Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny,
nenašla by se tady dobrá duše, která by se podívala do svého vyúčtování na měsíční zálohy na teplo, studenou a teplou vodu v klasickém panelákovém bytě 3+1 pro 3/4 lidí?
Snažím se udělat si představu, kolik tyto zálohy jsou, ale předtím jsem bydlela v bytě s ohřevem vody a vytápěním na plyn, takže nemám s čím srovnávat. Zbytek zálohy si dopočítám (fond oprav, el. spol. prostor, atd.), ale tady se nemám čeho chytit.
Možná ještě, jakou máte zálohu v takovém bytě na elektřinu, pokud používáte indukci?
Díky. ![]()
Jsme 2 a roční dítě, máme nastaveno cca 4500 a celkem velké přeplatky.
@NinaU. píše:
Jsme 2 a roční dítě, máme nastaveno cca 4500 a celkem velké přeplatky.
Myslíš tu vodu a teplo dohromady nebo elektřinu?
Díky za odpověď.
@Anonymní píše:
Ahoj my máme zálohy na el.6tisic
Fakt 6 000,–? Já v předchozím bytě měla elektrický bojler a platila 3000,–. Fakt prosvítíte a provaříte 6 000?
My měli zálohy na teplo 2200 a vodu 1000 Kč, vraceli nám poměrně dost
@Anonymní píše:
Ahoj my máme zálohy na el.6tisic
V bytě zálohy na elektřinu 6 tisíc?
Já mám starší rodinný dům kompletně na elektřinu včetně topení a platím 4 tisíce měsíčně a to mám ještě přeplatek.
Za vodu platím tak 1000 Kč za rok, jelikož 90% spotřeby vody pokryje studna.
A to je nás v domě 5 osob.
@Katalie
Voda a teplo. Elektřina zvlášť 1250. Tam je přeplatek jen drobný.
Ty si to nastavujes sama? My mame dane majitelem, kokik je za prvni osobu, kolik za další.
Ja mluvím o vlastním bytě, ne nájmu. Tam si nastavuji platby sama.@vokishka
Já mám v garzonce u nájemníka 1000,– je tam sám, takže pro 3-4 lidi bych si dala 3-4 tisíce a elektřinu má 500,–, takže bych dala 1500,– pro Vás. Na oboje najemnikovi vrací mírné preplatky.
Tak tech 2 a pul tisice je adekvatni. My sme 4 clenna rodina ve 3+1, kdyz sme platili zalohy mesicne 2000kc, tak sme meli na konci roku skoro 8000kc nedoplatek
lepsi platit kolem 3 tisic, nez pak vsechno doplacet najednou, pritom dokud jsme meli jen jedno dite, tak to slo, ale to druhe je desny rozdil.
Na elektriku platím mesicne 1000kc, indukci mame a skoro denne používám i elektrickou troubu, mycku, pracku… to mivame jeste preplatek.
@Katalie Ten byt budeš kupovat? Pokud ano, tak si vyžádej předchozí vyúčtování.
To bude mit kazdy barak jiny, zalezi jestli ma svoji kotelnu nebo dalkovy rozvod tepla. Cena vody je take vsude jina.