Zanedbané příkrmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
7.10.19 20:09
@unuděná píše:
@Veru1987 V pořádku, jenže co si budeme povídat, když napíšeš do diskuze na netu o tom, že na karí koření není nic špatného, tak existuje spousta žen bez selského rozumu, které to začnou sypat kojenci do brokolice s bramborem :mrgreen: Tak asi proto bych byla ostražitá s výroky „trocha… neuškodí“.

Tak to bych nedoporucila urcite. Budu si davat pozor na vyroky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.10.19 20:11

Co teda fakt nechápu - v životě by mě nenapadlo udělat dětem pytlíkovou polévku (kruci, k čemu to je?-to přece neuspoří peníze ani čas?!). I kdybych byla extra líná něco vařit a šoupla bych mrkev, brambor, cibuli a petržel do hrnce s trochou koření a pak to namixovala, tak výrobní hodnota řekněme 30,– na dva litry, čas vaření cca 10 minut a výživová hodnota někde úplně jinde, než cokoli z pytlíku. Nepochopím. A lidi to pořád kupujou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
7.10.19 20:29
@Veru1987 píše:
Chilli tam je malinko. A ja toho kari davam trosku do judla. A chilli je pry na traveni dobre

Za mě je to zbytečné. Je spousta tradičních českých bylinek a koření, které se dají použít. Vystacim s kmínem, koprem, pažitkou, paprikou, celer, petrželka, libeček treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
7.10.19 20:39
@P4ja píše:
Za mě je to zbytečné. Je spousta tradičních českých bylinek a koření, které se dají použít. Vystacim s kmínem, koprem, pažitkou, paprikou, celer, petrželka, libeček treba.

Joo ale ja to mam rada v rizotu. Dceri je uz pres tri. Jinak pouzivame taky co pises

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
7.10.19 20:41
@unuděná píše:
Co teda fakt nechápu - v životě by mě nenapadlo udělat dětem pytlíkovou polévku (kruci, k čemu to je?-to přece neuspoří peníze ani čas?!). I kdybych byla extra líná něco vařit a šoupla bych mrkev, brambor, cibuli a petržel do hrnce s trochou koření a pak to namixovala, tak výrobní hodnota řekněme 30,– na dva litry, čas vaření cca 10 minut a výživová hodnota někde úplně jinde, než cokoli z pytlíku. Nepochopím. A lidi to pořád kupujou :nevim:

A kuouji to ve velkem i ty cinske pro deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.10.19 20:46
@Veru1987 píše:
A kuouji to ve velkem i ty cinske pro deti

Ja nastesti nikoho takoveho neznam, to radsi zadnou polevku, nez takovou.ale tyhle rodiny.to maji asi spis jako hlavni chod s rohlajzem :roll:
Instantni polevku jsem detem dala snad jednou-vsimli si v obchode rajske se zviratkami, a osklibali se nad tim ukrutne. Pritom hodit na cibulku protlak, koreni aa testovinu/ryzi, je vazne otazka maximalne 10ti minut… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
7.10.19 20:52
@unuděná píše:
Ja nastesti nikoho takoveho neznam, to radsi zadnou polevku, nez takovou.ale tyhle rodiny.to maji asi spis jako hlavni chod s rohlajzem :roll:
Instantni polevku jsem detem dala snad jednou-vsimli si v obchode rajske se zviratkami, a osklibali se nad tim ukrutne. Pritom hodit na cibulku protlak, koreni aa testovinu/ryzi, je vazne otazka maximalne 10ti minut… :think:

Ja pracovala v obchode detem kupuji bezne energy drinky, polevky, chipsy… jen tak at maji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
7.10.19 21:03
@unuděná píše:
Co teda fakt nechápu - v životě by mě nenapadlo udělat dětem pytlíkovou polévku (kruci, k čemu to je?-to přece neuspoří peníze ani čas?!). I kdybych byla extra líná něco vařit a šoupla bych mrkev, brambor, cibuli a petržel do hrnce s trochou koření a pak to namixovala, tak výrobní hodnota řekněme 30,– na dva litry, čas vaření cca 10 minut a výživová hodnota někde úplně jinde, než cokoli z pytlíku. Nepochopím. A lidi to pořád kupujou :nevim:

Já na tom vyrostla a ještě do toho byl takový malý domácí zázrak Fritovaci hrnec :mrgreen: ale hubený jsme byli dost, jo pak kolem dvacítky něco vepředu a vzadu narostlo a po třicítce no darmo mluvit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
7.10.19 21:06
@Veru1987 píše:
Ja pracovala v obchode detem kupuji bezne energy drinky, polevky, chipsy… jen tak at maji

To „lžeš“, to přece nekupuje „nikdo“. Jen obézní socky a Romové :lol: a do mekáče to samý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
7.10.19 21:09

@Myš32 uplně v pohodě. Moje první dcera také začala pozdě a časem se rozjedla. Kousky nejedla, protože první zub měla až po roce a dlouho dál žádný nebyl, takže neměla čím kousat a ze všeho vyrostla. Kousky zkoušej měkké a hlídej ho, jinak co se týče lepku, udělej mu třeba ovesné vločky do ovoce nebo jako kaši, nebo těstoviny, kuskus..možností je spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.10.19 21:19
@Bubla Bůčková píše:
Já na tom vyrostla a ještě do toho byl takový malý domácí zázrak Fritovaci hrnec :mrgreen: ale hubený jsme byli dost, jo pak kolem dvacítky něco vepředu a vzadu narostlo a po třicítce no darmo mluvit :mrgreen:

Nojo, zrovna to resime s kamoskama, ze deti z rodin, kde se „vykrmuje“ nebo nekvalitne ji, casto nejsou tluste do dospelosti a pak se to zvrhne. Protoze proste nejsou zvykle resit zdravou stravu, pohyb atd. Naopak oplacanejsi deti rozumnych rodicu jsou na tom v dospelosti lepe, protoze jsou tak nejak naucene si tu stravu hlidat, nezrat na noc, nekupovat blafy typu uzeniny, sladkosti, lahudkove salaty apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
7.10.19 21:25

@unuděná jo, tak s tím souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
7.10.19 21:44
@unuděná píše:
Nojo, zrovna to resime s kamoskama, ze deti z rodin, kde se „vykrmuje“ nebo nekvalitne ji, casto nejsou tluste do dospelosti a pak se to zvrhne. Protoze proste nejsou zvykle resit zdravou stravu, pohyb atd. Naopak oplacanejsi deti rozumnych rodicu jsou na tom v dospelosti lepe, protoze jsou tak nejak naucene si tu stravu hlidat, nezrat na noc, nekupovat blafy typu uzeniny, sladkosti, lahudkove salaty apod.

To jo a taky umí a znají normální jídla :nevim: ale nevím jak moc frcel třeba takový Bulgur nebo kus kus před 25 lety :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
7.10.19 21:56
@Myš32 píše:
Ahoj maminky, trápí mě, jestli jsem něco nezanedbala ohledně příkrmů. Malému byl nedávno rok. Má jen 2-3 příkrmy denně. V poledne zeleninový nebo masovozeleninový oběd, odpoledne ovoce a večer nemléčnou rýžovou kaši. Při probouzení se kojí, pak ode mě ochutnává kaši s banánem. Před spaním má někdy rýžovou kaši. V noci spí s námi a poslední dobou se často budí, někdy i s pláčem, zadudá si a zase spinká. Přes den se u kojení někdy strašně kroutí, leze po mě, bručí. Začali jsme přikrmovat pozdě, dlouho chtěl jen mlíčko a byla jsem ráda, když jsem do něj dostala 2 lžičky. Mám strach, jestli má dostatek živin. Taky nezvládá kousky. Do teď jsem vše mixovala. Včera jsem zkusila dát najemno nastrouhané jablíčko, ale dělalo se mu z toho na zvracení. Teď baštil brokolicovou polívku, nějaký malý kousek ho polechtal v krku a poblinkal se. Lepek ještě taky nedostal. Cítím se hrozně. Budu moc ráda za rady zkušenějších, jak to všechno zlepšit.

huh, to moje mala jedla do 18m jenom dva prikrmy denne, dopoledne dostala kasi s ovocem a odpoledne masozeleninovy prikrm. Na 18m mi prestala ze dne na den jist a nejedla ani jeden prikrm denne. Krize trvala do 2 let zivota, bylo to narocne obdobi. Mixovala jsem do 20m, protoze i sebemensi mini kousilinek vyvolaval u ni zvraceni a stacilo, aby ji jednou natahlo a odmitala pak celou misku jidla. Problemy ji donedavna delala i ryze.

Slupky od ovoce doted nemusi. Jablko ji musim oloupat, slupicky od hrozna mi vyplivuje a stejne tak tu blanku, co drzi mandarinku pohromade. Je dusledna. Pokud nahodou neco prehledne, neni neobvykle, ze ji natahne. A z toho duvodu se asi i vyhyba ovoci, ktere ma slupky, co se nedaji odstranit, Preferuje banan, oloupane jablko, jahody, maliny. Veci se slupkou jsou suspektni. V posledni dobe se mi ji dari presvedcit, aby jedla alespon jablicko se slupkou a mam relativne uspech, tak uvidime, zda se to podari zlomit. Vek skoro 3 roky.

Pod carou, ja fakt nejake natahovani z nemixovaneho jidla uz neresim. Jsem zvykla. Je to normalni? NENI samozrejme. Mala ma neco s polykanim, je mozne, ze to souvisi s poskozenim hrtanu z chronickeho refluxu.

Jinak, pokud dite pribira, roste a nebyva nemocne, tak zcela evidentne prosperuje. Takze nevim, co resis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.10.19 22:03
@Bubla Bůčková píše:
To jo a taky umí a znají normální jídla :nevim: ale nevím jak moc frcel třeba takový Bulgur nebo kus kus před 25 lety :think:

Tak urcite nefrcel, ale taky nebyly plne regaly levne cokolady, tycinek, bonbonu, chipsu, sladkych napoju od sirupu, pres caje az po coca coly a fanty…Pamatuju se, ze kdyz mi mama pred temi 25ti lety prinesla plneny croissant cokoladou, byli jsme z toho vsichni pekne vyjeveny :mrgreen: My treba hodne jedli brambory, lusteniny, ryzi a rizota..zkratka nic nezdraveho, ale taky zadna hitparada.Az tak nekdy v pulce tech 90tych let se tu vic rozjelo vsechno to hnusne a nezdrave :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí