Zaměstnanec nevyplácí mzdu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19793
8.10.12 18:23

@mazoretka Kdo komu dal „okamžitou výpověď“? Manžel svému zaměstnavateli, nebo naopak? A z jakého důvodu?

P. S.: Okamžitá výpověď je nesmysl. Existuje výpověď a existuje okamžité zrušení pracovního poměru (zaměstnavatelem nebo zaměstnancem). K okamžitému zrušení pracovního poměru musí být zákonný důvod a tento důvod musí být v okamžitém zrušení uveden, jinak je neplatné.

(Mimochodem, i ten nadpis vlákna je nesmysl: Mzdu nemá vyplácet zaměstnanec, nýbrž zaměstnavatel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.10.12 08:50

Manžel dal zaměstnavateli okamžitou výpověď z důvodu nevyplácení mzdy. uvedl tam i ten paragraf tak nám to řekli na přadě práce. Byl na pracáku i za advokátem a tam mu řekl že má dát okamžitou výpověď ale aby mu dál poradil jak z něho dostat dllužné mzdy to mu nebyl ochotný poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.10.12 08:50

Tak to jsem špatně ten nadpis napsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
9.10.12 11:00

Tak manžel má nárok na mzdu za odpracovanou dobu plus nárok na náhradu mzdy za dva měsíce. O to vše se může soudit a o vydání zápočtového listu taky. S právníkem z odborové právní poradny bude asi potřeba dohodnout osobní konzultaci, nedovedu si představit, že to budete řešit e-mailem podobně, jako tady na fóru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
12.10.12 13:04

Jo, a ještě dodám, že je mnohem snažší vysoudit na dlužníkovi vlastní pohledávku, než vysoudit konkurs na věřitele.

K vysouzení vlastní pohledávky po splatnosti stačí kvalitně doložit právní titul vlastní pohledávky (pokud dlužník nedoloží, že tato pohledávka byla uhrazena).

K vysouzení insolvence dlužníka je kromě této podmínky třeba splnit ještě další - pohledávka musí být po splatnosti přinejmenším 30 dnů a je taky třeba stejně kvalitně doložit pohledávku přinejmenším 30 dnů po splatnosti aspoň jednoho dalšího věřitele.

Takže existují judikce, že navrhovatel(ka) kvalitně doložila vlastní pohledávku (takže soud o ni by vyhrála), ale nedoložila stejně kvalitně pohledávky dalších věřitelů (takže její návrh na prohlášení konkurzu byl po právu zamítnut).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jiri.kinkor
14.10.12 11:15

ZU

Co stiznost na ZU?

• Citovat
  • Upravit
adice86
28.2.13 23:25

Dobrý den, moc prosím o radu.Jsem ve zkušební době a po neschopnosti jsem chtěla nastoupit do práce ale zaměstnavatel mi oznámil že pro mne nemá volné místo. čekala jsem že mi dorazí vypověd ale stále se nic. Dostanu to od zaměstnavatele zaplacené i když jsem doma? Jak dlouho mě takto může zaměstnávat a může mi výpověd zaslat zpětně?

• Citovat
  • Upravit
2185
1.3.13 10:11

Pokud nejsi na neschopence ve zkušební době a nechodíš do práce tak tě asi vyhodí, ne? Pokud sis nějaký dopis nevyzvedla tak se to stejně považuje za doručené si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adice86
1.3.13 10:27

Ale mě žádný dopis nedošel.

• Citovat
  • Upravit
19793
1.3.13 11:24
@adice86 píše:
Dobrý den, moc prosím o radu.Jsem ve zkušební době a po neschopnosti jsem chtěla nastoupit do práce ale zaměstnavatel mi oznámil že pro mne nemá volné místo. čekala jsem že mi dorazí vypověd ale stále se nic. Dostanu to od zaměstnavatele zaplacené i když jsem doma? Jak dlouho mě takto může zaměstnávat a může mi výpověd zaslat zpětně?

A jak ti to oznámil? Ústně? Máš písemnou pracovní smlouvu do konce zkušební doby, takže její případné změny musejí být taky písemné.

Mimoto můžeš požádat o bezplatnou právní pomoc u odborové právní poradny pro zaměstnance: http://www.cmkos.cz/…-zamestnance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adice86
1.3.13 11:54

ZKUŠEBNÍ DOBA MI KONČÍ POSLEDNÍHO BŘEZNA. SMLOUVU MÁM NA ROK-VŠE PÍSEMNĚ. TO ŽE PRO MNE NEMÁJÍ PRACI MI OZNÁMILI USTNĚ. UŽ JSEM TAKTO DOMA 14DNÍ. PŘED 3 DNY MI OPĚT BYLO ZDĚLENO ŽE PRO MNE NIC ZATÍM NENAŠLI.

• Citovat
  • Upravit
19793
1.3.13 12:01

@adice86 Vypněte si Caps Lock.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat