Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@smurfka píše:
já se nedivím..většina nehod je kvůli rychlosti…člověk který jede normálně, svou vinnou nic nezpůsobí..člověk který jede jako prase, je jedno kde jede..jestli ve městě nebo na dálnici..
Jo jo na dálnici jde o život… Já čtu pořád o nehodách na okreskách a ty chodci srazeny ve městech, vlastně jo, autu to zničilo jenom ty plechy, to potom jo. Jako jestli má někdo problém jet plynule v pravem pruhu 110 a ve městě je pak jak ryba ve vodě? Ha ha…
@Bubla_Bučková píše:
Jo jo na dálnici jde o život… Já čtu pořád o nehodách na okreskách a ty chodci srazeny ve městech, vlastně jo, autu to zničilo jenom ty plechy, to potom jo. Jako jestli má někdo problém jet plynule v pravem pruhu 110 a ve městě je pak jak ryba ve vodě? Ha ha…
asi tak..
Unikla mi informace, proč se manžela musí dovolovat, půjčovat si auto, když sis ho koupila?
Jinak rady už padly, jezdi sama. Ke kamarádce, na nákupy, na kafe, jezdi pros tě i jen „za roh“, tím se naučíš nejlíp. Nabídni se rodině nebo kamarádkám jako odvoz (těm, který tě nemají potřebu buzerovat). Děti odevzdej manželovi na hlídání a jeď sama. Já takhle třeba ráda jezdila večer na nákupy do větších center, která jsou otevřená třeba do půlnoci. Klidná jízda i po centru města.
Až to dostaneš do ruky, tak se ti pojede líp i s dětma (prostě je nevnímej, oni to chvíli přežijou, pokud zrovna neslyšíš, jak se dáví rohlíkem).
Jo, a manželovi vyřiď, že když nemůže pochválit, tak ať aspoň mlčí, že jeho blbýma kecama, co ti tak akorát vymluví díru do hlavy, se líp řídit nenaučíš ![]()
@Anonymní píše:
Jako zaparkovat vesmes vzdycky zaparkuju. Co mi dela potize je najezd na dalnici-bojim se, ze se tam srazim…ze auto za mnou bude rychle a ja se tam nevejdu
hele tak zrovna nájezd na dálnici krátkodobě zvyšuje tep i mě, řidičské matadorce (jezdím denně, nějakých 16 let, ale na dálnici minimálně).
Ber to tak, že je nájezd dlouhý, je dost času se zařadit, základ je se v tom připojovacím pruhu dostatečně rychle rozjet, pak tam vpluješ jak nůž máslem.
Navíc si vidět, 99% normálních řidičů o tobě ví, a když je to možný, přejedou do vedlejšího pruhu, aby ti umožnili jednodušší napojení ![]()
@Bubla_Bučková píše:
Tak já reagovala na to, že jízda na dálnici je lehká a není třeba se soustředit. A to je opravdu životu nebezpečná blbost. Na řízení je třeba se soustředit vždy. Nikde jsem nepsala, že ve městě je to easy a není třeba se soustředit. A upřímně za poslední měsíce se mi nestalo, že bych mohla jet na dálnici plynule 110 v pravém pruhu. Možná tak 90 za kamionem ![]()