, ale neviem v akom neskorsom). Predtym, po par dnoch meskania som si testy nerobila, tak neviem, az teraz. A navyse si myslim, ze nemam byt z coho tehotna, jedine ze by boli durexy derave, alebo ze by som patrila medzi tie 3% (pisu ze spolahlivost je 97%). Poradte mi co mam robit.
diky moc.
mirka
Mirko,
po přečtení Tvého příspěvku jsem si vybavila sebe. Snažíme se o miminko již 10 měsíců a výsledky jsou stále negativní. Poslední tři měsíce, vždy po udělání těhu testíku (nyní je to snad poprvé, co jsem se rozhodla testovat až po týdnu vynechání MS - samozřejmě k tomu nestačilo dojít, protože pár hodin předtím, než se blížil den týdenního zpoždění přišla červená mrška) jsem viděla dvě - druhou slabou, skoro neviditelnou, prostě jsem ji při dlouhém zkoumání viděla a „plašila“. Dělat tři testy denně je skutečně k ničemu, protože hcG se Ti zvyšuje sice každý den, ale ne každou hodinu!!! Je to skutečně škoda peněz a žena se zbytečně nervuje.
Teď se mi nevybavuje, jestli mimi chceš, nebo nechceš, ale nejlepší by bylo navštívit lékaře, po 14-ti dnech zpoždění to jistě na UTZ uvidí, v nejmenším Tě pošle na krev a budeš si jistá, zda jsi nebo nejsi těhulka!!! Ale na ty testy se vykašli. Všude píšou něco jiného!!! A za další je to škoda peněz!!! Já bych už měla min. dvoje boty od Bati:-)
Ahoj holky, tak jsem dnes začala špinit. Bohužel jsem v práci, tak doktorce budu volat zítra. Mám strach. Švagrová je doktorka a ta mě sice uklidnila, že to nic neznamená. Každopádně zítra tam volám. Prosím, držte mi pěsti!
Ahoj těhulky.
Ve čtvrtek jsem zjistila, že jsme těhotná. Povedlo se nám to dá se říct na poprvé co jsem se opravdu snažili celý měsíc. Jinak jsme to tak moc nezkoušeli.
Poslední tři měsíce se mi opoždovala menstrulace takže jsem si myslela, že jsem v tom. Dělala jsem si testy a nic a pak jsem si řekla, že jestli budu těhotná tak budu nějak jsem to vzdala. Všechno je o psychice. Všem co by chtěli miminko vzkazuji nemyslete na to opravdu pak to jen tak nejde.
Můžu Vám říct, že potíže o kterých tu píšete mám taky. Každý večer mě bolí v podbřišku, bolí mě žaludek a mám potřebu každé ráno něco rychle sníst nebo mi je hrozně špatně. Zítra jdu ke svému gyn. a snad mi řekne v kolikátém týdnu jsem jelikož jsem minulý měsíc měla jen jeden den menstrulaci a jinak špinění. Přeji Všem ať Vám to dobře dopadne a hodně štěstí v početí.