Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ani mi nemluv. Hodinu jsem tam čekala, a dvě minuty jsem byla v ordinaci.Jen se podíval, řekl, že je vše v pořádku, ani ultrazvuk mi nedělal a kontrola za 4 týdny!
To už budu pomalu 31 týden a abych se chystala do porodnice. Slabé pohyby řekl že nevadí, že ty silné ještě dojdou. Že je čas. Tak jsem tam kde jsem byla.Nic nevím. Ale mám v plánu, zajít někde kde mají 3D ultrazvuk a že chci aby mi udělali fotku. Pokud by malá byla pěkně vidět, tak i dvd.Snad uspěju. ![]()
Aha…no hlavne ze je vse ok:-)! A jak je mala vlastne uz velika? A co to jmeno?! Heled, dodrzovala si sestinedeli po zakroku(jako v sexu myslim)?
Jak je velká nevím, nedělal mi ten ultrazvuk.Jen se podíval, zda se neotvírám a to bylo celé.
Šestinedělí po zákroku se jen říká. Stačí 4 týdny abstinovat. Mě se zda, že v papírech bylo něco dokonce, že 3 týdny nesexovat. Já stejně dostala do těch třech týdnů ms, což bylo znamení, že zas vše funguje a může se. Podle toho jsem se řídila. Copak už jsi to porušila?
Jméno se rozhoduji pořád, už cítím, že bych ho měla mít. Zatím vyhrávalo jméno Laura a Alexandra, ale včera jsem si psala s dcerou, slíbila jsem ji že ji dám pak jména vědět a všechny mi zamítla. Napsala jedině Monika, to jako po mě. Původně jsem to chtěla, že se to dá pěkně zdrobnovat, ale je tolik jiných pěkných jmen.Pak mi napsala Klára, Nela, Gabina. Dělá mi naschvály. Jiné prý ne. Vybrala samé co se mi moc nelíbí, není s tím ještě smířená. Jak se říká malé děti malé starosti, velké děti velké starosti. Že prý nemusím mít samé dokonalé děti.
Chci aby malou přijala a zas když nevyberu podle ní, bude se cítit odstrčená. Pořád něco řeším. Budu s ní muset zajít někam sednout a probrat to s ní, ale zas nemá pořád čas. Mají ted dost přesčasu a pak, že je ráda, že jede domů. Spíš poklábosit s kámoškami, ale nebyla jsem jiná. ![]()
@moris Nene, neporušila, ale ráda bych…ale trošku se bojím, a přítel taky - si myslí že mi nějak ublíží! Právě že jsem někde četla, že na to holky vlítly i po 14 dnech, tak jsem z toho jelen
! A ona dcera nemůže skousnout že čekáš mimčo? Asi trošku žárli, ne?! Tak Monča není špatné jméno, ne?! Chtělo by to nějaký kompromis…Kláru úplně nesnáším (mi občas dělá problém to vyslovit…Krála, Kráva…se mi hrne do pusy)
! Lauru mám vybranou i já, ale teď přítel navrhl ještě Sandru…jsme blázniví, viď, že vybíráme a ještě nic, ale baví mě to! Nela taky není špatná…Gabču moc nemusím kvůli jedné známe!
Tak to máme stejný vkus.
To víš, i když je dospělá, nepřipustí si to a žárlí. Nedávám ji důvod, ale chápu to. U Adama dělala to samé. Ale byla výhoda, že jsme spolu ještě bydleli a jak jsem dojela domů, tak z ní byla vynikajicí sestra. Hodně mi pomáhala, Adam byl jejich mazánek. Budu muset někdy vymyslet, že potřebuju nutně pohlídat na chvíli, odvezt ji malou, protože přede mnou nebude chtít dát najevo city. Znám ji, v jádru je dobrá, ale chce působit, že se ji to netýká. Holt je hodně po mě, tak co nadělám.
Já vím, že některé holky začly brzo po revizi. Nemusí se nic stát, ale každá se hojíme jinak dlouho. Já myslím, ty 3 týdny je tak akorát. ![]()
@moris Já to trošku chápu, že dcera žárlí…já taky občas žárlím, ale nedávám to na sebe znám
! Příští týden máme dovču, tak asi moc nebudu na netu, tak aby si věděla…zatím držíme pust, ale nevím jestli se to náhodou o dovče nezmění! Je to hustý, už je to 4 týdny…letí to hrozně, ale furt na to myslím, nejvíc když vidím nějaký malý miminka! No nic, a jak je u tebe?!
Ahojky, tak to fakt letí.4 týdny. To si na dovolené klidně už užívejte. To už nemusíš držet půst.
U mě se nic nemění. Jen čekat. Jak je větší vedro, jsem totalně hotová. V pátek jsem byla na kontrolu s cukrovkou a málem sebou sekla.Ty horka. Musela jsem jen posedávat. No za chvíli máme srpen, to už vedra poleví a pak už se budu pomali chystat na porod. Letí to. Musím koupit prášek, vyperu už pro malou věci, Adamovy vyčistím aktovku, at to má pak nachystané a nemusím pak nic dělat. Jak nejsou takové horka jsem čilejší, ale jinak…No snad mi to nezůstane.
Chci tento týden někam s Adamem taky jet.Bud na Těrlickou přehradu, někde u pláže se ubytovat, at si užije vody nebo zas na Macochu, v jeskyni je příjemně, a přespat tam na hotelu Macocha, tam je vnitřní i venkovní bazén. Abych z hotelu moc nemusela a on z toho něco měl. Příští rok si dáme doufám lepší dovolenou.To už malá bude mít tříčtvrtě roku, tak si to už užije s námi trochu.Tak zatím a dovolenou si užij pořádně!! ![]()
@moris No, tyhle horka zmáhají i nás…a to jsme bez bříška! Hlavně se opatruj, to s tebou v tomhle počasí sekne ani nevíš jak! No jo, on je vlastně skoro za měsíc zas nový školní rok, to je fakt mazec…až mě to někdy děsí! A toho svého necháte doma, nebo se pojede rekreovat s vámi? Jo a díky, ozvu se…
Pojedu jen s malým. Dostala jsem dotaci na výlet s ním, tak to musím využít, jinak bych to musela vrátit. Stejně by se s námi nudil. Až bude malá, tak bude mít o zábavu postaráno. To pak pojedem všichni. Ted si to chci užít sama s Adamem. Stejně moc toho nenachodím, pokud to vyjde vemu od kámošky kluka a to by bylo nejlepší. S ním vydrží si pohrát. S námi dospělými ho to tak už nebaví. Že už není malej.
Tak si užij dovolenou a dej pak vědět, jak bylo. Třeba nedojedete už sami.
![]()
Ahojky, tak jsem dnes byla u doktorky, ale nic moc pozitivního jsem se nedozvěděla. Udělala mi ultrazvuk a řekla, že plod je větší než před těmi třemi týdny, ale že stále nejsou srdeční ozvy.
Poslala mě na krev, aby viděla, zda mi roste HCG, tak jdu celekm dvakrát a příští úterý zase na kontrolu. Ani nevím v jakém týdnu jsem, bo sestřička mi do karty psala 9+4, ale podle ultrazvuku nejsem v tomto týdnu, ale ani doktorka mi neřekla. Ptala jsem se jí, co to bude pro mne znamenat, pokud při příští kontrole opět nebudou ozvy vidět. Řekla mi, že nebudeme předbíhat, že nejdřív uvidí, zda mi roste HCG, že jsem taky mohla otěhotnět později než si myslela. Samozřejmě jsem celé odpoledne probrečela. Když jsem zjístila, že jsem těhotná na základě testu, byla jsem nejštěstnější na světě, ale obava tam byla a to z toho, aby to nebylo mimoděložní, pak když jsem byla na prvním ultrazvuku a doktorka mi řekla, že jsem těhotná a že je to tam, kde má být v děloze, tak jsem byla zase nejšťastnější, ale pak mi řekla, že bych dle poslední menstruace měla být 6.týdnu, ale že ultrazvuk tomu neodpovídá, tak mi řekla ať příjdu za 3.týdny a že by už tam měly být vidět ozvy a dnes tam stejně ještě vidět nebyly. Říkala jsem si, že kdyby to nemělo být takto, tak bych přeci potratila, kdyby to příroda takto nechtěla.
Přišlo by mi to nefér, že když už jsem těhotná, plod je, kde má být a je větší než před třemi týdny, tak aby nebylo vše v pořádku. Ten týden pro mě budou muka.
Tak moc si přeji, aby bylo vše v porádku a mimísek rostl a srdíčko začlo tloust. Chci být opět šťastná a né nešťastná. ![]()
Ahojky, uvidíš jestli poroste hcg. Jestli to je opožděné podle ultrazvuku více jak dva týdny, vypadá to na zamlklé těhu. Já si tím taky prošla. Stát se to může. Dřív jsem ani nevěděla co to je.Dnes vím, že se to stává často. Hold uchytí se zrovna vaíčko nebo spermie horší kvality a přestane se pak vyvíjet. Je brzo na závěry dělat. Já byla z toho taky špatná, ale pak jsem to brala z jiné stránky. Hlavně, že se daří otěhotnět a další může být už ok. Když to bylo špatně, chtěla jsem to mít brzy za sebou, abych se mohla co nejdřív začít snažit. Pak to špatné opadne.Ted jsem 27 týden těhu a malá je v pořádku. Ale strach bude, dokud nebudu ji mít v náručí. Bylo toho víc, čím jsem si prošla. Tak držím pěsti a napiš pak jak jsi dopadla. Pokud máš kontrolu za tři týdny, a budeš chtít vědět dřív jak to je, můžeš si vyžádat jako samoplátce ultrazvuk i krev v nemocnici. Ultrazvuk stojí 300kč, krev už nevím. Hcg roste obden, tak nemá cenu tam jít hned druhý den. ![]()
@moris Ahojky, tak jak je? jak jste zvládli ty hrozný vedra? My jsme byli 3 dny v Písku a pak jsme se vydali na chatu…měla jsem sice naplánované výlety, ale v takovém parnu bychom to nezvládli…jen škoda toho koupání! jsem se vždyčky postříkala hadicí, lehla si na lehátko a hned byla suchá…Ale jinak dobrý, krátký, ale fajn! Příští týden nás čeká Francie a tím asi končí naše dovolená, tento rok jsme to pěkně odflákli! Pust zatím držím…chtěla bych to vydržet až do té Francie, aby to jako bylo romantické a byl to takový nový začátek
!
@AZzuzka Ahojky,ty horka jsou už příšerný. Včera jsem šla ven až večer. Dnes je pro mě krásně. Škoda, že jen jeden den. Potřebovala bych pár dní, at doma něco udělám, v tom horku se jen valím. Ten půst sis mohla odpustit, ale chceš to na romantičtějším místě, vid?
Jen abys to tam nedostala a měla bys zas půst.
To víš, změna klimy.Ve čtvrtek jedu na Macochu. Mám už rezervované lístky do punkevní jeskyně. Tam je hezky a chládek. Tak se tam už těším. Na víkend zas tam vidím tropy, tak si to zas bude. Poslední dny se už nedá spát. Až dnes.Do půl desáté!
A Adam ještě spí doted.Tak ještě si pročtu emaily v klidu.Tak zatím. ![]()
Ahojky, tak jak bylo na Macoše? Ti docelá závidím, taky bych se šla ochladit…a nikdy jsem tam nebyla! Snad jste si to užili…A co je nového? U mě nic, jde to…jen mě přepadá strach jestli to vůbec dostanu, v úterý to bude 6. týdnů a furt nic, tak jsem z toho trošku na vystreslá, už chci aby se vše dalo dohromady…
Ahojky, na Macoše bylo skvěle. Až na to, že Adam v noci měl horečku, ale ráno mu bylo dobře, tak jsme jeli.Od Nesovic řídil starší syn, chtěl jet zkrtkou, kterou jsme bloudili, tak se nám cesta protáhla.
Nakonec jel jak jsem mu řekla. Zvládla jsem jeskyni, děckám zkontrolovala, at mají teplé věci do jeskyně a já mikinu nechala v autě na parkovišti. Už se pro ni vrátit nedalo.Tak mě kluk mrznul a mě půjčil mikinu.
Chtěla jsem, že se s ní vystřídáme, ale nechtěl, že to vydrží. Jinak se v jeskyni líbilo, ta propast ze dna je úžasná, jsi jak v jiném světě. Na lodkách po jeskyni taky dobrý. Ale jak jsme vyšli ven, zas to horko, ušli pár metrů, začal Adam, že je mu divně a v lanovce mě začal odpadávat. Horečka se vracela.No já měla abstak po kafi a těšila se že ho dám se starším klukem, jsme spolu už jen občas, tak jsem si to chtěla užít. Sedli jsme na zahrádku, malý dal vodu a my kafe.Pak šel pro auto, musel lanovkou zpět a vláčkem na parkoviště pro auto. Bála jsem se, že to Adam nedá, tak jsem doufala, že k Macoše to najde.No nezná to tam, tak zas tříčtvrtě hodiny bloudil.
Ale už bylo navečer, stín a nebylo už takové horko, tak jsme mu pak šli naproti.Adam se prospal v autě a dnes je v pohodě, ale ven jsem ho radši nebrala.Na tom slunku, by se vyčerpal a zas by se horečka vrátila, jak je po ní oslabený. Už at ti vedra skončí. Ve dne horko, v noci to chladím větrákem at se vyspí a to je beztak z toho.Tak takový náš výlet,sranda.Ale v tom horku, tam ten chládek, je balzám. Ted jsem dala prát věci pro malou, at do počátku to mám nachystané a nemusím na nic myslet.Sice dva měsíce ještě čas, ale nikdy člověk neví co se může stát.6 týdnů je v normě ještě. Byla jsi na kontrole? Když tak zajdi na ultrazvuku, by měl vidět jak je vysoká sliznice, jestli se to už chystá k ms. A dej vědět. ![]()