Žádost o porodné
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Žádost o porodné
Ahoj maminky,
když žádám o porodné, musím se osobně dostavit na příslušný úřad práce? Nebo tam stačí žádost poslat?
Díky za info, jak to funguje.
Hezký víkend!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Re: Žádost o porodné
Skip píše:mne rekli, ze tam muze dojit klidne tatinek uz kdyz lezim v porodnici, tudiz si myslim, ze staci i poslat, ze u toho proste nemusis byt osobne.
Ahoj maminky,když žádám o porodné, musím se osobně dostavit na příslušný úřad práce? Nebo tam stačí žádost poslat?
Díky za info, jak to funguje.
Hezký víkend!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
myslím si, že někdo jiný Ti na úřad práce s žádostí může dojít, ale poslat jim to tam, asi moc dobré není. Potřebují totiž rodný list dítěte a tvou občanku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem to vhodila do sběrné schránky na našem miniúřadě, kterou si jednou za měsíc vybírá okresní úřad… Jen jsem tam (blbka) zapomněla přiložit tu kopii rodného listu, takže mi paní z úřadu pak telefonovala a já jsem jí ho posílala oskenovaný mailem…
Funguje to tedy celkem spolehlivě všemi cestami, ale ten můj způsob je jen pro ty, co na to moc nespěchají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
požádat může kdokoli. Hlavně to musí být na správném formuláři ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, prosím, kde se žádá o porodné? Na sociálce, nebo „městském úřadě“ nebo jinde? (Jsem na Praze 9-Prosek, možná poradíte konkrétně kam jít
) Děkuju moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dornicka píše:
Ahoj holky, prosím, kde se žádá o porodné? Na sociálce, nebo „městském úřadě“ nebo jinde? (Jsem na Praze 9-Prosek, možná poradíte konkrétně kam jít) Děkuju moc
Ahoj, měla bys zažádat viz odkaz:
http://www.statnisprava.cz/….nsf/i/66482
Jinak já musela o porodné žádat osobně s rodným listem dítěte, otec mě nemohl zastoupit, protože se ta dávka netýká dítěte ale mě, alespoň tak mi to vysvětlili. Rodný list dítěte mu dali bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Iduška
Zlatíčko, díky moc, už mi jde z těch úřadů hlava kolem
A stačí žádost podat do jednoho roku od porodu, viď?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že jo, ale já žádala cca 1,5 měsíce po porodu, přece jen penízky se hodili na nákup věci pro mimi.
A navíc bylo před Vánocemi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To úplně chápu, taky tam pošupačím, jakmile zvládnu líp manipulovat s kočárkem (jsem po císaři) - a ty penízky se budou hodit v každé roční době
Ještě jednou díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den,jsem těhotna ,a čtu všechny věci co se tady řeši ,začinam byt čim dal v šoku co mě všechno čeka ,třeba až tady jsem zjistila že se žada o porodne ,najde si někdo chvilku a napiše mi na můj mail co musim všechno udělat ,nejsem vdana to je prvni miminko porod je za měsic a půl ,nevim na co mam narok na co ne jsem zmatena moc děkuji
- Citovat
- Upravit
Tady si spočítej zda máš nárok na porodné
http://www.penize.cz/…k-na-porodne
a tady máš formulář žádosti a plus přesně vypsané co k tomu přineseš. Samozřejmě až po porodu. Nejdéle do 1 roku musíš podat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výzva od ÚP
Výzva od ÚP
Prave mi prisla vyzva od ÚP, aby partner Osvc dolozil prehled pojistneho na soc. zabezpeceni a prispevek na statni politiku zamestnanosti plus prehled pojistneho na vseobecne zdrav. pojisteni. Jenze ani on ani jeho ucetni nevi, kde to zjistit. Mate nekdo zkusenosti? Prej na to mame 8 dni a navic to posilame postou takze bychom to potrebovali vyresit co nejdriv a nevime kde..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit