Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
To by se mi nezdálo. Raději bych někam zašla, než to řešit o svátcích. Mám venku všechny čtyři osmičky a bolest ano, ta byla dlouho, otok taky, modřina na tváři taky, ale léky mi zabíraly a žádný povlak ani zápach tam nebyl.
Určitě bych šla, já byla na extrakci obou spodnich najednou, jednu jsem měla v zánětu a ani tak potom nic nesmrdelo ani nebolelo
takže být tebou bych mazala na pohotovost, určitě to není běžně tento prubeh ![]()
@Valburga
A můžu se zeptat, jak se projeví zánět? Hledala jsem na internetu, ale nic moc jsem pořádně nenašla :/
Oni ti to nesili? Určitě bych šla na pohotovost a nechala to zasít, pokud ti dají antibiotika tím lépe. Myslela jsem že u náročnějších extrakci je dávají automaticky
@Janee19
Právě původní plán byl nariznout, vysekat kost, zub, zašít. Ale mladý doktor řekl, že to zkusí po dobrym před vánocemi a jako povedlo se, až na ty mdloby. Koukl na to a že se to ani nemusí šít, přítel hleděl že mi tam nedal ani dren. Nikdy jsem se zuby problémy neměla, tak nevím :/ ale mockrát děkuji za odpovědi ![]()
@Nepochopíš byla jsem na extrakci před týdnem. 1. to teda šili, ale to neposoudím. 2. dostala jsem atb., prvních 5 dávek co den to jedna injekce. Pak ještě pilule na doma. A na letáčku s doporučením psali, že při krvi a zápachu ihned jít. Podle mě tam máš zánět, protože já jsem nepotřebovala ani léky proti bolesti, vše ok, otok (měla jsem tam zánět) okamžitě šel dolů z toho zánětu, po extrakci otok tak 2 dny, lehoučce. Myslím, že tam máš zánět a asi Ti dají drén. Ale to je jen odhad, co jsem se bavila s paní v čekárně, jak jsme se tam potkávaly den za dnem, jak jsme chodily na ty antibiotika.
Doktor si chtěl asi honit ego.
Mně to nařízli, vysekali, dali antibiotika(bylo to až do kosti.)
Jako den a půl jsem potřebavovala i prášky na předpis, pak už žádné a něco jako smrad nebo povlak abolutně ne. Okamžitě jeď na pohotovost.
@Sany80s
Dobře, zajedu tam. Vážím si vašich odpovědí ![]()
Jsem zvědavá jak to dopadne, bylo to ve fakultní v Olomouci a i na tu pohotovost pojedu do Olomouce. Co vím od známých, žádná dobrá pověst ![]()
Rozhodně jeď na pohotovost. Nejspíš to vyčistěj a zavedou do toho drén, případně Ti dají antibiotika. Kdydi jsem měla takhle přesně komplikace po trhání osmičky (nahoře) přes Vánoce. Počítej s tím, že na tu pohotovost budeš muset na čištění třeba i několik dní za sebou. Ten drén uměj udělat i tak, že bude napuštěný znecitlivějící látkou, aby Tě to tak nebolelo a mohla ses trochu vyspat. Optej se na to.
@Nepochopíš píše:
@Valburga
A můžu se zeptat, jak se projeví zánět? Hledala jsem na internetu, ale nic moc jsem pořádně nenašla :/
No já ten zub neměla vyrostlej a během noci mi úplně otekla tvar, měla jsem ji jak křeček
a i když zub nebyl vyrostlej tak děsně bolel, něco mi tam jakoby prasklo a pak z toho vytékal taky takový smradlavý hnus, z toho jsem usoudila, že je to zánět
jinak dren jsem tam teda taky neměla, vysekal mi obě spodni osmičky, zašil, dostala jsem ATB a během pár dní jsem byla úplně v pohodě, chvíli tam byl otok a modřina, ale nijak extra to nebolelo, normálně jsem hned druhý den byla v práci, kde jsem odmluvila 9 hodin
určitě s tím vyraz co nejdříve ať se zbytečně netrapis
tohle byl také můj jediný problém se zuby ![]()
@Nepochopíš Držím palce, ať Ti to pořádně ošetřej a je líp.
@Nepochopíš píše:
@Jeremi
Tak uz tady čekám a už mi podruhé z té díry vylezl kus zubu
Držím palce, dej nám vědět, jak jsi dopadla
![]()
@Valburga
Tak je to zánět. Dal mi tam medovej dren, ráno si ho mám vytáhnout a kdyz bude bolet, tak nanovo. Bolest mě nepresla, nepomáhá ani třetí Aulin
a že na antibiotika uz je pozde. Prej se dávají před tím, než se to zatahne, aby měl ten bordel kudy jít pryč.
V pátek jsem byla na extrakci osmičky vpravo dole, byl zaklineny. Půl hodiny ho rvali ven, i pres umrtvení jsem omdlela bolestí. Pořád to krvacelo, jen jsem neměla den kouřit a vyplachovat. Pátek, sobota i dnes děs. Pořád teče trošku krve, srazenina tam je, ale okolo je bílo-sedo-až černý povlak a smrdí to jak (s prominutím) mrtvola. Šíleně to bolí, budí mě to. Bolí celá čelist, otekla tvář zevnitř, jde to až do ucha a bolí často hlava. Jakoby jsem tam měla tepnu
Nejde mi polykat. Pusa plná smrdicich slin. Chladim. Vyplachy bylinkama, ani prášky od bolesti nepomáhá… prosím vás, mate nějakou podobnou zkušenost? Mám jít na pohotovost?