Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Díky všem, je mi jasné, že se spotřeba i ceny liší, ale dělám si rámcovou představu a to jsem potřebovala.
Jedná se tedy o zateplený panelák bez kotle, klasické dálkové dodávky a předchozí vyúčtování nelze použít, bylo nastavené na minimum, páč být byl prázdný.
Komplet vše včetně el asi +-4000,– nevím přesně. Ale zrovna u vody dost záleží o jaké město se jedná…a u tepla zas kde v dome je byt umístěny (krajní, uprostřed), ale tam se výpočty tepla teď nějak měnily, tak nechci psát blbosti. A třeba mě někdo vzdělá.
@Katalie a zeptat se správce, jak to mají v podobných bytech???
to budeš mít nejlepší než rady tady, z každého koutu země…
U nás byt v nezatepleném paneláku, 3+1, 4 lidi (2 dospělí a 2 děti), zálohy máme:
studená voda 402,–
teplá voda 722,–
dodávka tepla 2110,–
Zatím nám vždy na konci topné sezóny vraceli.
Ale máme v paneláku vlastní plynovou kotelnu, takže nevím, jestli je to srovnatelné.
Zrovna to mám v ruce. Jsme v družstvu (byt 3+1) a platíme:
vodné a stočné 450,
Topení 926,
TUV 784,
elektřinu máme nějak mezi 1500-2000, ale indukci nemáme.
Navíc je u nás plyn.
Jsme tu ale jen dva, vrací se nám pak dohromady za vše hezká částka, která zaplatí třičtvrtě dovolené last minute u moře ![]()
@janickaIII píše:
@Katalie a zeptat se správce, jak to mají v podobných bytech???to budeš mít nejlepší než rady tady, z každého koutu země…
To je moc logické řešení, takhle kdyby uvažoval každý, tak to může emimino zabalit ![]()
@Zumpa píše:
To je moc logické řešení, takhle kdyby uvažoval každý, tak to může emimino zabalit
Přesně tohle jsem čekala.
Žádala jsem po lidech, které to neobtěžuje, aby mi napsali částku. Neptala jsem se na radu, jak postupovat. Chtěla jsem 3 konkrétní čísla…
Ty jsi mi žádná čísla neposlal. Místo toho jsi mě oblažil svým hodnocením, že moje řešení nebylo dost logické.
Vřelé díky…Ne bez mého dotazu, ale bez tvého brilantního hodnocení by emiminu nemohlo existovat…
![]()
@Katalie píše:
Přesně tohle jsem čekala.
No vidíš, dočkala ![]()
Žádala jsem po lidech, které to neobtěžuje, aby mi napsali částku. Neptala jsem se na radu, jak postupovat. Chtěla jsem 3 konkrétní čísla…Ty jsi mi žádná čísla neposlal. Místo toho jsi mě oblažil svým hodnocením, že moje řešení nebylo dost logické.
Inu dobrá, tady je máš: studená voda 200Kč/os, teplá voda 300Kč/os, teplo 2.500,–Kč měsíčně za 4+1 90m2 v roce 2018 - přeplaceno cca 10tis Kč. Elektřina 1.500,– měsíčně.
Vřelé díky…Ne bez mého dotazu, ale bez tvého brilantního hodnocení by emiminu nemohlo existovat…![]()
![]()
To je přeci hloupost, nejprve vznikne dotaz a pak teprve přispěchám já… se svými brilantními příspěvky. ![]()
Vlastní byt v paneláku, 2 dospělí, 2 děti ( 7 let a 6 m ) Každý rok vratka několik tisíc.
Přesné měsíční zálohy mám následovné
TV 1040,–
SV 600,–
TE 1187,–