Žádám o radu a finanční příspěvek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24015
7.5.25 16:56
@j.a.n.i1 píše: Více

Jo, to je možný, revize pracovníkem dodavatele energií mohla být násobně dražší, než když jsem si jí nechal udělat zaměstnancem instalatérské firmy a bez daňového dokladu, v dalších případech už jen vytiskl uložený protokol s novám datem a měl 300 na pivo nebo na návštěvu noightclubu, po tom nikdo pátrat nebude a na kulatým razítku nemá počítadlo, takže i zaměstnavateli je to fuk… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
7.5.25 21:45

jasne, neplatic se zdejchne, necha ti odpojeny plyn, elektriku, vodomer… tyhle spolecnosti pak prijdou a zdarma ti to znova napoji, bez revize, bez tlakovych plynovych zkousek… :lol:… ano, kazda mame jine uvazovani. ja mam v pronajimane nemovitosti vysoke zalohy, prubezne stav kontroluji a nikdy bych si tam nenakvartyrovala nekoho v insolvenci., ale to uz je vec druha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
7.5.25 21:50
@sirikit píše: Více

No mohla to být jen část toho co měli platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
7.5.25 21:52
@somov píše: Více

A tak už jste připojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
7.5.25 21:54
@sirikit píše: Více

Může, smlouvu si na sebe může přepsat i bez nájemní smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101913
7.5.25 22:34
@markytka3 píše: Více

No a když ti prestane najemnik platit, tak co? Budes nahrana a treba rok za nej budes platit energie, to se vyplati :palec: takova cena revize je proti tomu neskutečně vysoka castka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
8.5.25 01:40

to je zase konspiracni teorie :-)… kdyz bych to hnala do extremu jako ty, pokud prestane platit, ihned jako majitel smlouvy s dodavateli mam velke pravomoce na rozdil od situace, kdy jsou energie napsany na najemnika a ja jen mohu trnout, zda nebude muj dum od energii odpojen z duvodu dluhu :mavam:… alfou omegou je vyber dobreho najemnika, coz zrovna v pripade fiktivni zakladatelky (vsimni si, dnes je opet dalsi diskuse ohledne energii, tentokrat s jinou storkou - pravdepodobne tydenni tema pro copywriterry). nebude ten pripad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
8.5.25 06:35

@sirikit
Začíná to nevinně, přikláníš se k tomu, že bys případně finančně pomohla. Je správné ověřit si fakta, ale co si tady předvela nemá nic společného se slušným chováním.
Veřejně psát kolik bere na nemocné dítě, považuji za nemorální. Ostatní to hned rozporují, snad i závist? Dosaď si.
Z pozice toho, že jsi tady déle než zakladatelka, jsi z ní udělala odsousenou a sebe samosoudkyni, ostatní přihlíží a přikyvují, samozřejmně markytka3 opět vyčuhuje z řady svojí netaktnostní, hulváctví, to už k ní patří.
Ale co jsi udělala ty? Nepomohla si ani finančně, ani morálně. Nepomoct finančně máš právo, ale pranýřovat člověvěka, je velice ponižující. Dostala si souhlas veřejně informovat o nemoci dítěte a finanční morálce? Vidím za tím jen to, že ty sama stojíš o pozornost. Je to ubohé.
Souhlasím s tebou, že výkřiky troll, jsou velice jednoduché.
Takže jsi vlastně srejná jako ten, kdo vykřikuje trol, jen
k tomu máš svíčkovou s brusinkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101913
8.5.25 07:10

Jake mas pravomoce jako majitel smlouvy, to by me fakt zajímalo :mrgreen: ty mu nesmis nechat odpojit energie, takže nejake majitelstvi smlouvy je ti úplně k prdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
8.5.25 07:23

kontroluješ si pravidelně insol. rejstřík? I tvý nájemci tam mohou spadnout, to by byl pro tebe šok. Nastěhovat si negramota do své nemovitosti, takové zneuctění jistě scela vkusně a moderně zařízeného hnízda. Předpokládám, že pronajímáš něco na pavlači, tak nějak to k tobě sedí, věčně nafouklá, bez špetky humoru, empatie, se šátkem na hlavě a silnovou zástěrou. Vodu a teplo na žetony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
8.5.25 07:27

Dobrý den, ano jsme už připojený od včera od rána. Nakonec mě chlap se nechal podívat do aplikace ČEZ jsme nechápali spolu ty platby od prosince co jsme posílali na elektriku tam nic není neuhrazeno, a celou dobu to ukazovalo že platby za ty daný měsíc jsou zaplacený. Normalne i sedi číslo účtu a variabilní symbol na elektriku až teďka nám naskočilo že není nic zaplaceno. Pritel to řešil ty platby jsi sami posunuly co byli na elektriku na ČEZ mobil co jsme měli ještě dřív na začátku. Tak přítel uhradil 10.066kc hned volal že je zaplaceno a paní po telefonu no ale to je málo musíte zaplatit ještě vyšší částku no přítel se nenechal že má to i v sms zprávě od její kolegyně, po chvíli řekla moment aha se omlouvám jsem se spletla máte všechno v pořádku jen počkejte až se ozve distribuce ČEZ…Budu to ještě řešit s paní z rannou péči nebo z organizace takové chování se nám nelíbí, a upomínky prej posílali jen 2 za tu dobu a nic nám nepřišlo vše se ukazovalo v pořádku i ten nedoplatek.Taky jsem nevěřila že tohle udělají, ne nejsem troll a ani se nevymýšlím, kdyby jsme dávno viděli že to jde jinam platby tak by jsme to řešili nejsme takový neschopný, a přítele není otec syna jeho tatínek nemá už dávno zájem jen mě mlátil, alkoholik…už to nechci svůj život rozebírat jinak všem děkuji krásný sváteční den ženy, maminky :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24015
8.5.25 07:53

Alfo omégo, sežeň mi naprosto spolehlivého dlouhodobého nájemníka a pokud s ním nebude absolutně žádný problém, vyplatím ti tučnou provizi z nájmu… Ale nejdřív po dvou až třech letech, vyplatím zpětně… Uzavřem řádnou smlouvu u orávníka, ale budou tam i velké smluvní pokuty pro tebe… Bereš???
A ohledně tvých velkých pravomocí vůči nájemníkům, nemáš prakticky žádné, musíš trpět neplacení minimálně tři měsíce, než jim můžeš dát výpověď z nájmu, pokud budou chytří, odvolají se a může se to táhnout klidně rok nebo dva, než je dostaneš z bytu právní cestou a celou tu dobu můžou bydlet zdarma, bez nájemního a záloh na energie, ty jim je odpojit nesmíš… Vysoké, nepřiměřené zálohy jim taky napařit nesmíš… To vše je v rozporu se zákony… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40446
8.5.25 08:20
@somov píše: Více

Pokud bych byla na Tvém místě a s přítelem chtěla dál fungovat, trvala bych na tom, že budu mít na starost veškeré vaše finance.

Takže i elektřinu, neexistuje, že se budeš složitě domáhat, aby Ti ukázal, co je zaplaceno - nezaplaceno.

Musí mít datovku, založ mu ji, pak nemusí řešit, co mu přišlo - nepřišlo do schránky.
Stejně nemá TP tam kde jste, když jste načerno, kdoví, co mu kam přišlo. Na stránkách ČEZU mají, že krom upomínek i volají nebo píšou meil nebo do datovky, kdoví jak to bylo.

Přítel tedy uhradil deset tisíc, které nebyly zaplaceny a připojili vás, takže za březen duben nebylo zaplaceno plus 2000 kč za připojení.

Každopádně držím palce do budoucna :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
8.5.25 08:24

@free333 Finance které přijdou já rozhoduji co zaplatíme jasný první nájem, elektriku, stacionář apod.Moc mi toho nedává z výplaty tak právě budu šťastná když vezmou syna do školky ať se můžu vrátit aspoň někam na brigádu. Moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76068
8.5.25 09:05
@Divná Bára píše: Více

Ale běž ty. :)
Správné by tedy bylo co?
Začít vykřikovat to oblíbené „troll troll“, nebo si bez otázek vyžádat číslo účtu a poslat peníze?
Ostatně, kolik by pomohlo, jsem se ptala 2×, a odpověď jsem nedostala ani jednou.
O diagnóze dítěte psala sama zakladatelka včetně fotografie syna ve svem avataru.
Já se z principu snažím přicházet věcem na kloub a řešit je co možná efektivně.
A za efektivní nepovažuji hodit bezdomovci na rohu dvacku do klobouku, ale zjistit si, jaká je jeho skutečná situace, jestli je opravdu bezdomovec, nebo na ten roh chodí takříkajíc „do práce“, a jestli by prostým zásahem - zde neřešit věci na eM, ale s ČEZEm, nebylo možné jeho situaci vyřešit mnohem účinněji, než milodarem.
A viz výš, hle, vyřešeno! ;)
Takže ty dál na své cestě životem dehonestuj ty, kteří se bez odsudku ptají, a já se budu dál ptát. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!