Žádost o porodné

363
2.5.09 13:10

Žádost o porodné

Ahoj maminky,

když žádám o porodné, musím se osobně dostavit na příslušný úřad práce? Nebo tam stačí žádost poslat?
Díky za info, jak to funguje.
Hezký víkend!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1854
2.5.09 13:23

Re: Žádost o porodné

Skip píše:
Ahoj maminky,když žádám o porodné, musím se osobně dostavit na příslušný úřad práce? Nebo tam stačí žádost poslat?
Díky za info, jak to funguje.
Hezký víkend!! :wink:
mne rekli, ze tam muze dojit klidne tatinek uz kdyz lezim v porodnici, tudiz si myslim, ze staci i poslat, ze u toho proste nemusis byt osobne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
2.5.09 13:43

Ahojky,
myslím si, že někdo jiný Ti na úřad práce s žádostí může dojít, ale poslat jim to tam, asi moc dobré není. Potřebují totiž rodný list dítěte a tvou občanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
2.5.09 17:50

Já jsem to vhodila do sběrné schránky na našem miniúřadě, kterou si jednou za měsíc vybírá okresní úřad… Jen jsem tam (blbka) zapomněla přiložit tu kopii rodného listu, takže mi paní z úřadu pak telefonovala a já jsem jí ho posílala oskenovaný mailem…
Funguje to tedy celkem spolehlivě všemi cestami, ale ten můj způsob je jen pro ty, co na to moc nespěchají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
3.5.09 22:44

požádat může kdokoli. Hlavně to musí být na správném formuláři :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
31.5.10 11:37

Ahoj holky, prosím, kde se žádá o porodné? Na sociálce, nebo „městském úřadě“ nebo jinde? (Jsem na Praze 9-Prosek, možná poradíte konkrétně kam jít :andel: ) Děkuju moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
31.5.10 11:44
dornicka píše:
Ahoj holky, prosím, kde se žádá o porodné? Na sociálce, nebo „městském úřadě“ nebo jinde? (Jsem na Praze 9-Prosek, možná poradíte konkrétně kam jít :andel: ) Děkuju moc :kytka:

Ahoj, měla bys zažádat viz odkaz:
http://www.statnisprava.cz/….nsf/i/66482

Jinak já musela o porodné žádat osobně s rodným listem dítěte, otec mě nemohl zastoupit, protože se ta dávka netýká dítěte ale mě, alespoň tak mi to vysvětlili. Rodný list dítěte mu dali bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
31.5.10 11:46

Iduška
Zlatíčko, díky moc, už mi jde z těch úřadů hlava kolem :roll: A stačí žádost podat do jednoho roku od porodu, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
31.5.10 11:47

Myslím, že jo, ale já žádala cca 1,5 měsíce po porodu, přece jen penízky se hodili na nákup věci pro mimi. :) A navíc bylo před Vánocemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
31.5.10 11:55

To úplně chápu, taky tam pošupačím, jakmile zvládnu líp manipulovat s kočárkem (jsem po císaři) - a ty penízky se budou hodit v každé roční době :wink: Ještě jednou díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
31.5.10 12:01

Není zač :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabilana
5.8.11 16:18

Dobry den,jsem těhotna ,a čtu všechny věci co se tady řeši ,začinam byt čim dal v šoku co mě všechno čeka ,třeba až tady jsem zjistila že se žada o porodne ,najde si někdo chvilku a napiše mi na můj mail co musim všechno udělat ,nejsem vdana to je prvni miminko porod je za měsic a půl ,nevim na co mam narok na co ne jsem zmatena moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
3400
5.8.11 16:23

Tady si spočítej zda máš nárok na porodné

http://www.penize.cz/…k-na-porodne

a tady máš formulář žádosti a plus přesně vypsané co k tomu přineseš. Samozřejmě až po porodu. Nejdéle do 1 roku musíš podat.

https://formulare.mpsv.cz/…qObhqNbxqKe0?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.8.16 14:57

Výzva od ÚP

Výzva od ÚP

Prave mi prisla vyzva od ÚP, aby partner Osvc dolozil prehled pojistneho na soc. zabezpeceni a prispevek na statni politiku zamestnanosti plus prehled pojistneho na vseobecne zdrav. pojisteni. Jenze ani on ani jeho ucetni nevi, kde to zjistit. Mate nekdo zkusenosti? Prej na to mame 8 dni a navic to posilame postou takze bychom to potrebovali vyresit co nejdriv a nevime kde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.8.16 14:59

@Paty Rose ossz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie