Zájmová aktivita dítěte a styk s otcem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
419
18.9.15 11:04
@jannina1 píše:
Proč by ho tam otec nemohl zavést a být tam s ním?

protože s tím matka nesouhlasí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
18.9.15 11:06
@Marilyn.M píše:

tak to je nána, na tom je vidět, že jí o dítě vůbec nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.9.15 11:10
@Marilyn.M píše:

Z textu to tak uplně nevyplývá. Zakladatelka píše, že většinu zápasů bude muset syn vynechávat. To se možná matce nelíbí. :nevim: Ale vždy je to o dohodě. Pokud mají příští měsíc soud, ten to rozhodne.Ale je škoda, any ho tam otec nevozil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
18.9.15 11:16
@Anonymní píše:
Prosím o radu kdo se s tím setkal… Manžel má vídat syna z 1. manželství kromě jiného každý víkend ob týden, tj. 2 x do měsíce. Synovi bude osm a už druhým rokem hraje hokej, co mu vybrala matka. (Na jeho zájm. aktitu mj. také vyvolala řízení o zvýšení výživného, manžel doposud platí 3.100,–). Každou neděli mají zápasy. Buď jsou v Praze nebo mimo ní. Manžel bydlí 120 km od bydliště syna, takže každý pátek pro něj dojíždí, a ochuzení styku se synem o neděle se mu nelíbí, a to ani našem dětem (sestrám syna). Na OSPODu matce řekli, že syn bude muset nějaké turnaje v neděli vynechávat, matka odsouhasila, dnes však do telefonu řekla, že ctí zájmy svého syna a prostě ho manželovi ke styku nevydá, pouze až o tom rozhodne soud (ten mají 14.10.2015). Na OSPODu do zápisu se však dohodli na pravidelném styku 1 x za 14 dní. Trenér syna se manželovi vyjádřil, že když syn jeden dva zápasy v měsíci vynechá, nic se neděje. S matkou není domluva, manžel navrhoval, že by syna na zápas někdy v neděli vozil, ona odmítá, chce ho úplně vyšachovat ze všeho. Máte někdo zkušenost se zněním návrhu rozsudku a zohledněním zájmové aktivit dítěte? P. S. Už sem zakládala ohledně problematické matky téma https://www.emimino.cz/…rankovani/4/

@jannina1 mě to tady docela přijde jasně napsané :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3569
18.9.15 11:21

Zakladatelko četla jsem minulou diskuzi a je strašné, jak matka zneužívá svého syna na vyřizování si účtů s tvým manželem nebo dokazování si vlastní důležitosti. Jak Vám dopadlo to svěření do trvalé péče? Je vidět, že s matkou se na ničem rozumně nedohodnete a je nutné všechno řešit přes úřady. Držím palce ať všechno dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
18.9.15 11:23

Taky jsem to tam vyčetla jasně.
Prostě zkusila to s tím že vynechávat by neměl. Fajn, otec bude vozit. Ani to nejde, protože matka nechce. Další možnost není a je v pasti, protože jen to, že nechce, protože prostě proto, není důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.9.15 11:24

@Marilyn.M
No píše, že se trenér vyjádřil, že když jeden, dva zápasy vynechá, nic se neděje. Takže si to zřejmě otec zjišťoval a plánoval, že ho tam vozit nebude. :nevim: Otcovo vyjádření, že ho tam bude NEKDY vozit -může znamenat jednou za půl roku. V tom případě bych matku chápala.
Ale bude soud a ten to stejně rozhodne, matka i otec se tím budou muset řídit, takže tahle diskuze je celkem zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.9.15 12:26
@Senaida píše:
@sagina jenze to dle vseho matka odmìtá.

no, ale pokud má být tou dobou s dítětem otec, tak je celkem jedno, jestli se to matce líbí nebo nelíbí, že s ním je otec na zápase :nevim:

nemluvě tedy o tom, že pokud jde o zápasy, tak tam snad má přístup i veřejnost, takže pokud otec nemá zákaz přiblížení se k dítěti, tak by teoreticky neměl být ani problém, pokud na zápas přijde povzbudit i mimo své dny a matka s tím nic nenadělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.9.15 12:35
@jannina1 píše:
@Marilyn.M
No píše, že se trenér vyjádřil, že když jeden, dva zápasy vynechá, nic se neděje. Takže si to zřejmě otec zjišťoval a plánoval, že ho tam vozit nebude. :nevim: Otcovo vyjádření, že ho tam bude NEKDY vozit -může znamenat jednou za půl roku.

no já to právě z napsaného taky tak pochopila - že otec ho tam nehodlá vozit pravidelně, ale jenom tak sem tam občas. pak mi přijde celkem pochopitelné, že se to matce nelíbí :nevim: jako já sama bych nebyla nijak odvázaná, kdyby si děti vybraly nějaký sport na podobné úrovni, kterému je potřeba se fakt hodně věnovat (alespoň co vidím u kamarádek, tak tréninky a zápasy zaberou spoustu času) - na druhou stranu když už by si ho vybraly, tak by se mi taky nelíbilo, že ho flákaj a buď se ho účastní nebo neúčstní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.15 18:53

Všem děkuju za reakce, nebyla jsem u PC, tak reaguju až teď. Úvodní příspěvek jsem psala formulovaný bez detailů. Manžel navrhl, že by 1× měsíčně syna vozil a 1× by vynechal. Tj. ze čtyř nedělních zápasů v měsíci by vynechal jeden a k tomu se trenér vyjádřil, že to vůbec nevadí. Jde proboha o zájmovou aktivitu osmiletého dítěte, ne o profesionálního sportovce. Navíc je to nadřazené „všemu“, když manžel syna má, tak jakožto zedník s ním dělá spoustu manuálních prací, kutí, opravují, vyrábějí si ze dřeva nástroje a to syna taky hrozně baví, furt se ptá po zadání práce a kdy budou pracovat :-) To je taky zájmová aktivita, ne?, navíc mu bude i do života užitečná. Ochuzením bylo míněno, že kdyby to dopadlo tak, že by ho prostě neděle nemohl mít (na styk) a pak taky tak, že když je u nás, má tady dvě ségry, se kterýma se mají hodně rádi. Ta mladší je teda jen 15ti měsíční, ale on jí miluje, např. i tak, že když jsme byli na výletě a jedli venku, bránil jí sám od sebe jako rytíř vlastním tělem před vosama :-) Tenhle vztah k sestrám se matce ještě nepodařilo nahlodat, ale dělá všechno proto. To samé k otci-manželovi. Chtěla by, aby se vůbec o syna nezajímal, aby ho vymazala z jeho života. Navíc je čím dál tím víc arogantní, s oporou v institucích a pravidlech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.15 18:58

Dohoda s ní není možná, doposud manžel pouze ustupoval a řídil se jejími direktivami: „syna si vyzvedneš tehdy a tehdy, syna přivezeš tehdy a tehdy…“

Edit admin 27.9.2015 - citlivé údaje

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.15 19:02

A zatím ačkoli jí i OSPOD tuto informaci vyvrátil, chová se tak stále a stále jí to prochází. Dnes manželovi na sociálce řekli, že je „hloupý“, že má styk vymáhat. Ale to znamená naběhnout do Prahy s policajtama, totálně vystresovat syna a pak celý víkend řešit její výhrůžky. To jsem ale odbočila. A pro upřesnění - Dítě je v péči matky, když se rozváděli, byl ještě batole, takže byl pochopitelně svěřen matce, o styku zatím rozsudek nemají, jen návrh otce o kterém bude soud, mají pouze dohodu na OSPODu o styku pravidelně 1×14 dní + prázdniny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.15 19:03

A ještě mají spory o výživné a to je další kapitola.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.15 19:08

To jsem tedy opravdu odbočila - potřebujeme přeformulovat návrh rozsudku pro nadcházející soud, aby zohledňoval i zájmovou aktivitu syna, ale ne nepřiměřeně poškozoval otce, sestry a syna na právech se vídat aspoň jeden celý víkend.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.15 23:50
@andelka83 píše:
@Tiger-lily … A nějaké že matka nechce bych neřešila. Pokud lze skloubit víkend u otce jednou za 14 dní a zápas, tak není jediný důvod to sabotovat.

Matka to ale sabotuje, nevyda syna, nevyda ho dokonce ani jen na patek, sobotu s oduvodnenim, ze ma v nedeli zapas; na pripomenuti, ze odsouhlasili do zapisu na OSPODu styk 1×4 dni nereflektuje, na pozadavek, at syna vyda i se sportovnim vybavenim, ze ho manzel doveze taky nereflektuje; socialka manzelovi k tomu rekla jen ze ji ma pripomenout tu dohodu 1×14 dni…, to je vse. V tehle fazi se nikde manzel nemuze domoct pomoci, a matka je jak tank. Valcuje vse kolem s neuveritelnou aroganci a egoismem. Vsichni jsou na ni kratci, bude se zrejme cekat az do soudu, nebo by musel manzel na policii a to nechce kluka stresovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML