Žádám o radu a finanční příspěvek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10903
8.5.25 09:32
@sirikit píše: Více

Je fajn, ze jsi se ji na ty papiry podivala, ale ona ti je poslala v SZ, tak za mne taky to pak vse rict tady, vcetne castky, kterou pobira na postizene dite mi neprijde v poradku.
Kdyby chtela, at to vidime vsichniz dala by to sem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.5.25 09:36

@Tarena Tak kolik jsou jednotlivé příspěvky na peci je snad celkem znama vec, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10903
8.5.25 09:38
@j.a.n.i1 píše: Více

Netusim.
Ale rict zakladatelce posli mi to soukrome, ja se na to. podivam a pak to tady vse dat mi fakt neprijde vhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.5.25 09:40
@Tarena píše: Více

No, me to naopak jako vhodny postup prijde, nez sem davat verejne celou zpravu, tak jen nylo potvrzeno, ze nekeca. Nic vic jsme se nedozvedeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10903
8.5.25 09:42
@j.a.n.i1 píše: Více

Tak mohla Sirikit jen napsat, ze je vse pravda.
Hlavne, ze se tu resi, ze se nemaji vytahovat veci z uzavrenych skupin a pak tu nekdo zveřejni dokumenty poslane soukrome.
Jako ja ji to reknu klidne tady verejne, ale nedivila bych se, kdyby ji nekdo nahlasil a dostala ban.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
8.5.25 09:48

Když se podíváš na první zakl. příspěvek, tak sama píše, že vše doloží, pošle zprávy o synovi.

Než to posílat každému z diskuse jednotlivě, tak to takhle bylo lepší, dát sem odkaz.
Protože jinak by to byla diskuse nikdo neví o čem.
Takhle jsme viděli, že platby šly na účet ČEZU, ale poslední byly v únoru a to byl ten hlavní problém.
Ještě větší problém je přítel, ale na to zakl. přijde postupně sama.

Pokud by nechtěla, nic takového tu navrhovat nebude, nebude dávat veřejně fotku syna a psát o osobních věcech.

Ale zřejmě jsme jediní, koho situace zakl. zajímá a diskuse jí pomohla k utřídění myšlenek.
Pokud by jí sdílení inf. vadilo, sama by se k tomu ohradila, což neudělala, jak sis asi povšimla, takže tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
8.5.25 09:52
@somov píše: Více

Držím palce, at to vyjde se školkou a brigádou, nemáš to jednoduché…

Bohužel mám z toho všeho pocit, že přítel není moc dobrá partie, ale chápu, že toho máš ted moc ze všech stran a myslím, že jak budeš silnější v kramflecích díky školce a nějaké práci, tak to přehodnotíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
8.5.25 09:56

@sirikit

Napadlo mě, jestli ve Tvém oboru neshání nějaké brigádníky, zakl. by to nejspíš pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10903
8.5.25 09:57
@free333 píše: Více

Slusnost je se zakladatelky zeptat, zda ty veci, ktere poslala soukrome, mohu zverejnit tady misto ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
8.5.25 09:59

Opakuju, zakl. s tím nemá problém, neřeší to, navíc nevíme, jestli se jí nezeptala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75997
8.5.25 10:03

Ty dokumenty, co mám v SZ, jsou dvě hustě popsané stránky, s plným jménem dítěte, jeho datem narození a komplet jmény i působišti ošetřujících lékařů, takže to mě sem opravdu ani nenapadne hodit.
Stejně tak jsem anonymizovala ta potvrzení o platbách, kde zakladatelka nechala jméno přítele.
Ten údaj o částce na péči je za mě zásadní informace, protože je rozdíl, jestli má dítě jedničku nebo dvojku, tedy pečující osoba pár
set až tisíc příspěvku, nebo vidím, že je v nejvyšší sazbě, plus tedy náhradní výživné od biologického otce dítěte.
K tomuto se vážou další příspěvky od státu, ale současně to komplikuje možnost pečujícího nastoupit do práce.
Pokud mi někdo jemně naznačuje, že by ho potěšil jakýkoli finanční příspěvek, prvořadě mě zajímá, jestli se nezaviněně dostal do kritické životní situace, nebo spíš neumí počítat, opakovaně navazuje vztahy s partnery, kteří jí život spíš komplikují, než zjednodušují, a tím pádem nepomůže v podstatě žádná částka.
Tohle je přesně ten případ.
Z téměř 30 000 ve dvou (matka a syn) se při troše finanční gramotnosti a zapojení pomoci institucí fungovat dá, aniž by byla nucena řešit odstřižení energií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75997
8.5.25 10:05
@free333 píše: Více

S autistickým dítětem se to nedá, to ani nemá smysl navrhovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.5.25 10:07

Tak psala, ze ma stacionář, plus ze ho vezmou i do skolky, tak by cas mit mohla, plus by ji to mohlo pomoct i psychicky, byt mezi dospelymi a resit neco pracovniho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
8.5.25 10:12

Jestli by dostala to místo ve školce, tak třeba by na pár hodin mohla, sama píše, že bude shánět brigádu, ale nevím, jestli to je u vás reálné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
8.5.25 10:19
@somov píše: Více

Hm, takže došlo k tomu, že v lednu, únoru platil ale měl tam dluh z dřívějška, takže ty platby se “posunuly dozadu” - nejdřív šly na ty dluhy, takže současné měsíce nebyly uhrazené. Aspoň tak tomu rozumím já. Zakladatelko, opravdu po příteli kontroluj neustále všechny platby. Evidentně často se mu dějí různé finanční problémy a on “za nic nemůže”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!