Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky,
tak i já se mohu pochlubit se svým těhu. Jsem v 8tt a už se nemůžu dočkat. Snažili jsme se od 08/2003 a po léčení ClomHexalem jsem 3.1. objevila na těhu testu II. Ani jsem tomu nemohla uvěřit, počítala jsem s tím, že to nevyjde. 6.1. jsem byla u své dr., aby těhu potvrdila. Provedla vaginální ultz, a bylo to tam. Na tom křesle jsem se rozbrečela radostí. Sestra rovnou odebrala 3 ampule krve a já na minulé návštěvě už dostala těhu průkazku, zapsaly se všechny údaje a teď jdu zase za měsíc. Pořád mě bolí v podbříšku, jako kdyby vaječníky. Dost důkladně se sleduji zda nešpiním nebo nekrvácím. Moc se toho bojím, protože jsem četla, že takhle dopadne každé 8. těhotentví. Myslím, že těhu příznaky moc nemám. Prsa mě až tak moc nebolí, aspoň ne tak jak popisuji některé holky, že se jich nemohou ani dotknout, spíš v noci nespím. Pořád se převaluji. Říkám si, že když cítím prsa a pochody v podbříšku, že je všechno OK. A jak jste na tom vy?
Zuzajde, gratulujem.
Som rada že sa ti to podarilo, ja tiež beriem Clomhexal - teraz som ho mala prvý cyklus (koľký cyklus ti zabral?). Teraz som 21 DC, ale v období ovulácie som mala strašné bolesti v okolí vaječníkov a maternice (to bolo v období 15-17 DC). Teraz už bolesti ustúpili, len občas ich cítim okolo maternice, dnes sa mi dokonca zdalo že mi bolesť vystrelovala zdola hore - ja neviem ako by ma pichali nožom ( ale bola to tá ostrá bolesť).
Tak ti teda prajem bezpróblemové tehotenstvo - dúfam že aj ja budem patriť medzi snažilky ktoré sa vďaka Clomhexalu stali tehulkami.
Lucka
Ahojky.
Vy:,–(ila som HA pred mesiacom a skusame teraz mimi. Momentalne mam ovu /aspon teda myslim/ pretoze ma nenormalne boli v okoli vajecnikov, pichanie, a stale sa citim akoby som mala stvrdnute brucho, hlavne ked chodim. Myslis ze by to mohlo byt ovu. alebo som uz vari v tom? To by bolo super, ale mam strach preco tie bolesti, nebude nejaky problem? Mate s tym niekto skusenosti? Inak ziadne problemy nemam, vytok alebo tak. Diki vopred za radu. ![]()
Ahojky.muzu te uklidnit,ze se o zadny problem nejedna.Ja mam ovulacni bolesti od prvni menstruace po vysazeni HA.Nejdriv me boli vajecnik a potom bolest prejde do podbrisku.Trva to asi tak 3 dny.Kdyz jsem si merila BT tak to vyslo tak,ze 3 dny jsem mela bolesti a dalsi den,kdy uz bolesti nebyli probehla ovulace.I muj gyn. rikal,ze je to tak v poradku.pa a preji co nejdrive //.
Ahoj holky,
Tak už se taky můžu pochlubit těhu, sice vám píšu prvně, ale pilně jsem studovala všechny vaše rady a musím Vám všem poděkovat. Podařilo se nám to hned druhý měsíc. Dnes mi to doktor potvrdil, jsem ve 4 tt. Ale taky mám obavy, aby vše dopadlo dobře. Těhu knížku jsem už dostala dneska a za tři neděle jdu zas. Držím Vám všem palečky, pro těhulky, ať to vše dobře dopadne a pro snažilky //.
ahoj Wenndy,
gratuluju
jsme na tom stejne. Ja jsem taky asi 4tt, ale pro tehu knížku jdu až 10. 2. Víc jsem psala v diskusi těhotenský test. Taky se bojím, aby to dopadlo dobře.
Jinak koukni na diskusi Rodíme v září 2005.
Vlasinka
Ahoj Vlasinko,
Tak aspoň na to nejsem sama, jsme holky šikovný, tak to určitě všechno bude dobrý, na diskusi Rodíme v záři jsem se už koukala, ale připadá mi, že už je to tam nejaký mrtvý. Moc příspěvků tam nepřibývá.
Ahoj Wenndy,
teď na diskusi Rodíme v září zas něco přibylo. Doufám, že bude brzo deníček, abychom se víc poznaly a psaly své zážitky. Bála jsem se, že když mě bolí pořád v podbřišku, aby se něco nedělo a Zuzajda tam zrovna psala, že jí bolí také, tak už mě trochu přešlo.
Kdy jdeš na další kontrolu? Závidím ti
, že máš těhu knížku. Já si jí budu určitě často prohlížet.
Zas někdy ahoj
Vlasinka
Tak jsem tu zase Vlasinko,
mě se teď asi nezbavíš
, a můžu tě uklidnit, že mě taky bolí v podbříšku a to celý den sedím v kanceláři a těšim se až si natáhnu bříško s mimískem, teda zatím s černou tečkou. Na další kontrolu jdu 17.2. a to mi budou dělat ty všechny testy, zatím mi nic nedělali, jen vnitřní UTZ. A s tou těhu knížku je to fakt dobrý, nevydržela jsem to dál tajit, tak jsem to už rodičům řekla a aspoň jsem měla nejaký důkaz v ruce, včera s toho měli velkou radost a taky se dost opili.
Wenndy,
mě nevadí, že se tě nezbavím. Já jsem ráda, když můžu s někým o tom žvanit. V práci to tajím. Taky dělám kanceláři a tlačím malý černý flíček. Já už mám ňákou prohlídku za sebou, brala mi i cytologii a nevím co ještě. Zítra mám volat pro výsledky.
Já jsem chtěla udělat manželovi překvápko, měl 24. narozeniny, že mu povím novinu, ale vydržela jsem to jenom 2 dny a vykecala to. Tak jsme to na oslavě těch narozenin řekli nejbližší rodině. Ty z toho byli tak paf, že ani nějak nereagovali a večer mamka volala - že jsme koukali, jak oni koukali a nic pořádně neřekli. Nečekali to. Nevěděli, že se snažíme, a to se flíček povedl po 8 měsících.
Vlasinka
Ahoj Evca.
Viem ako sa citis, lebo podobne priznaky mam aj ja, a tiez si to nechcem pripustat zeby som uz bola tehotna, aby to nebolo potom sklamanie ak nahodou nie ![]()
Moja posledna menstr. bola 6.1. a uz som mala asi 100× nutkanie kupit si baby test, ale nie, vydrzim!
Tak sa potom ozvi az budes vediet ako na tom si, drzim palce aby to dopadlo dobre ![]()
Ahojky, buď úplně v klidu. Prodělala jsem to stejně jako ty a druhé těhotenství bylo první měsíc v pohodě a pak následovalo ukrutné zvracení. Teď jsem těhotná po třetí a je to trošku jiné. Prvních pár týdnů mně bylo jen nevolno, od 6tt jsem opět začala zvracet, ale už jen párkrát za den a po třetím měsíci je to už relativně v pohodě. pokaždé se našly výjimky a některé dny byly naprosto v pohodě a já bych ani neřekla že těhotná jsem. Nenervuj se, stejně s tím až do prvního UTZ kolem 12tt nic neuděláš. Taky už to tak beru. Mysli na to, že je to OK a pokud ti opravdu nic není, tak to nech plavat. Holt jednou ti špatně je, jednou ne . Je to normální. ![]()
Lucka
Ahoj,
jsem tady nova. Mam dotaz. Posledni menstruaci jsem mela 28.12.2004. Jsem 1.mesic bez HA. Do dnesniho dne jsem nedostala MS. Myslim, si, ze jsem mela ovulaci 11.1., podle vytoku. Mohla bych i presto otehotnet az 20.1.? Mam obcas bolesti v podbrisku, pichani (ale zadne jine priznaky)a cca 2× do tydne nahnedly vytok. Mate s tim nektera zkusenosti? Mam koupeny tt, ale nevim, jestli by bylo neco uz ted mozne zaznamemat.
Poradte mi, prosim. Mimi bychom si moc prali.
Dekuji za odpoved. Katka
Ahoj Katko, myslím, že 9 dní mezi ovulací a oploděním není moc reálný. Ale ta ovulace mohla být klidně později. Testy jsou různé, některé citlivější, jiné méně, ale dřív jak zhruba 2 týdny po oplodnění není výsledek moc směrodatný. Tak radši ještě počkej.
Pokud jde o příznaky, já jich úplně na začátku taky moc neměla, vlastně jenom to píchání v podbřišku. Pak se přidal výtok a začaly se nalejvat prsa.
Držím palečky ať to vyjde, ale možná bych s tím testem přeci jen ještě tak týden počkala.
Ahojky, prosím poradíte mi některá, zda je možné když poslední menstruace byla 30.12. abych byla těhotná???
Zkoušíme to s partnerem více jak 3roky. Testíků jsem vyzkoušela mocmocmoc. Teprve teď začínám přemýšlet , že něco není v pořádku. Na doktory už nemám náladu, pro mě zbytečný stres. Zatím jsem byla jen na krvi. Nechci si nic namlouvat, protože těhot. příznaky jsem si namlouvala už mnohokrát, tak nevím.
Po menstruaci, která mi skončila jen o dva dny dříve mě pořád pobolívají prsa, někdy je cítím teda dost i když si lehnu na břicho. V podbříšku mě také pobolívá, no raději si říkám, že jsem nastydlá.
Jelikož jsem ale dost pracovně vytížená, tak doktoru raději nechci jít, je tam i strach ze zklamání.Holčiny poradíte jaké jste měla která příznaky, zda je pravděpodobné těhotenství u mě? Testík si možná koupím, jakmile se bude blížit další menstruace /tj. 27.1./ Děkuju moc za odpovědi a všem snažilkám přeju //