Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, koupila jsem si zachytavace MM, abych ho sbirala i mimo odstrikavani. V noci mi toho tece fakt hodne, ale mala uz ji tak po 6i hodinach, takze kdyz se vzdudim, mam sberace „poloplne“. Co nevim je, jestli muzu tohle mliko vubec jeste schovavata-mrazit, kdyz ho vlastne 6 hodin zahrivam po perinou. Poradite mi nekdo?
Dekuju
mandragora
a nestimuluješ si zbytečně těma odchytávkama bradavky k podpoře tvoření mlíčka, na 2 měsících už by měla být tvorba trošku srovnaná, ale jinak co se radí, aby se co nejdéle kojilo nenechávat v noci takové pauzy a dítě radši probudit, aby se napilo:-)
Jinak po těch 6 hodinách zahřívání nevím, ale zase na druhou stranu vem si v prsu by to taky bylo tak dlouho než by to malá vybumbala:-)
Hmm neporadila jsem co, ale snad poradí někdo další:-)
Pa Hana
cokoladkova dekuju za reakci. ![]()
kojeni mame uplne v pohode-vsechno je srovnany. jde o to, ze potrebuju nasyslit mlicko, protoze budu muset od Emy odchazet.
Já osobně, bych to mlíčko asi už neuchovávala. Přece jen, je venku 6hodin a bude tam nejspíš už hodně bakterií.
Asi bych se poradila s laktační poradkyní.
Andrea
Pije Ti mala uz z lahvicky? Jestli jo, tak bys ji mohla to nasbirane mlicko dat rano a cast mlika odstrikat a zmrazit. Ja jsem taky syslila - rano jsem vzdycky odstrikla z jedne strany a pak nakrmila z druhe - v noci jsem nekojila a tvorba mleka se upravila. Ja osobne jsem mela jen vlozku do podprsenky, mliko jsem nesbirala, jen rovnou odstrikavala.
Tak hodne stesti!
Mandragoro,
jukni se sem: http://www.kojeni.arcs.cz/index.php?…
6hodin je moc dlouho. Neriskovala bych. Mickie
Tak to jsi dobra, ze to do rana nevylejes. Ja pouzivala sberace mleka jen behem kojeni. Hlavne proto, ze jsem kolem 5.teho mesice veku Vitka mela ragadu jako hrom a nechtela jsem pouzivat vlozky do podprsenky. Mleko jsem pak hned i v noci slila nebo vylila.
Ale kdyz jsem nahodou pri kojeni usnula, vzdycky jsem sebe i Vitka tim mlekem zlila.
A vetraji ti bradavky v tech zberacich? Ja je mohla pouzivat jen pri tom kojeni, protoze jinak jsem mela zaparena prsa. Tak bych se bala prave nejakych kvasinek nebo tak a pak ragady. No a po 6ti hodinach bych taky mliko radsi vylila.
Aladinko ja si ty sberace dala zatim pres noc jen jednou. (cekam na vyjadreni laktacni poradkyne) A mam takove ty, co maji v horni casti dirky na odvetravani. Pravda je, ze kdyz jsem se po tech 6 hodinach vzbudila na kojeni a vstala jsem z postele, tak jsem se tim mlikem zlila tak, ze jsem se musela jit prevlict
Tak jsem si rikala, ze to jeste natrenuju a bude to v pohode
, ale vypada to tak, ze prestanu vymyslet nesmysly a budu sbirat jen pres den ![]()
mandra