Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsem s malou spávala,,,většinou jsme obě vytuhly u nočního kojení. Ale chápu, že tady vadí spíš ta tchyně,,, u ní bych to dovolila jen přes den, na pomazlení, rozhodně né na regulerní spaní. To bych ale nedovolila ani chlapovi!!! Nevěřím jim v tom, nefunguje to u nich jako u ženskejch,,,to nemyslím nijak zle, ale je to fakt.
Děti fakt z papíru nejsou, já měla všechny tři od narození u sebe v posteli a bylo to to nejlepší, co jsem mohla udělat. Jseš chlap, zkus nebejt taková kvočna.
@Anik hele funguje. Já když nechala roční dítě s manželem kdysi a odjela do školy na víkend, říkal mi pak, že jak se dítě pohlo, on byl okamžitě vzhůru. A to normálně se mnou a s miminem na téže posteli spal jako zabitej. To jsou instinkty, myslím že se to probere v každým kdo má v danou chvíli zodpovědnost za dítě..
S mým ne. On je poměrně mamlasoidní,,, fakt ne. A mluvíš o ročním, tady mluvíme o miminku, tak to jsme zas trošku někde jinde.
@Tarjei píše:
@Anik hele funguje. Já když nechala roční dítě s manželem kdysi a odjela do školy na víkend, říkal mi pak, že jak se dítě pohlo, on byl okamžitě vzhůru. A to normálně se mnou a s miminem na téže posteli spal jako zabitej. To jsou instinkty, myslím že se to probere v každým kdo má v danou chvíli zodpovědnost za dítě..
@donizelinka1986 Myslím že zbytečně přeháníš. Spala jsem s oběma dětma od porodnice. Dokonce v porodnici to podporovali, sestřičce jsem si u prvního syna stěžovala „on vůbec nechce spát v postýlce, jen tam ječí, chce ležet jen tady vedle mě…“ a ona na to „čemu se divíte, vždyť byl 9 měsíců součástí vás, chce vás cítit, jen u vás je v bezpečí!“ a dala mi postýlku z boku postele jako zábranu, abych neměla strach usnout že spadne. Osvícená úžasná sestra. U druhého to bylo jako přes kopírák ![]()
@Čičorečka píše:
Aha.. no tak bych si promluvila s manželkou. Přece jen je to otec a má do toho co mluvit. Pokud mu to není příjemný.. já se nedivím, je to fakt čerstvý mrně. Pohladit, pochovat a vrátit. Jak říkám, mně by to asi taky vadilo, i když ne z obavy ze zalehnutí.
Já nevím, jestli je nejlepší nápad to obratem řešit s manželkou 4 dny po porodu, třeba si chtěla jen chvilku odpočinout.
Mimino spí mezi mnou a manželem s námi v posteli od porodnice, kvuli kojeni to není, nekojím, ale spaní ve společné posteli je super, doporučuju.
@mijala píše:
Mě by hlavně vadilo že mi tchyně bez dovolení odnese dítě z postýlky
O tom bez dovolení by se dalo polemizovat. Tobě by vadilo, kdyby si maminka vzala brečíci dítě nebo za tebou běhala, jestli může???
…
@donizelinka1986 A mazat bříško po jídle je blbost, akorát to bude dráždit na blinkání. Proč soudíš že má takové prdíky?
Je úplně normální ležet s miminkem v jedné posteli už od narození. A k druhému dotazu - jsi si opravdu jistý, že to jsou prdíky? Co je to za mastičku? Jestli nějaká chemka, tak to bych na mimčo nepatlala, natož po každém jídle.
@donizelinka1986
Jestli by to zalehnutí nebylo pro to miminko vysvobozením. Vyrůstat s tak dementním otcem s takovouto češtinou, naznačuje že bude vyrůstat v ty nejnižší sociální třídě. Snad ta tchýně je o krapítek chytřejší.
![]()
@Anik řekla bych že je to stejný. Jakej je rozdíl v podvědomým střehu vůči novorozenci a vůči ročnímu?
@Pidulka1991 píše:
O tom bez dovolení by se dalo polemizovat. Tobě by vadilo, kdyby si maminka vzala brečíci dítě nebo za tebou běhala, jestli může???…
v úvodním příspěvku zakladatel píše: " okamzite sem reagoval a pritelkyni a tchyni vysvetlil dost razantne ze tohle neexistuje ". Z toho jsem usoudila, že si miminko tchýně vzala se svolením matky…