Zajímavý článek Geny vs. výchova: 50:10

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
5.6.13 18:02
@Kaculatko píše:
@peggy.sl Tak vycuc ti nenapisu, ale muzes si sjet dolu k zaveru :D

Doufám, že se tam dočtu, že je to stejně všechno jedno, protože jak se,,paňár,, chytne špatné party je konec! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
5.6.13 18:07

Super článek!!! :palec: Taky se věčně obvinuju, že se pětiletému málo věnuju a kámoška tráví se stejně starým synem každou volnou chvilku, ani ho nenechá pohlídat manželem (je prý nemehlo, fakt je, mám ten dojem) Její malý chodí do kroužků, lyžuje od 3 let, bruslí in line i na ledě 8o A kámoška ho chce dát i na něja sporty…hokej, basketbal a klavír, k těm stávajícím 2 kroužkům v DDM. A dům má jak ze škatulky, všechno tip top, pěkně čisté a organizované :potlesk: Já s malým hraju občas Člověče, pexeso, Dostihy a sázky junior a naučila jsem ho jezdit na kole bez balančních koleček :dance: :dance: jupíííí, jsem za to ráda :dance: :dance: pohádky před spaním čtu jen občas, vzdyt práce ve velkém domku na vesnici jakoby nikdy nekončila :zed: A malý je asi od 2 let šíleně ukecaný :D Navíc má takové dospělácké témata, sranda s ním. Nepotřebuje žádného logopeda, hned se naučil R a poté Ř. V klidu zvládne i slovo „hyperaktivní“ Jo a to do 18 měsíců nechodil VUBEC, jen po kolenou a psycholožka z denní stacionáře na to řekla, že je mírně mentálně zaostalý :pocitac: :pocitac: Ted mi pediatr na preventivce v 5 letech řekl, že mám malýmu šetřit na Vysokou školu :mrgreen: malý měl hlášky jak dospělý. :mrgreen: Takže s tou mentální zaostalostí…asi vlasy :pocitac: :pocitac: paní psycholožka mne akorád vynervovala, že asi malý půjde do zvláštní školy a ten už od 4 let zná vechny velké písmena abecedy. Naučil se sám s dětského laptopu. Já ho písmena neučila, zase tak akční já nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
5.6.13 18:26

@daniel2008 To je prave to, kdyz vidim co delaji maminky kolem me, tak mam pocit, ze toho svyho syna zanedbavam… lepsi je nesrovnavat a v tvem pripade asi i trochu verit, ze sve dite znas lip nez doktor z par prohlidek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
5.6.13 18:52

@Kaculatko já ani nechtěla, aby tehdy mého 20 měsíčního syna „testovala“ detská psycholožka. Prostě spolupracovala s tím stacionářem a bez vědomí rodiču testovala děti a hodnotila :evil: Pak si nás jednoho po druhém zvala k ní do ordinace a sdělila výsledky. Můj malý byl asi ve stacionáři prvních 14 dní teprve si zvykal na nové „tety“ a na mou nepřítomnost. A na otázky psycholožky moc nereagoval, ignoroval její příkazy typu „Postav velkou věž z kostek“ poznávání tvarů atd. A z té ignorace mého batolete usoudila, že je malý mírně mentálně zaostalý :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: A já ji blbec sedla na špek :( a byla jsem z toho špatná. Jo, ještě vyzvídala jaký byl porod, průběh těhotenství, moje nejvyšší vzdělání a IQ otce mého dítěte a jaký porod měla matka mého ex přítele??? Proboha, jak jsem to měla vědět? Moje ex tchyně bydlí v jižní americe, mluví španělsky…a čeština nebo angličtina u ní 0 bodů. Takže něco „málo“ o psycholožce a jejím „škatulkováním“.Ted by asi mrkala jak sůva z nudlí jak je můj malý naprosto v pohodě, vyjadřovací schopnosti školáka. Do školy půjde v roce 2014, odklad nehrozí, ikdyž je malý vzrůstem a roste pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
5.6.13 19:01

@daniel2008 to znam, my chodime se synem pravidelne na kontroly pro nedonosene… a tam na zaklade toho, ze zacal jecet a nemohlo dojit k radnemu vysetreni usoudili, ze je pozadu a mel by jit na rehabilitace :-) Na cviceni mi rekli, ze nechapou proc nas poslali, ale uz si nas tam nechali :-D Kocourkov hadra :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
5.6.13 19:23

@Kaculatko Malý chodí na rehabku taky, cvičí na nevyvinuté břišní svaly, ploché nohy, hypermobilitu kloubů a nevím co ještě. :zed: Supr fyzioterapeutka, ale stejně mám ten pocit, že kdyby nedělal nic, žádné cviky, jen používal ty ortopedické botičky na lékařský předpis, tak bude úplně normální kluk jako ti ostatní. Pediatr mi řekl, že 99% dětí, které chodí na Vojtovu metodu a na rehabku „na doporučení“ to nepotřebuje!!! Mazééééc!!! Prostě chtějí nahnat prachy ze zdravotní pojištovny. Co druhá kámoška je vyslána na rehabku s miminkem…že ditě nedělá to nebo tohle a je mu už 6 měsíců. Jak říkám, malý do 18 měsíců neudělal jediný krok…ani nezkoušel, jen kolinka nebo chtěl nosit v náruči a ted lítá jako raketa a řádí jak černá ruka :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.6.13 19:31

Bohužel, nedočetla jsem, padl mi do očí „upatlaný šátek“. Asi nemám patřičný nadhled. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.6.13 19:41

@Gladys
jaký šátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.6.13 19:53

@Lizbeth hned v první části článku píšou, že jsou příručky, kde rodiči doporučují dítě do tří let zavázat dítě natělo upatlaným šátkem a ještě něco o vykojeném prsu :roll: Já nemám ráda klišé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
5.6.13 19:58

@Gladys docti dal, taky me ta zminka trochu odradila, ale neni to odsuzujici clanek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
5.6.13 20:05

Opravdu zajímavý článek a i když s nadsázkou napsaný, tak obsah kvalitní…teda pro mne konktétně. :palec: Šátek na mimi jsem nikdy nepoužívala, prso ke kojení ano :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
5.6.13 20:11

Ja kdyz jsem to zacala cist, tak jsem z toho mela dojem, ze se tam bude resit „bio nebio“, ale ve finale to neni tak povrchni :-)
Nevim, jestli jsou tam videt i dalsi clanky, kamaradka je cerstve v tom a pise o tom docela vtipne… mne se treba dotklo, co psala o chlapeckach ve clanku, ve kterem oznamila, ze ceka devcatko… ale ona ma takovy raznejsi vyjadrovani i osobne, natoz „na papire“ :-D
Kazdopadne toto je odbornejsi clanek, takze to neni jen o jejim pohledu na vec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.6.13 20:48
@Gladys píše:
@Lizbeth hned v první části článku píšou, že jsou příručky, kde rodiči doporučují dítě do tří let zavázat dítě natělo upatlaným šátkem a ještě něco o vykojeném prsu :roll: Já nemám ráda klišé…

Jo aha tohle..tak já to pochopila jako takový ten mírný nádech odezdikezdizmu - dva extrémy výchovy - ale jen pro ukázku..Dál mi to dávalo smysl..není to napsáno ultravědecky, spíš tak lidsky + nějaký ten údaj z výzkumu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová