Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdraví vás a prosím o radu. Stalo se vám někdy, že jste zamenili slovo ve vete za slovo jiné? Mně se to stalo včera hned 2× za sebou. Bylo to nepříjemné. Četla jsem, že se to může stávat častěji dyslektikum, což já jsem. Co si o tom myslíte? Předem děkuji za odpovědi.
Já tedy nejsem dyslektit ani nic jiného, ale stává se mi to běžně a kolikrát si to ani neuvědomím dokud se mě někdo nezepta, co jsem to řekla za konin… Nic bych za tím nehledala ![]()
To se obcas asi stane kazdemu. Ja to vzdycky omluvim, ze se mi predbiha mozek. Mam v hlave spoustu veci a on nevi co driv. Vcelku bezna vec, pokud se to nedeje v kazde vete nebo x krat denne.
@sediza Me se to stava, co jsem na matersky. Unava, vycerpani a cloveku se omezi slovni zasoba. Bezne reknu zima misto teplo a tak.
Úplně normálně a rozhodně si z toho nic nedělám
Proste mluvím a u toho myslím na tisíc jednu věc, tak se přeřeknu
Bezne zamenuji Vánoce a letní prázdniny. Taky mu dělají problémy mistnosti v domě.
V psanem textu pak prohazuji B a P.
Nic diagnostikovaneho nemam. Vystudovala jsem s tím vysokou školu. Jen jsem slabší gramatice. U důležitých veci mi dela korektora mamka.
Taky občas zamenim slova. Buď úplně zamenim, třeba " hřeben máš v kuchyni na vaně" místo v koupelně. Nebo ty slova zamenim ve vete navzájem „je už sucho pradlé?“ Místo prádlo suché - tady se samo hned opravim když slysim co se řekla. U té výměny slova mi to někdy ani nepřijde a ještě řeknu ať dělají to co si myslím a ne to co říkám
![]()
Stava se mi to docela casto, nic si z toho nedelam. obcas se jen zasmeju kdyz z toho vyleze nejaka pekna konina. slova vymenuju, zamenuju, komolim…a stava se mi to mnohem mnohem casteji ted kdyz jsem doma s detmi na materske
![]()
staci trochu unava nebo kdyz myslim na neco jineho, chci jit treba neco udelat, tak to do toho pekne zakomponuji ![]()
anebo chci neco rict, pouzit konkretni slovo, vim, ze existuje, ale proste si na nej nemuzu vzpomenout, uplne mi vypadne ![]()
Jak vždycky říkával můj děda: „Myslím 2, říkám 3 a ukazuji 4.“ ![]()
Holky, mě se to teda až tak často nestává, ale stane se, to jo. Ale mám své dny, kdy mi všechno padá, hledám věc, na kterou čučím a tvrdím, že ji nemůžu najít + tyto přeřeky.
No a jeden takový den mám za sebou kdysi, když jsem ještě neměla děti. Šla jsem si koupit žehličku = zabydlování se u přítele (teď manžela). Jsem zvyklá chodit po obchodech sama, ale toto šel vyjimečně se mnou. Šla jsem pro předem vybraný typ. Prodavač ji rozbalil, předvádí mi ji. A já na to:„jasně, já vím, dívala jsem se na ni na internetu, zkrátka klasická lednička“… No chlap měl myslím chuť utéct. Ten den to nebyl první kiks ![]()
@Aries6 píše:
Holky, mě se to teda až tak často nestává, ale stane se, to jo. Ale mám své dny, kdy mi všechno padá, hledám věc, na kterou čučím a tvrdím, že ji nemůžu najít + tyto přeřeky.
No a jeden takový den mám za sebou kdysi, když jsem ještě neměla děti. Šla jsem si koupit žehličku = zabydlování se u přítele (teď manžela). Jsem zvyklá chodit po obchodech sama, ale toto šel vyjimečně se mnou. Šla jsem pro předem vybraný typ. Prodavač ji rozbalil, předvádí mi ji. A já na to:„jasně, já vím, dívala jsem se na ni na internetu, zkrátka klasická lednička“… No chlap měl myslím chuť utéct. Ten den to nebyl první kiks
To jsem se docela zasmála ![]()
@sediza píše:
To jsem se docela zasmála
Mě se to nestává často, ale když už na mě padne takový den, tak to stojí za to ![]()