Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Tak já tedy babičkám důvěřovala. Takže si mohli kluka samy pochovat už v porodnici. Dokonce si ho mohly samy vzít z postýlky.
Ja taky, ale oni sami ani nechtěli, báli se
Ale jak říkám, po pár dnech jsem si zvykla, dovolila jsem to, ale musela jsem to dítě mít pořád na očích. Můj muž třeba v porodnici choval, ale taky jsem mu malou musela dát do náruče, i když jsem sama byla nejistá. A ještě mi vynadal jak s ní špatně zacházím, když jsem si po dvou dnech přivykla a přestala se jí dotýkat jako panenky z porcelánu…
Při oblékání se se mnou prala už v porodnici
Prostě vyplasenej tatínek a jeho princezna, možná že to zakladatel přehnal s reakcí, ale když si vzpomenu na svého manžela, myslím že prostě jen měl v tu chvíli obrovský strach o svoje miminko… Jsou mu 4 dny, takže s ním zatím strávil sotva pár hodin, dá se to pochopit…
Dítě jsme měli nahoře mezi polštáři a kolem něj vždy kojící polštář a každý spali asi na 70 cm
čeho sem se bála víc, že manžel do něj šťouchne loktem do hlavy, ale to se nestalo a teda asi by to to dítě pravděpodobně přežilo…
@Kris-Es já zase nechápu matky, které mají problém, aby si jejich dítě vzali jejich vlastní rodiče(prarodiče mimina)… Není to porcelánová panenka a věř, že i miminku je sumak jestli ho chová maminka, babička, tatínek nebo sousedka ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Dítě jsme měli nahoře mezi polštáři a kolem něj vždy kojící polštář a každý spali asi na 70 cmčeho sem se bála víc, že manžel do něj šťouchne loktem do hlavy, ale to se nestalo a teda asi by to to dítě pravděpodobně přežilo…
Neboj přežilo, malá takhle párkrát dostala a stejně nechce odejít z naší postele a to jí budou 3 roky
![]()
@Pidulka1991 píše:
@Kris-Es já zase nechápu matky, které mají problém, aby si jejich dítě vzali jejich vlastní rodiče(prarodiče mimina)… Není to porcelánová panenka a věř, že i miminku je sumak jestli ho chová maminka, babička, tatínek nebo sousedka
Přesně. Čím dřív bsi na ně zvykne, tím líp. Nebude bto pro dítě cízí člověk, až si rodiče vzpomenou, že potřebují hlídání.
@lucenka píše:
Ty nevěříš rodičům, nebo proč bys je nenechala samotné v obýváku? A kafe si snad zvládnou uvařit sami.
Paní psala, že v šestinedělí nebrala domů návštěvy, na to jsem reagovala
Rodičům věřím, ale pozvat je na návštěvu a pak se jim nevěnovat mi prostě přijde divné, takže jsem radši přivezla miminko jim, s ohledem na to v kolik malá vstala a najedla se… Bylo to pro mě pohodlnější a míň zavazující. Oni to chápali, takže žádný problém…
@Kris-Es píše:
Paní psala, že v šestinedělí nebrala domů návštěvy, na to jsem reagovalaRodičům věřím, ale pozvat je na návštěvu a pak se jim nevěnovat mi prostě přijde divné, takže jsem radši přivezla miminko jim, s ohledem na to v kolik malá vstala a najedla se… Bylo to pro mě pohodlnější a míň zavazující. Oni to chápali, takže žádný problém…
Tak u nás rodina chápala, že se jim nemůžu plně věnovat. Takže jsme s třítýdenním kojencem u nás slavili Vánoce s celou chlapovou rodinou.
@Pidulka1991 Tak třeba naše malá si vybírá. U mojí ségry a tchýně se jí prostě nelíbí a odmítá se chovat a hrozně řve. U mýho táty se zase vždycky uklidní, i kdybysme všichni ostatní dělali nevím co… Nemyslím že jim to je jedno, tchýně je mi líto, nezda se mi že by dělala něco jinak než my, ale prostě ji malá odmítá…
@Kris-Es píše:
Zakladatel nepíše nic o tom, že to bylo za dozoru nebo souhlasu dcery. To píšou ostatní a asi tě to ovlivnilo, chápuAsi to mám prostě jinak, ale my když jsme si malou přivezli a jeli jsme na první návštěvu, babičky i dědové se posadili do křesla, nastavili se jak potřebovali a miminko si nechali opatrně dát do náruče
Kdyby mi tchýně nebo mamka řekla, že si s ní jde lehnout (nemyslím spát), asi bych si myslela že jim přeskočilo…
stejně tak, pokud by malá plakala a nebyla bych u toho ani já nebo manžel, neměla bych nic proti tomu, aby si prarodič vzal mimi z postýlky a pochoval ho, ale neumím si představit racionální důvod, proč ho za bílého dne nosit pryč, do svoji ložnice a lehat si s ním do postele. U nás se v posteli prostě spí..
A hlavně… Pan píše že jsou miminku 4 dny, to znamená že je první den doma. Taky bych nebyla v klidu, kdyby s mým dítětem někdo manipuloval víc, než že se ho opatrně dotkne, natož aby s ním někde coural po bytě… Teď už to beru jinak, ale ty první dny jsem i svoji mamce pořád koukala pod ruce.. a to jsem máma, co teprv tatínci, už tak jsou nejistí a ještě když se jim do toho motá tchýně
@lucenka píše:
Tak u nás rodina chápala, že se jim nemůžu plně věnovat. Takže jsme s třítýdenním kojencem u nás slavili Vánoce s celou chlapovou rodinou.
My jsme to zavedli hlavně proto, že manžel směnuje a já bych na všechny ty návštěvy byla sama. A treba jeho matka neumí přijít na chvíli, zásadně u nás tráví několik hodin a všechny náznaky aby už vypadla prostě ignoruje
Manžel jí řekne na rovinu že už má jít, ale já to udělat nemůžu, takže jsem radši když sem ani nechodí, pokud není doma…
@lucenka já byla vůbec hrozná, když přišla návštěva(prarodiče), tak jsem si šla kolikrát lehnout a mimco jim nechala ať se kochaj
.. Manžel se postaral(káva a tak). Oni zase chápali, že se dcera budí co 2 hodky, takže jejich přítomnost využiji takhle
… Teď to dokonce máme dohodle, že 1. Dva týdny má dovolenou manžel a 3.tyden si bere mamka. Nejsem sebevrah
, ale realista a když nespalo první, Tak druhý asi taky nebude, takže každá ruka navíc je + ![]()
@Aletheia píše:
Zalehnutí a zabití tím dítě je vzácné. V podstatě všechny případy byly matky zdrogované a opilé. Případně si dala prášek na spaní apod. Normální dospělý člověk dítě nezalehne probohai ten hrášek pod matraci člověk cítí, takže si nevšimne 4 kiloveho dítěte?
zdrogované, opilé a nebo k smrti vyčerpané porodem a nedostatečným nočním spánkem, což je u matek naprosto běžná situcae.
zalehnutí jsou vzácná, ale stávají se - také jsem viděla dítě zalehlé přímo v porodnici.
jo a hrášek pod matrací cítí jen opravdové princezny
@donizelinka1986 píše:
Dobrý den jsem teď povazovan za nenormlaniho kdyz sem razantne zarazil tchyni ktera mi 4 denni mimco odnesla s postylky k sobe do pokoje a normalne snim lezela v posteli okamzite sem reagoval a pritelkyni a tchyni vysvetlil dost razantne ze tohle neexistuje prece 4 deni dite je krehoucke jako s papiru co kdyz by jej zalehla a ublizila mu byl jen tak navolno opreny zboku o ni myslim ze v tomhle mam pravdu starsi dite mozna ale spat s 4 dennim mimcem povazuju za naprostou silenost a zbytecne riskovani…co vy nato a jeste jeden dotaz malej ma prdiky porad ja myslim ze mazat mastickou brisko proti prdikum temer po kazdem jidle je v poradku aspon ho to preci neboli pak sem cvok nebo mam pravdu…hlavne si myslim ze sem otec akdyz uz neco reknu ma to tchyne respektovat ikdyby vychovala 100 deti
tchyne se chystala s tim miminem spat?
Myslela jsem to tak, že roční dítě snese víc než mimino ![]()
@Tarjei píše:
@Anik řekla bych že je to stejný. Jakej je rozdíl v podvědomým střehu vůči novorozenci a vůči ročnímu?
@Čičorečka píše:
Proč?
protože to zní tak, že si pomalu má podat kolkovanou žádost, aby se ho mohla dotknout ![]()