Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den jsem teď povazovan za nenormlaniho kdyz sem razantne zarazil tchyni ktera mi 4 denni mimco odnesla s postylky k sobe do pokoje a normalne snim lezela v posteli okamzite sem reagoval a pritelkyni a tchyni vysvetlil dost razantne ze tohle neexistuje prece 4 deni dite je krehoucke jako s papiru co kdyz by jej zalehla a ublizila mu byl jen tak navolno opreny zboku o ni myslim ze v tomhle mam pravdu starsi dite mozna ale spat s 4 dennim mimcem povazuju za naprostou silenost a zbytecne riskovani…co vy nato a jeste jeden dotaz malej ma prdiky porad ja myslim ze mazat mastickou brisko proti prdikum temer po kazdem jidle je v poradku aspon ho to preci neboli pak sem cvok nebo mam pravdu…hlavne si myslim ze sem otec akdyz uz neco reknu ma to tchyne respektovat ikdyby vychovala 100 deti
Já bych si s malým miminkem do postele také nelehla, když bych věděla, že usnu.
S bříškem nemám zkušenost. My dávali kapky Espumisan a pomohlo to. ![]()
@donizelinka1986 syn se mnou ležel v posteli už v porodnici. Normálně jsem vedle něj spala a nikdy jsem neměla strach, že bych ho zalehla
Každej musí uznat jestli se na to cítí. My máme malého v posteli už od narození a nikdy se nic nestalo. Je to pro nás pohodlnější a upřímně já to mám tak že se cítím líp. Můžu ho kontrolovat kdykoli a nemusím běhat k postýlce.
Na prdíky nám pomohla BioGaia a nošení v nosítku a časté pokládání na bříško:)
@donizelinka1986 A jen s ním ležela nebo s ním spala. Taky sem si brala malou k sobě ale jen na pomazlení, nespala sem s ní, měla sem strach. To až když bylo malé 4 měsíce a kojila sem tak sem si jí v noci vzala k sobě, nakojila a chrněli jsme spolu až do rána. A hlavně jsem při jakém koliv jejím pohybu byla hned vzhůru. Jinak takové ty gely na bříško vůbec nepomáhaj a to člověk může mazat jak chce. Jestli trpí na prdíky tak kupte Bio Gaia kapky sice stojí kolem 500 kč na měsíc ale každý den 5 kapek a je klid. A někdo dává nahřívací polštářek s peckama. Ale ty kapky jsou fakt dobrý, klidně se zeptejte pediatričky. A máte pravdu je to vaše mimčo a nikdo vám do toho nemá co mluvit
@donizelinka1986 a k tomu mazání bříška, můj syn často zvracel z přejídání, takže masírování nebylo možné.
Mě by hlavně vadilo že mi tchyně bez dovolení odnese dítě z postýlky
@ElisC Tak nám zakázali v porodnici si dávat mimčo k sobě do postele. Do konce tam sestra vyprávěla že si tam vzala takhle starší prvorodička mimčo k sobě do postele a jak byla vyčerpaná po porodu tak tvrdě usnula a mimčo zalehla, bylo to prý strašný. Ženská po několika pokusech IVF a když už se po několika letech zadařilo tak se jí stalo tohle
SPÁT v noci s novorozeným miminkem by podle mého osobního názoru měli jen rodiče - nebo lépe řečeno, pouze matka (u které fungují hormony - otec je z hlediska „přírody“ v podstatě ve stejné pozici jako kdokoli jiný).
Ale nechápu, proč by si - když je příležitost - třeba v neděli ráno nemohla vzít miminko do postele babička, aby se s ním pomazlila a rodiče si třeba trošku přispali. U nás to tak fungovalo skvěle.
@mijala píše:
Mě by hlavně vadilo že mi tchyně bez dovolení odnese dítě z postýlky
já to pochopila tak, že doma je i matka dítěte a ta proti tomu nic nemá. Spíš zakladatel hledá na tchyni každou chybičku.
@Simonkaa01 já u sebe měla syna až 3 noc, byla jsem po sc, ptala jsem se na to sestřicky, prý by se to nemělo, ale pokud to oboum vyhovuje… Stejně si plno matek dá pak děti doma do postele.
@lucenka píše:
já to pochopila tak, že doma je i matka dítěte a ta proti tomu nic nemá. Spíš zakladatel hledá na tchyni každou chybičku.
Pochopila jsem to úplně stejně
Zalehnutí a zabití tím dítě je vzácné. V podstatě všechny případy byly matky zdrogované a opilé. Případně si dala prášek na spaní apod. Normální dospělý člověk dítě nezalehne proboha
i ten hrášek pod matraci člověk cítí, takže si nevšimne 4 kiloveho dítěte? ![]()
@donizelinka1986 to asi hodne brecel, ne? Nejake masticky na brisko a masaze preventivne bych ja nedelala a dala espumizan probiotika a podobne. Mate o tom mluvit a ne neco razantne zakazovat. Ja mela dite v posteli uz v porodnici treti noc, jinak to neslo. Ja byla nevyspana, dite spalo.
No, já spím v posteli už se třetím dítětem. Člověk, zvlášť matka dítě nezalehne, pokud není opilá, pod prášky apod. Nehysterci zbytečně. ![]()
Prdíky jsou potvory, ale místo neustálého mazání pokožky bych zkusila cvičení nožkama, chování v klubíčku, probiotika..