Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@llida píše:
@Katka372 tak hold na vesnici bydlis, lidi na sidlisti by zas chteli do prirody no… proste tri tydny to asi bez prochazly ve meste budes muset vydrzet
Vazne si myslis ze je to jen na 3 tydny?
@veria píše:
Takze myslite ze kdyz pujdu do mesta na cyklostezku ze mne kontrolovat nebudou? Jako jeden dnes nikdy nevi, ja se zakl nedivim, ja se do mesta na stezku taky ted bojim. Jinak jsme taky odkazany jen na mini ves a zablaceny cesty.
No tak budou. Řekneš, že jdeš nakoupit a je to
@Lama Lama píše:
No tak budou. Řekneš, že jdeš nakoupit a je to
S jednim ditetem na odrazedle a s druhym na kolobezce? ![]()
Já bych to viděla tak do konce května. Na Slovensku už to takhle prý mají půl roku.
@Katka372 píše:
Ahoj, jsem jediná, koho tohle nařízení fakt štve? Jsme z malé vesnice, 2km od domova máme krásnou cyklostezku, ale už není v obci. Tady máme jen zablácené polňačky. Ani les tu nemáme. Kočárkem mám vesnici prošlou za 20min. Lidi z města, můžou po celém městě a my skoro nikam. Prijde mi to jako diskriminace. Jen jsem si tak postěžovala
No vidíš to, já můžu po celý Praze a chodím kolem baráku… ![]()
Tak jdi na cyklostezku a řekni, že jde š pěšky na nákup. Policajti taky nejsou žádní netvoři.
Lidi z města zase můžou reptat, že ty můžeš bez roušky, zatímco oni jsou jen v zástavbě. ![]()
Fakt bych si přála, aby lidi konečně pochopili, o co jde, že situace je vážná a přestali se chovat jak děti. Snad je i malýmu frackovi jasný, že na cyklostezce tě niko kontrolovat nebude.
@veria píše:
S jednim ditetem na odrazedle a s druhym na kolobezce?
A co jako? ![]()
Hele ja bydlim na vesnici co ma celkem asi 260 lidi. Je tu celkem dost kopcu, rozhleden a jinych prirodnich pamatek kam vypadnout, a od vcera jsme tu oblezeni jak v Lidicich
z balkonu mam takove lepsi kino, jak fizlove obraceji auta z prijezdovek
nemam tu trvaly pobyt takze dnesni vyprava na postu 300m : respirator, cestne prohlaseni, op, vypis z katastru, oddaci list. No jsem zvedava na vikend, ten minuly tu byl na vylete snad celej okres a nemohli jsme ani zajet do garaze
![]()
@veria píše:
No a? Jezdila jsem tak na nákup běžne
@veria píše:
proč ne? my tak chodíme nakupovat běžně. ![]()
@llida píše:
@Katka372 tak hold na vesnici bydlis, lidi na sidlisti by zas chteli do prirody no… proste tri tydny to asi bez prochazly ve meste budes muset vydrzet
To jeste nekdo veri tomu, ze to bude na tri tydny
?
@veria píše:
Vazne si myslis ze je to jen na 3 tydny?
Koukam, ze jsi me predbehla
, nejak jsem to prekoukla.
@Lama Lama píše:
No a? Jezdila jsem tak na nákup běžne
Já taky. Vůbec nechápu, co je na tom jako divného?
Když jsem byla na mateřské, běžně jsem strčila dítě do kočáru a šlo se na nákup. Kolikrát jsem si jako cíl zvolila nějaké vzdálenější OC, abycho se prošly pár kilometrů, cestou se zastavovalo na hřištích, tam jsme si daly oběd, nakoupily a šlo se domů. Co taky má člověk na mateřské dělat ![]()
Když bylya dcera starší, tak jela na kolobrndě.
@veria píše:
Moje děti jednu dobu neudělaly krok pěšky, takže jsme s odrážedly byli např. u všech doktorů. Nejezdila bych nakupovat s koly/lyžemi na střeše a plným kufrem oblečení. Řekla bych, že bude dost důležité, kolik lidí je na té cyklostezce. Pokud celý okres, vůbec by mi nepřišlo divné, kdyby se kontrolovalo, kdo je místní…
@Katka372 píše:
Tak ja bych si i poradila, ale tak porušovat jsem to tedy nechtěla. A fakt jsem si myslela že namátkově zkontrolovat můžou. Tak jsem blbá no.
blbá určitě ne, moje mamka to taky strašně prožívá, kam smí a kam ne.
Ale silně pochybuju, že to někdo bude kontrolovat na cyklostezce, máš ji 2 km od bydliště, to bych fakt neřešila. Hlavně v klidu, hurá do přírody se trochu provětrat, jinak by se z toho člověk zbláznil.
@Bábrdl jasný mi to fakt není. A lidi z Prahy vůbec nemusí právě jen kolem sídliště. Kraje Prahy jsou pěkný i lesnatý. Přijde mi to prostě nespravedlivý. U nás opravdu není kam jít, když to budu dodržovat, což by se mělo.