Záložní plán - válka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.9.22 20:27
@Janli píše:
Ty jsi tak naivní. Vzpomeň si na exodus z Ukrajiny a z Ruska po mobilizaci. A to ani nedošlo na jaderný zbraně. Ty si fakt myslíš, že jste jediný v Evropě, kdo na to myslí?

Myslíš jako ty asi tři státy, které zbyly Rusům na to, aby odletěli ze země? Viděla jsi, kolik je v Evropě letišť? Důležitá je rychlost, když jsi půl dne na poradě nebo na směně a nevíš, ze se něco stalo, tak je to blby, když ovšem sledujes zprávy a vis to v podstatě ihned a vis přesně, co dělat a kde hledat, tak tvoje sance jsou poněkud vyšší.

• Citovat
  • Upravit
65287
29.9.22 20:27

No je naivní si myslet, že když všude bude chaos, radiace, tak zrovna letadla budou lítat dle letových řádů. Vůbec, že budou lítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.9.22 20:28

Já všechno vzdala, nikam nepojedeme.
Premistim se leda v případě, kdybychom měli zase spadat do východního bloku.
V případě atomovek nevím, kam bychom měli utéct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4105
29.9.22 20:30

A proč nám to tu prozrazuješ? Nebylo by lepší to držet v tajnosti? Co když tu někoho přesvědčíš a on ti pak vyfoukne poslední letenku? Být tebou, tak o tom radši moc nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@vokishka píše:
No je naivní si myslet, že když všude bude chaos, radiace, tak zrovna letadla budou lítat dle letových řádů. Vůbec, že budou lítat.

Ale v případě taktické jaderné zbraně radiace nikde nebude, bouchne to někde na Ukrajině na nějaké velitelství a do dvou hodin je po radiaci a než Západ/NATO vymysli nějakou odvetnou akci uplynou hodiny až dny.

• Citovat
  • Upravit
15176

Radši ať mě to trefí rovnou, než pak pomalu chcipat někde ve světě zamorenem radioaktivitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
@Anonymní píše:
Myslíš jako ty asi tři státy, které zbyly Rusům na to, aby odletěli ze země? Viděla jsi, kolik je v Evropě letišť? Důležitá je rychlost, když jsi půl dne na poradě nebo na směně a nevíš, ze se něco stalo, tak je to blby, když ovšem sledujes zprávy a vis to v podstatě ihned a vis přesně, co dělat a kde hledat, tak tvoje sance jsou poněkud vyšší.

Budiž vám přáno, já nevím, jak bych s dětmi utíkala a nechala tu rodiče, sourozence…
Nevím co bych dělala v Jižní Americe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.22 20:32
@Hibou píše:
A proč nám to tu prozrazuješ? Nebylo by lepší to držet v tajnosti? Co když tu někoho přesvědčíš a on ti pak vyfoukne poslední letenku? Být tebou, tak o tom radši moc nemluvím.

Protože o tom chci diskutovat? Beru to fatalisticky, bud se zadari nebo ne - nebo s nama jak na potvoru spadne letadlo. Nebo taky k nicemu nedojde, nepřijdu si nijak výjimečná, někdo ma v plánu zůstat, jiný bunkr, třetí zdrhat. Co se komu podaří a co by byla nejlepší možnost nikdo neví.

• Citovat
  • Upravit
911
29.9.22 20:37

Já pojedu na chalupu, tam není ani signál. Natož telka. Takže tam to v klidu přečkam s kachnama na rybníce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.9.22 20:40
@Anonymní píše:
Protože o tom chci diskutovat? Beru to fatalisticky, bud se zadari nebo ne - nebo s nama jak na potvoru spadne letadlo. Nebo taky k nicemu nedojde, nepřijdu si nijak výjimečná, někdo ma v plánu zůstat, jiný bunkr, třetí zdrhat. Co se komu podaří a co by byla nejlepší možnost nikdo neví.

Já bych třeba kdyby byl pruser vzala děti, zvirectvo a zásoby a odjela na chalupu, kde je vlastní zdroj vody a hlavně je to daleko od velkých měst. A co dal by se vidělo. Jenže to jsou všechno jen takové úvahy, stejne víme kulový, jak by to tu vypadalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3426
29.9.22 20:40
@Cekk píše:
Já pojedu na chalupu, tam není ani signál. Natož telka. Takže tam to v klidu přečkam s kachnama na rybníce.

:D :D..s kachnama je nejlíp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.9.22 20:41
@Jazmine píše: :D :D..s kachnama je nejlíp!

Navíc se daj sníst, když dojdou zásoby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
29.9.22 20:43
@Anonymní píše:
Upřímně? V našem okolí rozhodne není tolik lidi, kteří by si mohli dovolit třeba 4× letenku přes půl světa a k tomu bydlet a jist třeba mesic v cizině. Na to potrebujes budget, který ne každý ma. A to mluvím jen o finanční stránce veci, druhá věc je opuštění majetku, širší rodiny apod. Jak jsem psala, v mem okolí to nema v plánu vůbec nikdo, kdyby na věc přišlo.

Uprimne? Lidi, kteri si to dovolit muzou, jsou v CR statisice. Kdyby se k tomu odhodlalo jen nekolik tisic oproti normalnimu stavu, budou problemy na letistich. A to za predpokladu, ze se nebudou rusit lety. Takze pokud nejste dostatecne dobre informovani a akci exodus spustite v dobe, kdy se svet dozvi informaci o vypusteni jaderne bomby v urcitem smeru, muze se stat, ze nejvetsi davku ozareni schytate nekde na ceste na miste, ktere neni zcela vhodne.
Mnohem lepsi je mit vyhlidnuty nejaky ukryt, bud doma, nebo u rodiny ci znamych, kam se bezpecne dostanete behem nekolika malo hodin. Vzhledem k polocasu rozpadu tam staci zustat nejake dva tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15898
29.9.22 20:44

Jinak plán B mám v tom smyslu, že mám ve sklepě neustále nějaké trvanlivé potraviny, nouzový zdroj elektrické energie, propanbutanové flašky atp. Pak mám zajištěné nějaké zbraně a dostatek střeliva. K dokonalosti mi chybí evakuační raketa do jiného vesmíru, reálně by se hodil zdroj pitné vody. Jinak si myslím, že pár (víc asi ne) týdnů v hodně velké chudobě jsme schopni přežít bez výrazné pomoci civilizace. Pokud nenastanou komplikace typu žlučníkový záchvat atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
29.9.22 20:45
@Cekk píše:

Taky tak.
Na nějakou Árgentýnu s.eru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová