Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Já si myslím, že se dcera na ty proflákané dny u otce těší
Z tvého popisu úplný ráj, oproti zápřahu s mámou
V jejím věku prokecat hodiny s kámoškou, pařit na telefonu a nic nemuset
…
@Anonymní píše: Více
A jak vypadal vas vztah, kdyz jste byli spolu?
Si na tom dítěti léčíš nějaké své komplexy, nebo co? ![]()
Ja docela i chapu, ze chces aby z ni neco bylo.
Otazka je: chces radsi aby byla uspesna v praci, mela hodne penez, byla cilevedoma, ambiciozni?
Nebo aby treba taky byla stastna? Ne jenom jet v zaprahu, ale taky se citit nekdy dobre, umet odpocivat?
Fakt nejdriv zacni premyslet u sebe, co si do ni projektujes?
Moje osmiletá má jeden sport, který dělá závodně a je to tak akorát. Trénink 3× týdně stačí, ale když má před závodama, tak jim tréninky přidávají a to už bývá unavená. Pak si dá o víkendu závody a je ráda když si pak lehne s knížkou, hračkama nebo zahraje hru na telefonu. Že by měla takhle nabity program každý týden si neumím představit. A to nemá náročnou školu, jeden úkol denně
@petulka23 píše: Více
A určitě by nevydržela celou noc na telefonu… při takovém zápřahu.
@Lojzísek píše: Více
To urcitě ne. Většinou koukne na pohádku a okamžitě odpadne
@Yasmen píše: Více
No tak pres den ji telefon může nechat normalne, ale nastavit večerku a docela pochybuji, ze ji otec půjde kupovat druhy mobil, aby si mohla hrát po nocích
takovym otcům se do deti moc investovat navic nechce. Navic ta rodicovka kontrola je fakt super vec, kdyz to dite s tim telefonem sedi dlouho samo, pak nemáš ponětí, co tam pořád dělá a zaděláš na průšvih.
Osobne by som rodicovsku kontrolu na mobil nedaval, ale zaroven neviem ci v druhej triede je uz dost vyspela aby sa s nou dalo dohodnut na pravidlach, vecierke atd…
Je smutne ked sa jej otec nevenuje, na druhu stranu nevieme objektivny nazor co sa tam realne deje, takze tazko posudit, kazdopadne ked je u otca tak je u otca a nikto mu nemoze diktovat podmienky co/kedy/ako ma s nou robit. To ze nema uces aky si prajes by som nehrotil. To ze je sama zavreta v izbe, ze chodi spavat neviem kedy, ze jej nikto nepride popriat dobru noc… by mi vadilo viac.
Ohladom aktivit toho podla mna nema moc, ma iba 4× tyzdenne - 2× trening do tyzdna, spolu pre 2 sporty 4× do tyzdna nieje nijako intenzivny trening/sport to je taka lepsia druzina. Ja niesom fanda toho aby deti sedeli iba doma, aj keby kazdy den nieco mala tak to ma na 1h, keby jej hned trvala cesta tam 1h a spat 1h tak to su 3h denne, ked zoberiem ze skola konci medzi 12 a 14 tak to ma stale kazdy den 3-5h na skolu, hry, TV atd… Preco je to malo a je nutne zrusit jeden sport?
Za mna podstatna otazka je KTO a PRECO vybral prave tieto kruzky?
Akosi nechapem preco autorka reaguje tak agresivne na iny nazor, ak cakala potvrdenie ze jej nazor je jediny spravny tak to sa tu asi nedocka.
@Kriss Tina píše: Více
Rodicovsku kontrolu vypne/obide kazde dieta, na tom nieje nic zloziteho.
Nasi maju iba monitoring a dohoda je ze ho nebudu vypinat/obchadzat.
@IcePlanet7 píše: Více
Ty jsi nečetl že školu má denně do 15h?
to je fakt
kde zakladatelka bere ty informace, to jí dcera po příjezdu od otce vítězoslavně hlásí - mami v pátek a v sobotu jsem byla do půlnoci na mobilu a kecala jsem s kámoškou? - a která kámoška tohle také může?
To není, buď bude dřít jako mezek a nebo nic. Chtělo by to zdravý střed. Podle mě jsi extrémně ambiciózní matka, která si řeší své sny na dceři. Tak, aby ti jednou neutekla k tomu strašnému otci a nepohrdla tvou snahou z ní udělat nejlepší a nejvzdělanější sportovkyni světa a nešla radostně prodávat brambory a klábosit s ostatníma holkama na prodejně.