Zákaz chovat miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
30.9.19 12:04

@unuděná spící housku :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
44228
30.9.19 12:06
@Cenarius píše:
Aneb jak vyrobit nesmyslne problemy. :roll:A jako nevim co vy si predstavujete za navstevu 14 dni po porodu. Ze cely odpoledne si budete s ditetem hrat a svagrova kolem vas bude skakat? :D kdyz spi, tak to je vzdycky jen cumenda, kafe a pryc

Přesně tak.. Příbuzná své první dítě nedala z ruky půl rok, ani na svatbě rodiny nedovolila, aby decko slo z náručí do náručí. V soukromí ale babickam pochovat dala. Neprislo mi na tom nic divného, na cizí novorozence a pozdeji deti v období separační uzkosti se fakt nevrham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
30.9.19 12:06

Jeste tedy dodam, ze ja i dost lidi v mem okoli jsou nachcipany, radi to. Kdybych ted mela cerstve mimco, tak bych to teda asi nedovolila :nevim: Jeste ze manzel nema sourozence aby to hodnotili :lol: jinak by mi to samozrejme nevadilo. Co ty vis jake ma duvody a urcite neni povinna ti je sdelovat. A jestli se rozciluje ze si ho naopak nikdo nevsima, tak je trosku nekonzistentni, ale ja bych to vic nezkoumala, je to cerstva mamina. Az jeji male povyroste urcite se dosti pozornosti dostavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.9.19 12:09

@Mysticlipstick Tak logicky bys ani s tím pckem nešla na nějakou rodinnou oslavu, ne? Myslím, že ona šla, aby se všichni rozplývaly nad novorozencem, což je prostě ujeté. Kdyby odmítla návštěvu smrkající švagrové, tak nikdo neřekne ani popel. Jinak z mého okolí se všichni byť jen lehce nachlazení kočárku obloukem vyhýbali sami, bez nějaké potřeby jim zakazovat chování :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
30.9.19 12:11
@Anonymní píše:
Nechapu proc by mel každý makat na dvoutýdenní miminko, sama bych ho nikomu z manzelovy strany do náruče nepůjčila :jazyk: a co jako. Sestinedeli je období hájení, vsechno si teprve sedá a příbuzní si maj držet odstup a ne hned nuhnat na miminko, zvlášť v období Chrisem :poblion:

Já jsem také KAŽDÉMU miminko nepůjčila a nenechala na něj šahat, ale babičky ano. Obě byly rády, že si mohou vnoučátko pochovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
30.9.19 12:14
@unuděná píše:
@Mysticlipstick Tak logicky bys ani s tím pckem nešla na nějakou rodinnou oslavu, ne? Myslím, že ona šla, aby se všichni rozplývaly nad novorozencem, což je prostě ujeté. Kdyby odmítla návštěvu smrkající švagrové, tak nikdo neřekne ani popel. Jinak z mého okolí se všichni byť jen lehce nachlazení kočárku obloukem vyhýbali sami, bez nějaké potřeby jim zakazovat chování :nevim:

To nesla :) tezko rict co ji k tomu vedlo :nevim: nicmene stejne ujety je o takovy hovadine zakladat diskuzi. Zakladatelka to tezko vyresi a vicemene je ji do toho kulovy, ja tyhle diskuze beru s rezervou, stejne je to vzdycky pres zesilovac a uz jen ze zakladatelce prijde ze si udelali dite kvuli nim a takovyhle hovadiny :roll: neco mi tam smrdi proste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.9.19 12:15
@elen-ka píše:
Já jsem také KAŽDÉMU miminko nepůjčila a nenechala na něj šahat, ale babičky ano. Obě byly rády, že si mohou vnoučátko pochovat.

Přesně! A ten výraz v jejich očích, když si děti poprvé „poňuchňaly“, si pamatuju do dneška. A věřím, že i děti to mají někde v sobě zasunuté :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
30.9.19 12:21

Bych to chápala, že nechtějí miminko ohrožovat v šestinedělí, že to šestinedělí prostě chtějí dodržet, ale v tom případě nechápu, proč jdou na rodinnou oslavu. :nevim: No, co je to jejich dítě, tak nezbývá, než to respektovat. Také by mě to zamrzelo - mě švagrová řekla, ať jí na malého nekoukám, že ho uhranu :roll: Tak buď ráda, že jste mohli aspoň koukat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
30.9.19 12:24

Vždyť je to ještě malilinkej brouček, proč by ho měl každý tahat? Mimčo i maminka jsou v 6nedělí, tak snad si zaslouží trošku klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.9.19 12:25
@cverunka píše:
Bych to chápala, že nechtějí miminko ohrožovat v šestinedělí, že to šestinedělí prostě chtějí dodržet, ale v tom případě nechápu, proč jdou na rodinnou oslavu. :nevim: No, co je to jejich dítě, tak nezbývá, než to respektovat. Také by mě to zamrzelo - mě švagrová řekla, ať jí na malého nekoukám, že ho uhranu :roll: Tak buď ráda, že jste mohli aspoň koukat :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :pankac: Tak to je mazec. Taky si z šestinedělí (u prvního dítěte) vybavuju ty pocity, že mi ho ostatní „berou“, ale tohle je teda mazec :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.9.19 12:26
@Blankaspl píše:
Vždyť je to ještě malilinkej brouček, proč by ho měl každý tahat? Mimčo i maminka jsou v 6nedělí, tak snad si zaslouží trošku klidu…

Zaslouží, bez debat. Tak proč ho tahají na rodinnou sešlost? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
30.9.19 12:28
@Anonymní píše:
Nechapu proc by mel každý makat na dvoutýdenní miminko, sama bych ho nikomu z manzelovy strany do náruče nepůjčila :jazyk: a co jako. Sestinedeli je období hájení, vsechno si teprve sedá a příbuzní si maj držet odstup a ne hned nuhnat na miminko, zvlášť v období Chrisem :poblion:

Z manzelovi strany maji nejake choroby? 8o Proc anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
30.9.19 12:30

Já znám že svého okolí případ, kdy se tomu dítěti ani nesmíš dívat do očí, abys mu nepredala svou špatnou karmu. A to jsou mu 4 měsíce. Na svagrovou se vyprdni, žij svůj život. Já a moje svagrova jsme taky z jiné planety, neřeším, nehodnotím. Lítost babiček hapu, ještě, že separuje obě a ne jen tchyni, jak to často bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
30.9.19 12:30
@unuděná píše: :mrgreen: :mrgreen: :pankac: Tak to je mazec. Taky si z šestinedělí (u prvního dítěte) vybavuju ty pocity, že mi ho ostatní „berou“, ale tohle je teda mazec :mrgreen:
:mrgreen: Co naděláš. Já si říkám, že měla třeba nějakou lehčí poporodní psychózu. Občas se s mamkou na tom zasmějeme, je to už 11 let a usiluji s ní o dobrý vztah. :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
30.9.19 12:37
@ProfZav píše:
Já znám že svého okolí případ, kdy se tomu dítěti ani nesmíš dívat do očí, abys mu nepredala svou špatnou karmu. A to jsou mu 4 měsíce. Na svagrovou se vyprdni, žij svůj život. Já a moje svagrova jsme taky z jiné planety, neřeším, nehodnotím. Lítost babiček hapu, ještě, že separuje obě a ne jen tchyni, jak to často bývá.

8o
nene…tak to je dobrej pošuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová