Zanedbané příkrmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
7.10.19 12:53

Lepek bych už zavedla, ten jsem zaváděla už kolem 6m. Dávala jsem kuskuk. Můžeš dát bílé jogurty, křupky, ovoce čerstvé, pomalu pečivo. Na šunku sýry myslím má čas, dle mě tam je soli dost. Mi teda dcera v roce nejedla uplně vše. ale určitě více než tvé díto, já teda byla maminka co moc nespěchala a jídlo hodně řešila. Do 18m jsem ji nesolila vůbec. A pak pomaličku. Kaše jsem dávala spíše ráno, jsou to sacharidy, na noc těžké, může to pak hůře trávit a z toho se může budit. Já dělala na večeři polévky zeleninové. V roce můžeš jakoukoliv zeleninu. Mrkev, dýni, brokolice, kořenovou, cuketa… zahuštují kuskusem, jáhly, červenou čočkou… nebo jen zelenina. Rozšiř mu pomalu jídelníček. Jinak ty kousky, já dávala do rozmixovaného jídla právě ty jáhly, rýži at cití kousky. Dceru z kousku dlouho natahovalo…až někdy po roce to vzala a to už přitom jedla křupky apod. Ale ten oběd ji nešel. Já určitě mixovala tak do 14m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.10.19 12:54

V tomhle se nech vest ditetem, zvlast kojene maji pomalejsi nastup. Muj syn byl v roce jeste skoro plne kojeny, ve 14m se zaclo dat mluvit o prikrmech, do 17m netoleroval kousky - nadavovalo se mu. A ted, po druhem roce, sni vse, co neni pribite.

Jak bys to mohla zanedbat, prece to do nej nebudes cpat nasilim :) Vedete si dobre, tempem ditete postupne zkousite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
7.10.19 12:54
@Myš32 píše:
Ale určitě nestrádá, má 10 kg, je to mišelínek.

Tak vidíš, zkoušet, ono to fakt přijde. Starší dcera je nejedlik a mladší do roka plně kojena. Vitality mají obě na rozdávání. Napadlo me, ještě, že malá vlastně kousky upřednostňuje, mixované jídlo nejí vůbec. Začala prostě bašti hned kousky a má radost, když si je může sama brát z talíře. Zkus to měkké ovoce na kousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
7.10.19 12:59

Já myslím že se to časem utřepe. Já mám 8 měsíčního, a před časem nezvládal hrudky, třeba kukuřičné křupky už jiné děti zvládaly mnohem dřív. Teď od 8 měsíců už si to krásně drží a žužlá. Má pět zubů teda. Lepek jsi mohla zavést dávno, když jí kaše. Postupně zkoušej, nabízej a zařazuj nové věci. Já též dost kojím, dopoledne má jogurt, v poledne masozeleninu, odpoledne ovoce a večer kaši. V noci spí též se mnou. Tipuju že podobný jídelníček bude mít i v roce ( starší synové měli), jen až bude umět víc kousat, tak zařadim pečivo. A taky mixuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
7.10.19 13:07

@Veru1987 ano, cas je, ale kdyz ti dite nechce nic jist, tak jsi rada i za to. A kupuju s malym mnozstvim soli, jen staci cist slozeni :) ale dceri je bez par dni 16m a ma to tak poslednich tak 14 dni…navic to nema kazdy den, ale tak jednou tydne a to ji podle me fakt neublizi :mrgreen: ale souhlasim, v roce je cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
7.10.19 13:09

Přečtěte si knížku „Vím, co mi chutná“, je na uložto. Vysvětlují tam to dušení se a proč se nebát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
7.10.19 13:11
@Kukacka123 píše:
@Veru1987 ano, cas je, ale kdyz ti dite nechce nic jist, tak jsi rada i za to. A kupuju s malym mnozstvim soli, jen staci cist slozeni :) ale dceri je bez par dni 16m a ma to tak poslednich tak 14 dni…navic to nema kazdy den, ale tak jednou tydne a to ji podle me fakt neublizi :mrgreen: ale souhlasim, v roce je cas.

Uvažovala jsem o čem mluvíš… šunka sýr. Já dala prvně sýr asi cca ten 16m taky, ale šunku teda až po druhém roce myslím. a já čtu složení opravdu důkladně, nekupujeme ečka apod. Ono já znám i maminku co se ptala jestli už tedy může synovi dát párek když má rok, a ona to opravdu tak brala v neděli nemohl v pondělí už byl rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31027
7.10.19 13:13

@Myš32 Jedine, co bych co nejdrive zavedla, je ten lepek. Asi bych zkusila i bily jogurt k dalsi ze svacin. Zbytek je individualni. Prvni dceri jsem mixovala asi do 22m. Krmila jsem ji snad do 3.5r, syn mel tou dobou 1.5r a jedl sam. Ten pro zmenu v 10m polykal brambory, ale nedal si vymluvit, ze bude mit na taliri neco jineho nez my ostatni. Proste brambora nadrobno nakrajena rovnalo se neskutecny hysterak. Nejmladsi dcera ji samostatne od 10m a umela od zacatku i kousat. Nejstarsi dcera pak zacala jist az ve skolce. Ale slupka u jabka ji treba vadi doted, ti mladsi ji jedi v pohode. Doted nechava kurky od chleba. Na cem bude asi trocha pravdy, ze kousanim se posiluji svaly a lepe pak dite mluvi - u nas to sedi - prvorozena sislala desne, zacinala spravne tvorit hlasky opozdene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
7.10.19 13:19
@Veru1987 píše:
Uvažovala jsem o čem mluvíš… šunka sýr. Já dala prvně sýr asi cca ten 16m taky, ale šunku teda až po druhém roce myslím. a já čtu složení opravdu důkladně, nekupujeme ečka apod. Ono já znám i maminku co se ptala jestli už tedy může synovi dát párek když má rok, a ona to opravdu tak brala v neděli nemohl v pondělí už byl rok…

Jasne, jsou extremy a extremy. Ja taky dost hlidam, co dceri davam, ale taky jsem rada, ze ji aspon neco. Ona s tim fakt bojuje - jestli diky kojeni? :nevim: odstavovat ale jeste chvili nechci…kazdopadne parek bych ji teda nedala, ale sem tam ta kvalitni sunka mi neprijde nic strasneho :nevim: jasne, ale kazdy tohle vidime jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
7.10.19 13:23

Můj nejmladší se v té době ještě plně kojil, takže za mě úplná pohoda ;) Začal jíst až o pár měsíců později rovnou kousky, ochutnával od nás, do té doby vše plyval nebo dávil, ať už mix nebo kousky nebo třeba i kameny, nemusela jsem mít strach, že něco polkne, nebyl schopen polknout vůbec nic, jen se kojit. Průběh kojení mi přijde naprosto normální u takto starého i třeba klidně o rok staršího, zatím jsem to nezažila jinak nezávisle na množství-podílu příkrmů…Však právě, že kojení není jen o jídle, ale i o jistotě, uklidnění, zároveň v určitém věku dítě u kojení mile rádo zkouší, co se vše při něm dá zvládnout a jaké všechny nemožné polohy se dají praktikovat :lol: Já bych se snažila být co nejvíce trpělivá, nedělala nic přes sílu, jen proto, že by se mělo to a to (však většina doporučení stejně vlastně ani nepočítá s volným dlouhodobým kojením) bude to v pohodě :palec:

Příspěvek upraven 07.10.19 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
7.10.19 13:27

Postupně pridavej, davej větší kousky, nás malej třeba jedl od 10 měsíců jídlo normálně s nama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
7.10.19 13:31

Nečetla jsem celý, ale jen chci dodat, že se nemusíš kvůli každému kousku bát. On se nedusí, on se s tím jenom učí pracovat, i když třeba nadavuje, posunuje si to tak v pusině, aby to nějak zpracoval. Není třeba všechno mixovat i když nemá zuby. V nejhorším to vykašle. Ale za mě radši dát větší kusy do ruky - třeba uvařená zelenina nebo měkké ovoce - banán, kus pečiva apod. Aby si to ožužlávali, s kousky typu brambory rozmačkané nahrubo vidličkou si nevěděly děti rady dlouho. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
7.10.19 13:37
@Kukacka123 píše:
Jasne, jsou extremy a extremy. Ja taky dost hlidam, co dceri davam, ale taky jsem rada, ze ji aspon neco. Ona s tim fakt bojuje - jestli diky kojeni? :nevim: odstavovat ale jeste chvili nechci…kazdopadne parek bych ji teda nedala, ale sem tam ta kvalitni sunka mi neprijde nic strasneho :nevim: jasne, ale kazdy tohle vidime jinak :)

jj já kupují šunku v lídlu, je bez éček, aromat atd.
Já naštěstí jídlo řešit nemusela, dcera mi jedla vždy vše. a zatím jsou ji tři je to super. Nej je teda kinder vajíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
7.10.19 13:37

Ja mam 14m a nekojim asi 14 dni, pije Bebu a nektery dny nesni skoro nic a jine zase plny talir. Ty prikrmy ji nikdy moc nejeli, radsi ji rajcata, vino, okurku a krupky. Minuly tyden mi prekvapive snedla talir vyvaru s nudlema, to jsem myslela, ze neda. Takze uz davam od kazdeho jidla co mame my. Ted ji zase leze zub, tak nechce nic a dohani to mlikem.

• Citovat
  • Upravit
76904
7.10.19 13:38

@Veru1987 trošku mimo téma, já jsem nedávno večer v rádiu zastihla rozhovor s nějakým zubařem, odborníkem ve stomatologii, mluvil o tom, jak mají nejmladší dětí šíleně špatné zuby a hodně kazů - a že dělají výzkumy, proč tomu tak je - a světe div se - zřejmě za to může absence soli, jelikož sůl je minerál a její úplné vynechání způsobuje problémy se sklovinou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí