Začínám to nezvládat? Výchova tříleté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
221
10.11.13 11:15

Mlaceni nic neresi ale urcite nejsem proti dat na zadek…to si zase nenecham.deti prerust pres hlavu! aby me pak poslaly nekam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
10.11.13 11:15
@maximkovo píše:
@Renča VM jasne, at to z ni vymlati, uz je dost stara na to aby se ve svych citech a pocitech vynznala a umela ovladat sve emoce, urcite ma totiz ve svem veku jasno v nasledcich sveho chovani… proc to resit s laskou a pochopenim, kdyz si muze placnout… tak hodne stesti matky…

přesně tak, proste malé mimčo dej na hlídání nekomu třeba manzelovi nebo babičce, a ty se jdi se starší projít někam ven, dojdete si třeba do cukrárny a dej ji neco dobrého na zub, hrajte si a tak, aby pochopila, že si tady pro ni. Nedávej ji furt do školky, nech ji doma, proč jí dávat do školky furt, když může být s tebou doma :nevim:. Prostě bych jí více věnovala, když malé mimčo spí, tak bych si šla s ní hrát a věnovala se jí na stoprocent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
10.11.13 11:17
@wercis píše:
Mlaceni nic neresi ale urcite nejsem proti dat na zadek…to si zase nenecham.deti prerust pres hlavu! aby me pak poslaly nekam :roll:

promin ale m, cáení to nevyřeší její vzdor, bohžel se chová proto, protože ví, že se motáš kolem někoho jiného, pochopila, ež ty nejsi tady ejnom pro ni, proto, chce tvou pozornost, chápeš?? pROTO BY bylo dobré, kdyby jsi ji udělala na nic šas jen ty a ona, mimčo nechat někomu na hlídání. Děti bohužel vycítí, ežs e jim méně věnujeme než předtím. :-) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
10.11.13 11:18
@wercis píše:
Mlaceni nic neresi ale urcite nejsem proti dat na zadek…to si zase nenecham.deti prerust pres hlavu! aby me pak poslaly nekam :roll:

ale facku dát dítěti to je nějako na mě moc silné kafe :-), ale tím si nemyslím, že b jsi byla spatná matka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
10.11.13 11:21

To mi to uz rano ulitlo…mala od nas dostava minimalne na zadek spis vubec ale tohle uz bylo moc i na me…taky az to zas nastane jeji scena…nebudu si toho vsimat…radej to i na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
10.11.13 11:22

@wercis uvedomujes si, ze ve statech zapadni evropy je takove jednani trestne…? Vim jak je tezke pochpit co se deje v detskych hlavickach… muj syn je hodne narocne dite, trucovity, vzdorovity, palicaty… stejne bych ho nikdy neuhodila… ony ty deticky se museji naucit ovladat emoce a city a nevim, jestli je cestou k tomuto telesny trest. Maly ma ted 7 let a zachvaty zvladame obejmutim a klidnym slovem… na internetu najdes tak moc o kontaktnim rodicovstvi a vychove, milion typu jak zvladat a resit ruzne tezke a stresove situace… z lasky k vlastnim detem, otevri oci a uc se o svych detech… a na lidi okolo se vy.er, at si cumi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
10.11.13 11:27

Dekuju holky :) uz ctu na netu jak zvladat tyto situace a sem rada ze sem mohla svama o tom pokecat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
10.11.13 11:32

Pocitam ze jste dcerku na prichod mimca pripravovali. Jenze takhle maly decko si poradne neumi uvedomit co to pro celou rodinu a pro nej bude znamenat. Je urcite zmatena nevi co bude dal a je potreba ji denno denne ujistovat jak ji mate radi a ze tim ze je tu sestricka tak pro ni se nic nezmeni.
Dej mimco na chvilku na hlidani manzelovi/babicce a s dcerkou si udelej „damskou jizdu“. To co pises o dareckach - promin ale to bych nebrala jako to ze ji projevujete to jak ji mate radi - mozna to jen spatne napsala. Mimco jeste ted nezabere tolik casu - venuj ho dcerce varte, pecce, delejte blbosti.
Urcite nedavejte sestricku jako priklad - jak mimco je moc hodny zatim co ona porad zlobi.

Ja nastesti se tady toho vyhnula - te sourozenecke zarlivosti - deti jsou hodne blizko u sebe jsou od sebe 15 mesicu a to dcerka byka moc malinka na to aby zarlila. Kdyz byl syn malinky venovala jsem se ji hodne a postupne syna zapojovala do nasich her - takze ho k sobe pribrala jak partaka a nedaji ted na sebe dopustit.

• Citovat
  • Upravit
1291
10.11.13 11:35

Ve trech letech je uz hodne velka nato dostavat na zadek. Ne ze bych to parkrat neudelala, ale spis v zivot ohraozujicim pripade - kdyz mi hazela veci z balkonu, utikala do silnice apod.
Aby to nepokracovalo tim, ze se te zacne bat nebo se prestane sverovat - toho bych se bala. Co jednou tydne - pravidelne - nejaky spolcny konicek, kdy budete jen spolu? JINAK NA OBDOBI VZDORU DOSTAT NA ZADEK NEPOMAHA (jee, ten capslock tam je omylem, i kdyz vlastne se to hodi) je to jen horsi - mozna jednou, dvakrat to zabere, ale pak ji to bude jeste vic popouzet k vetsimu ramusu. Taky mi litaly nervy, ale spis sem se sla nekam zavrit a pustila slzu kdyz nepomahalo pocitat si do deseti…
Verim, ze to zvladnes :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
10.11.13 11:44

Vyber si den v týdnu (a nebo podle situace) a řekni dceři, že tohle je JEJÍ den, že dnes budete dělat věci podle ní. Že nejdřív musíš udělat věci okolo miminka, ať Ti trošku pomáhá a pak ˇat určí ona kam dne půjdete, co budete dělat. Bude mít pocit důležitosti a když bude vědět, že je v týdnu jeden den pro ní, bude se na to i těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
10.11.13 11:45
@maximkovo píše:
@wercis uvedomujes si, ze ve statech zapadni evropy je takove jednani trestne…? Vim jak je tezke pochpit co se deje v detskych hlavickach… muj syn je hodne narocne dite, trucovity, vzdorovity, palicaty… stejne bych ho nikdy neuhodila… ony ty deticky se museji naucit ovladat emoce a city a nevim, jestli je cestou k tomuto telesny trest. Maly ma ted 7 let a zachvaty zvladame obejmutim a klidnym slovem… na internetu najdes tak moc o kontaktnim rodicovstvi a vychove, milion typu jak zvladat a resit ruzne tezke a stresove situace… z lasky k vlastnim detem, otevri oci a uc se o svych detech… a na lidi okolo se vy.er, at si cumi…

Promiň, ale na některé děti tenhle způsob výchovy láskou prostě neplatí. Každé dítě je originál a pokud to platí na tvoje děti, buď ráda.
Já se jen děsím, kdy z těch našich miláčků vyroste toto . Dřív si děti k rodičům ani zdaleka nedovolili to, co si dovolí současné děti a je to jenom a jenom onou novou výchovou. Tímto končím a více se k tomuto raději nebudu vyjadřovat a ani reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
10.11.13 11:48

@maximkovo neříkám vymlátit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
10.11.13 11:56

@Mishaak kazde dite si zaslouzi byt vychovavano dustojne… telesny trest je nedustojny… vztah partnersky, matersky by preci nemel byt zalozeny na strachu z telesneho trestu… ja byla bite dite, bil me i byvaly a trvalo dlouho nez jsem to prekonala… je jedno jestli to byla jedna facka, citim to jako zradu duvery… vyprasky prozivam do ted v nocnich murach… tohle proste nezousobim svymu diteti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
10.11.13 11:59

@Mishaak a plati to na kazde dite… pokud ne, dela rodic neco spatne a ma milion moznosti si nechat pomoct, poradit… na co mame psychology, celkova osveta je tak jak tak rozsahla a pristupna vsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
10.11.13 12:03

Mila zakladatelko, prijde mi, jako by jsi popisovala nasi situaci a ver, ze rady typu venovat se jen starsimu nezabiraji. Ja jsem hodne vysvetlujici typ matky, snazim se nervat a spis vysvetlovat i zakazy vysvetlu proc ne atd, ale kdyz uz to opakuju po desate behem 10ti minut, tak zarvu a kolikrat pak i musim placnout pres zadek. Proste od te doby, co se narodila mala, se chova s prominutim (pro matky rejpalky to nemyslim doslova) jako spratek! Neposloucha, je drzej, rve atd. A mala je mega nenarocna, spi cele dny i noci, takze na maleho mam casu opravdu dost, malou i davam na hlidani a delame veci jen podle nej, nikdy nebezim na prvni zaknourani male, pokud zrovna mame se starsim neco rozdelaneho atd! Proste opravdu nepomaha vubec nic. Do te doby ukazkove bezproblemove dite se s prichodem male zmenilo v absolutne nezvladatelneho. A jako rady typu, kdyz se zlobi obejmout, jsou u nas uplne zcestne, protoze je ten typ jako jsem ja, ze kdyz se zlobi a vzteka, nesnese sebemensi dotek. Taky uz nevim jak to resit, mluvila jsem s dr a domluvili jsme se, ze pockame do pul roku male a kdyz se to nezlepsi, posle nas k psychologovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí