Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den,pocházím z čistě ateistické rodiny, přesto jsem si našla cestu k Bohu a věřím v něj.
Problémem je, že nevím, jak na to dál. Moc ráda bych si našla nějakou církev, více pochopila Písmo a žila lepší život s Pánem.
Ráda bych se nechala pokřtít, ovšem také nevím, jak na to. Mám také 2 letou dceru. Je možné, aby nějakým způsobem byla také pokřtěna? Nemam nikoho, kdo by mi pomáhal naučit ji žít v pravdě s Bohem a nevím, jak ji to vše vysvětlit.
Občas se sama Bohu vzdaluji, chybi mi přátele, kteří by byli také věřící, nebo někdo, kdo by mě tím vším provedl.
Dekuji za rady.
Napiš do SZ
Ahoj, mrkni na víra. cz je tam spousta článků na toto téma, taky doporučení kam se obrátit atd ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,pocházím z čistě ateistické rodiny, přesto jsem si našla cestu k Bohu a věřím v něj.
Problémem je, že nevím, jak na to dál. Moc ráda bych si našla nějakou církev, více pochopila Písmo a žila lepší život s Pánem.
Ráda bych se nechala pokřtít, ovšem také nevím, jak na to. Mám také 2 letou dceru. Je možné, aby nějakým způsobem byla také pokřtěna? Nemam nikoho, kdo by mi pomáhal naučit ji žít v pravdě s Bohem a nevím, jak ji to vše vysvětlit.
Občas se sama Bohu vzdaluji, chybi mi přátele, kteří by byli také věřící, nebo někdo, kdo by mě tím vším provedl.
Dekuji za rady.
Nepiš na mimino, piš někomu z nějaké farnosti, sboru či společenství, které máš v okolí.
takže se podívej jaké křesťanské církve působí tam kde bydlíš (ne, fakt není jen římsko katolická), najdi kontakty na faráře/kazatele/ky a napiš jim to co píšeš sem. Ozvou se ti a někam tě pozvou. Pak tam jdi. Pobav se tam jak se připravit na křest, projdi přípravou a přitom se zapoj do společenství.
Pokud ti na denominaci nezáleží, tak si vyber ty, kteří ti budou připadat nejsympatičtější.
pokud si chceš vybrat společneství podle teologických rozdílů, najdi si kdo ve tvém okolí působí, projdi si co tedy jsou zač a pak se ozvi faráři/ce.
Zajdi u vás do kostela a poptej se tam
tam tě nasměrují a řeknou co a jak. Ale určitě budeš muset chodit na katechismus před tím než se necháš pokřtít.
Pokud se bojíš někoho oslovit, tak se holt modli aby si měla sílu svou úzkost překonat a pak ji překonej.
I já jsem si v dospělosti myslel, že jsem našel Boha a připravoval jsem se v jednom společenství na křest - po bohoslužbě jsem v kostele oslovil faráře. Ovšem poznání teorie (hlavně Bible) u mě vedlo k tomu, že jsem to vzdal. Např. jsem neuvěřil, že Ježíš Kristus byl syn Boží a hlavně, že vstal z mrtvých. A pak mě také tak nějak rozladilo až masové porušování zásad křesťany např. mimomanželský sex, druhé manželství po rozvodu atd.
@Luboš P to nesmej ale jenom katolici, ne? Soulozit mimo manzelstvi nebo se znova ozenit, vdat..mozna se pletu, ve mne tyhle veci vzbuzuji vsechno jen ne nadseni, tak mi to zbytecny sebetryzneni v ramci davovych psychoz splyva co do konkretnich smeru.
Samozřejmě, že můžeš být v dospělosti pokřtěná, to snad ani nemůže být vážně míněná otázka. Vždycky se křtili i dospělí a na začátku křesťanství JENOM dospělí. Snad nikoho nemůže ani napadnout, že křest je jen pro mimina.
Především si včas vyber důvěryhodnou církev a důvěryhodného kazatele, faráře, kněze apod. O tvou dušičku budou stát všechny možné církve, ale zdaleka ne každá si tvou důvěru zaslouží. Vyber si takovou, která ti je duchovně blízká, ale zase přítomná ve tvém bydlišti.
Ze tvého vyjadřování tuším blízkost protestantským církvím, to znamená těm, které mají v názvu evangelická, popřípadě můžeš zkusit Církev československou husitskou. Výrazně bych své další úvahy odvíjel od osobností farářů tam, kde žiješ.
@alejandra píše:
Zajdi u vás do kostela a poptej se tamtam tě nasměrují a řeknou co a jak. Ale určitě budeš muset chodit na katechismus před tím než se necháš pokřtít.
To není přece jen o katolictvip
Prošla jsem si úplně tím stejným. Napřed je potřeba si sama v sobě ujasnit, čemu presne věříš, co přesně chceš pro to dělat, nedělat…to tě tak nějak nasmeruje k nějaké konkrétní církvi. O té si pak zjisti první poslední, abys věděla, že je to opravdu přesně to, co chceš. Pokud ne, hledej dal. Pokud ano, najdi nejbližší farnost dané církve a kontaktuj faráře či jiného duchovního té církve. Ten ti pak poradí, co a jak.
@Luboš P na světě jsou i jiná náboženství a jiné druhy křesťanství, než jen katolismus…zrovna ten je trnem v oku spoustě lidí, i věřících. Zkus hledat dál, mě katolíci taky dost odrazovali, ale hledala jsem a hledala, až jsem našla..
@Tarjei píše:
@Luboš P to nesmej ale jenom katolici, ne? Soulozit mimo manzelstvi nebo se znova ozenit,
Je to v Bibli, tedy platí to pro všechny, to byl právě i jeden z důvodů, proč jsem se křesťanem nestal. Řada křesťanů mi připomíná člena vegetariánského klubu (který má ve stanovách nejíst věci živočišného původu), který jí maso a ještě ostatním vykládá, že je to dobré.
@Midaku píše:
@Luboš P na světě jsou i jiná náboženství a jiné druhy křesťanství, než jen katolismus.
Já jsem se na křest připravoval v Českobratrské církvi evangelické. Katolíci se v některých věcech ještě „nezmodernizovali“ (druhé manželství po rozvodu, homosexuální jednání atd.), ale počítám, že jim to dlouho nevydrží.
Dobrý den,
pocházím z čistě ateistické rodiny, přesto jsem si našla cestu k Bohu a věřím v něj.
Dekuji za rady.