Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A jinak je tvůj manžel normální? Na všem ostatním se dohodnete, můžeš si s ním pokecat, posedíte třeba večer?
Zakladatelko, a tvůj manžel se vrací z práce dříve než ty? Kdo je převážně s dětmi? Jaký máte jinak vztah?
Já si to nějak neumím představit, že by nějaký chlap byl takové s odpuštěním hova. o, aby takhle kazil děti. Tvůj syn se musí naučit být samostatný. Prostě, když to porovnám s tím mým, tak mě kluk přijde ze školy, sedne ke stolu, napíše úkol, nachystá aktovku a potom mi volá, jestli může třeba k PC, nebo ven. Ale povinnosti má splněné (ty základní). K večeru s ním třeba píšu diktát, zopakuji angličtinu… Ale do školy má vše v pořádku. Tvůj syn potřebuje pevnou ruku a když ji nemá u otce, musí být u tebe.
A mimochodem, pokud je táta tahá ven, aniž by dítě bylo nachystané do školy, tak bych rázně zakročila, i za cenu toho, že se s chlapem seštěkám jako psi (i s tím už mám zkušenosti a samozřejmě jsem byla ta špatná já). Jakmile totiž povolím a řeknu, dobře, ale potom se budeš učit, tak je mi úplně jasné, že moje „potom“ se rozptýlí někde kdesi a nic z toho není… Prostě asi budeš za macechu, ale tvé dítě to fakt potřebuje, bez ohledu na to, co si myslí chlap.
A být tebou, tak bych se poradila i v té ped. psych. poradně, pokud jsi tam ještě nebyla
Chyby je ve vlivu „nejstaršího dítěte“. Po neúspěšných pokusech o dohodu bych nasadila variantu cukr a bič, přednesla svoji tezi (nebudeš kluky omlouvat a rozmazlovat) a odměňovala/trestala podle toho jak mu to jde jídlem, sexem nebo prostě tím co pro něj má cenu.
Pokud nepochopí a nepřijme tohle, je škoda s ním ztrácet čas.
@hanka.br.
No dohodneme: napíši to asi takhle. Buďto je to po jeho nebo si to musím udělat sama.
Občas spolu někam jdeme, do kina, na zahrádku si sednout, atd. ale když mu něco říkám, nevnímá, nebo odpovídá ano - ne, ale spíš mi to odkýve, nebo mlčí.
@Anonymní píše:
@hanka.br.
No dohodneme: napíši to asi takhle. Buďto je to po jeho nebo si to musím udělat sama.
Občas spolu někam jdeme, do kina, na zahrádku si sednout, atd. ale když mu něco říkám, nevnímá, nebo odpovídá ano - ne, ale spíš mi to odkýve, nebo mlčí.
Z toho, co píšeš, se mi zdá, že váš vztah může mít více problémů, než jen tento.
@BaraF
To nejde - to jsem taky zkoušela. Pokud to má, tak to má. Pokud to nemá, tak to nemá. Když si nezašustí, tak mi řekl, že si najde babu…
Když mu něco řeknu, tak mi to do očí popře, a lže sám sobě.
Když jsem řekla, že se rozvedu, tak mi řekl: a kdo by tě pak chtěl?
Zakladatelko, tvuj manzel je despota a kreten. Promin, obvykle neurazim lidi za jejich zady a obzvlast, kdyz je neznam. Ale on stve kluky proti tobe, tobe snizuje sebevedomi a ma nad vama vsema dost navrch. Urcite to je uz dlouhodoba zalezitost. Osobne bych zasla klidne na nejakou PPP se synem nebo i sama, vylicila situaci a nechala si poradit od odbornika nejen jak na to, aby te kluci brali jako autoritu ale i jak na manzela. Predpokladam, ze pracujes, vydelavas…mas v rodine dobre zazemi? Jen, kdyby selhaly vsechny mozne pokusy o napravu, zda by ti nekdo pomohl jak financne, tak psychicky atd. v pripade rozvodu. A neboj, urcite by te nekdo chtel a sama by jsi nezustala ![]()
Podle toho co píšeš máte víc problému, než jenom (ne)výchovu dětí..rozvedla bych se a ukázala mu, že sama opravdu nezůstanu..co taky jiného s takovým blbem.. ![]()
Holky, moc díky za rady. Zajdu do PPP a vyklopím, co se děje a na sociálku a za manželským poradcem. S tím, že manžela nikam nedostanu. nebo max. jednou. Že bych na něj udělala kdyžtak to šméčko. Školu mám pod palcem já, holt budu macecha, co nadělám
Je fakt, že když se kluk učí se mnou, tak na něm vidím, že se snaží, aby mi udělal radost. Za úspěchy mu dát kokinka nemůžu, ty do něj pumpuje tatínek za nic a každý den. Max. udělat mu pizzu, kterou má rád a nebo a nejčastěji ho obejmu a zulíbám, jak je šikovnej a nebo ještě spát s ním sama v pokoji - to si šuškáme, a to má rád. Je to smutné, ale je to tak. ![]()
@jakuve to je OK, moje kamarádka ho nazvala jinak a mnohem, mnohem hůř, a to je vážně nepublikovatelné.
@Anonymní píše:
Holky, moc díky za rady. Zajdu do PPP a vyklopím, co se děje a na sociálku a za manželským poradcem. S tím, že manžela nikam nedostanu. nebo max. jednou. Že bych na něj udělala kdyžtak to šméčko. Školu mám pod palcem já, holt budu macecha, co nadělámJe fakt, že když se kluk učí se mnou, tak na něm vidím, že se snaží, aby mi udělal radost. Za úspěchy mu dát kokinka nemůžu, ty do něj pumpuje tatínek za nic a každý den. Max. udělat mu pizzu, kterou má rád a nebo a nejčastěji ho obejmu a zulíbám, jak je šikovnej a nebo ještě spát s ním sama v pokoji - to si šuškáme, a to má rád. Je to smutné, ale je to tak.
Drzim palce, at se to spravi
![]()
@peggy.sl
To mám strach, že už budu sama. Už prostě pochybuji, že někdy potkám fajn chlapa. Štěstí? Láska? Pochopení? To je u mne jenom pojem ze slovníku. A navíc nejsem nejmladší a kdo bych chtěl babu za horizontem s 2 dětma?
Nejsem vadná, nebo náročná a tak, ale prostě štěstí se mi vyhýbá…
@Anonymní píše:
To nejde - to jsem taky zkoušela. Pokud to má, tak to má. Pokud to nemá, tak to nemá. Když si nezašustí, tak mi řekl, že si najde babu…
Když mu něco řeknu, tak mi to do očí popře, a lže sám sobě.
Když jsem řekla, že se rozvedu, tak mi řekl: a kdo by tě pak chtěl?
No, tak na to se dá reagovat jediným způsobem: obrat a vyhodit, bez skrupulí. Nahnat děti do PPP, do rodinné poradny, u soudu o děti žádat omezení styku s argumentací na narušování výchovy, u rozvodového soudu to použít jako hlavní argument proč se rozvádíš. Dobrý právník a trocha chladnokrevnosti podmínkou.
Já bych to takovému chlapovi udělala a to jsme velmi tolerantní a nad věcí.
Pokud to neuděláš tak tě za 2 roky budou ponižovat a terorizovat v dvojbloku a do 5 let ve trojici.
Když čtu úvodní příspěvek, tak jediné co mě napadlo, že si tatínek připravuje půdu pro rozvod. Protože jinak si nedokážu vysvětlit, protč by tohle inteligentní člověk (tvůj manžel) dělal.
To, že je pro kluky od ten dobrý, kluci ho mají rádi a na maminku si stěžují. Jaké to mezi váma je jinak, bez ohledu na děti? Pokud to již někdo zmínil, tak se omlouvám, nečetla jsem všechny příspěvky.
@Anonymní píše:
@peggy.sl
To mám strach, že už budu sama. Už prostě pochybuji, že někdy potkám fajn chlapa. Štěstí? Láska? Pochopení? To je u mne jenom pojem ze slovníku. A navíc nejsem nejmladší a kdo bych chtěl babu za horizontem s 2 dětma?
Nejsem vadná, nebo náročná a tak, ale prostě štěstí se mi vyhýbá…
A opravdu potřebuješ doma chlapa? Prát připochcaný trenky a vařit večeře?? není lepší mít jenom přítele na telefonu, zajít na večeři, do divadla, zatančit si a potom každý hezky pěkně do své nory.. ![]()
Já bych chlapa domů už nechtěla ani za zlatý prase..čím jsem starší, tím víc jsem kritická a,,nesnášenlivá,, ![]()