Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No je naivní si myslet, že když všude bude chaos, radiace, tak zrovna letadla budou lítat dle letových řádů. Vůbec, že budou lítat.
Já všechno vzdala, nikam nepojedeme.
Premistim se leda v případě, kdybychom měli zase spadat do východního bloku.
V případě atomovek nevím, kam bychom měli utéct ![]()
A proč nám to tu prozrazuješ? Nebylo by lepší to držet v tajnosti? Co když tu někoho přesvědčíš a on ti pak vyfoukne poslední letenku? Být tebou, tak o tom radši moc nemluvím.
@vokishka píše:
No je naivní si myslet, že když všude bude chaos, radiace, tak zrovna letadla budou lítat dle letových řádů. Vůbec, že budou lítat.
Ale v případě taktické jaderné zbraně radiace nikde nebude, bouchne to někde na Ukrajině na nějaké velitelství a do dvou hodin je po radiaci a než Západ/NATO vymysli nějakou odvetnou akci uplynou hodiny až dny.
Radši ať mě to trefí rovnou, než pak pomalu chcipat někde ve světě zamorenem radioaktivitou.
@Anonymní píše:
Myslíš jako ty asi tři státy, které zbyly Rusům na to, aby odletěli ze země? Viděla jsi, kolik je v Evropě letišť? Důležitá je rychlost, když jsi půl dne na poradě nebo na směně a nevíš, ze se něco stalo, tak je to blby, když ovšem sledujes zprávy a vis to v podstatě ihned a vis přesně, co dělat a kde hledat, tak tvoje sance jsou poněkud vyšší.
Budiž vám přáno, já nevím, jak bych s dětmi utíkala a nechala tu rodiče, sourozence…
Nevím co bych dělala v Jižní Americe.
@Hibou píše:
A proč nám to tu prozrazuješ? Nebylo by lepší to držet v tajnosti? Co když tu někoho přesvědčíš a on ti pak vyfoukne poslední letenku? Být tebou, tak o tom radši moc nemluvím.
Protože o tom chci diskutovat? Beru to fatalisticky, bud se zadari nebo ne - nebo s nama jak na potvoru spadne letadlo. Nebo taky k nicemu nedojde, nepřijdu si nijak výjimečná, někdo ma v plánu zůstat, jiný bunkr, třetí zdrhat. Co se komu podaří a co by byla nejlepší možnost nikdo neví.
Já pojedu na chalupu, tam není ani signál. Natož telka. Takže tam to v klidu přečkam s kachnama na rybníce.
@Anonymní píše:
Protože o tom chci diskutovat? Beru to fatalisticky, bud se zadari nebo ne - nebo s nama jak na potvoru spadne letadlo. Nebo taky k nicemu nedojde, nepřijdu si nijak výjimečná, někdo ma v plánu zůstat, jiný bunkr, třetí zdrhat. Co se komu podaří a co by byla nejlepší možnost nikdo neví.
Já bych třeba kdyby byl pruser vzala děti, zvirectvo a zásoby a odjela na chalupu, kde je vlastní zdroj vody a hlavně je to daleko od velkých měst. A co dal by se vidělo. Jenže to jsou všechno jen takové úvahy, stejne víme kulový, jak by to tu vypadalo
@Cekk píše:
Já pojedu na chalupu, tam není ani signál. Natož telka. Takže tam to v klidu přečkam s kachnama na rybníce.
..s kachnama je nejlíp!
@Jazmine píše:![]()
..s kachnama je nejlíp!
Navíc se daj sníst, když dojdou zásoby ![]()
@Anonymní píše:
Upřímně? V našem okolí rozhodne není tolik lidi, kteří by si mohli dovolit třeba 4× letenku přes půl světa a k tomu bydlet a jist třeba mesic v cizině. Na to potrebujes budget, který ne každý ma. A to mluvím jen o finanční stránce veci, druhá věc je opuštění majetku, širší rodiny apod. Jak jsem psala, v mem okolí to nema v plánu vůbec nikdo, kdyby na věc přišlo.
Uprimne? Lidi, kteri si to dovolit muzou, jsou v CR statisice. Kdyby se k tomu odhodlalo jen nekolik tisic oproti normalnimu stavu, budou problemy na letistich. A to za predpokladu, ze se nebudou rusit lety. Takze pokud nejste dostatecne dobre informovani a akci exodus spustite v dobe, kdy se svet dozvi informaci o vypusteni jaderne bomby v urcitem smeru, muze se stat, ze nejvetsi davku ozareni schytate nekde na ceste na miste, ktere neni zcela vhodne.
Mnohem lepsi je mit vyhlidnuty nejaky ukryt, bud doma, nebo u rodiny ci znamych, kam se bezpecne dostanete behem nekolika malo hodin. Vzhledem k polocasu rozpadu tam staci zustat nejake dva tydny.
Jinak plán B mám v tom smyslu, že mám ve sklepě neustále nějaké trvanlivé potraviny, nouzový zdroj elektrické energie, propanbutanové flašky atp. Pak mám zajištěné nějaké zbraně a dostatek střeliva. K dokonalosti mi chybí evakuační raketa do jiného vesmíru, reálně by se hodil zdroj pitné vody. Jinak si myslím, že pár (víc asi ne) týdnů v hodně velké chudobě jsme schopni přežít bez výrazné pomoci civilizace. Pokud nenastanou komplikace typu žlučníkový záchvat atp.
@Cekk píše:
Taky tak.
Na nějakou Árgentýnu s.eru.
Myslíš jako ty asi tři státy, které zbyly Rusům na to, aby odletěli ze země? Viděla jsi, kolik je v Evropě letišť? Důležitá je rychlost, když jsi půl dne na poradě nebo na směně a nevíš, ze se něco stalo, tak je to blby, když ovšem sledujes zprávy a vis to v podstatě ihned a vis přesně, co dělat a kde hledat, tak tvoje sance jsou poněkud vyšší.