Peroxid vodíku na zánět středního ucha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17867
11.12.07 14:24

Makino, zdejší přístup zdravotníků je teda na český poměry dost odstrašující, postupně si musíme zvykat. Třeba dva dny po horečce 39, s hnisavou rýmou a průduškovým kašlem, nám řekli, že omluvenku nám nenapíšou (tady musí mít i děti do školky omluvenku od doktora), protože se jim zdá zdravej a aspoň ve školce nanchytá víc bacilů a bude odolnější. A to má sníženou imunitu. Tady napíšou dr. v krajním případě ATB a pošlou do práce/školy… Jsem ze zdravotnické rodiny a ježí se mi vlasy.
Ušařka nám řekla, že sklon zvukovodu u dětí je opačný než u dosp., že je shora dolů, takže pak hnis nevytéká a naopak se hromadí, takže nepíchají. Nicméně když to praskne - jednak se to většinou špatně zajizví a jednak tam ten hnis stejně je, tak co? Říkali jsme to v Čechách ušařům a ti nám řekli, že je to prostě jiná škola, že jsou na to různé názory, v Čechách se píchá, na Slovensku prý taky ne.
Vím moc dobře, jak se Čendovi po píchnutí vždycky ulevilo. Tnetoktát zatím nemá akutní zánět (řekli, že tam nic nevidí - ale on je atopik a šupoinky kůže mu to pravidelně ucpávají, takže tam vifdět prostě není, ledaže to vyčistí. nechávali jsme mu uši čistit před 2 měsíci, ale stejně už zas jedno není průchozí), tak dali jen nějaké kapky - v nejzazším případě. Jinak jen kapat fyziologický roztok nebo vodu s mořskou solí, to dáváme každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9709
14.12.10 23:56

Peroxid do ucha

Sice to nesouvisí se zánětem středního ucha, ale nám na foniatrii říkali, že máme týden před měřením otoakustických emisí kapat peroxid do obou oušek, protože předtím se měření nepodařilo. Přitom si vzpomínám, jak u nás na ORL doktorka hulákala „Peroxid do ucha nepatří!“, až to šlo slyšet přes zavřené dveře. Nevíte o tom něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lka
46
15.8.13 19:49

Ahoj ten peroxit mě příjde uplná blbost:( nedávno sem byla s malou na propíchnutí obou uší:( Bylo to hrozny ale proč píšu mě jen řekli že mám dát panadol čípek nebo panadal sirup…a pomohl mě ten sirup…nic jí bych jí nedávala vubec do ouška moje rada:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
31.3.14 08:47

Pískání v uchu po zánětu střed.ucha

Ahoj,
ve středu jsem dostala v dospělosti zánět středního ucha, zřejmě z neléčeného zánětu dutin - neměla jsem rýmu, jen jsem byla zahuhlaná a bez teploty, tak jsem tomu nevěnovala pozornost, až jsem se probudila s bolestí ucha. Beru ant.,zítra je doberu, ale v uchu mi píská. A když si nekápnu do nosu, tak mám tu nosní dírku směr to ucho pořád zacpanou. Lékařka řekla, že v úterý na kontrolu, kdyby to nebylo v pořádku, ale že to nebude třeba, že to bude určitě v pořádku. Byla si taková jistá. Máte s tím zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
31.3.14 09:42

Ahoj, já jsem měla zánět středního ucha v těhotenství cca před čtyřmi měsíci. Byla jsem na píchání, hrozná bolest. Musím ale říct, že se to hojilo hrozně dlouho, třeba skoro dva měsíce a ještě teď mi občas ucho jen tak zalehne. Trvá to prostě dlouho, ale klidně na kontrolu zajdi. Já jsem tam s tím byla asi pětkrát. Přeju, aby to brzo přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
31.3.14 10:13

@MissBIG
Díky, četla jsem na netu, že pískání pak odezní, ale asi tam zítra zajdu. Snad tam nebude moc lidí - musím tam s prckovou. Mně to nepíchala, mně řekla, že je to počínající zánět, nasadila mi kapky a antibiotika - taky jsem se divila, že nepíchá :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
10.3.15 15:00

Holky, prosím Vás o radu.
V pondělí jsme byli se synkem na orl, pro velké chrápání a občasné bolesti v oušku, ale nic hrozného. Myslela, jsem, že má syn spíš velkou nosní mandli. Ale dr změřila sluch a říkala, že syn má zánět středního ucha, že v jednom nic a ve druhém je už prasklý. A v nose je něco hrozně přervené a proto se mu špatně dýchá. Vyčistila ouška a dala nám na 5 dnů pamycon no nosu i oušek a vyplachovat ouška heřmánkem. Od té doby syn hodně pláče, že ho ty ouška bolí a v noci se budí. Tak nevím. Za jak dlouho prosím ty kapičky zaberou? Na kontrolu jdeme až v pátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
10.3.15 15:05

Já nevím ale já vždycky když si nejsem jistá s nějakým zdravotním problémem tak zvednu telefon a raději doktorce zavolám. Že ho to bolí, nebo že cokoliv…lepší rada od lékaře ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
10.3.15 15:10

Rozhodně zavolat nebo zítra dojet na kontrolu. Vůbec nezáleží na tom, že máte přijít v pátek-to je myšleno pokud nebudou problémy.
S ušima není radno si zahrávat a ani se mi moc nelíbí ten heřmánek, ale rozhodně si zavolejte svému dr nebo ráno jeďte, pokud se stav nebude zhoršovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
10.3.15 15:40

@Jarr Naše lékařka má bohužel dovolenou a její zástup nás poslal rovnou na orl. Tam jsme čekali v plné čekárně 2,5 hodiny a dnes se tam pokouším celý den dovolat, ovšem marně. Tak jsem chtěla jen radu od někoho, kdo to již prožil, zda je to normální či ne. Malý to má prvně.
Pkud nám nic nezbyde, samozřejmě vezmeme malého na pohotovost. Tvá rada mi opravdu moc nepomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
10.3.15 15:42

@Halamka Dr nám říkala, že máme přijít, jen když z toho ouška hodně poteče. Neteče nic. Tak jsem si říkala, že asi chvilku potrvá, než zabere ten pamycon. Stejně jako na rýmu. Mě nenapadlo, že by to po tom čištění mohlo nějak hodně bolet, když doposud ho to skoro nebolelo. Ach jo. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
10.3.15 15:52

@cunklik Ono je to právě podivné, ale každý lékař poradí něco jiného. Občas mi to přijde, že zkouší pokus/omyl. Někdo řekne v žádném případě nevyplachovat ucho, jen otírat vchod borovou vodou, jiný poradí peroxid, další napíše otipax, jiný pamycon…
Podle mě tam ten heřmánek neudělal dobře, pokud bylo ouško již prasklé, ale to je jen můj pocit. Nebo se mohl otvor zacelit moc brzy nebo je ouško ucpané hnisem. Možností je spousta :nevim:
Kdyby se vám to nezdálo, tak sjeďte na pohotovost, nejlépe ORL, pokud máte možnost. Zase je výhoda, že to uvidí další lékař :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
10.3.15 15:57

@Halamka děkuji. Teď jsem se dovolala na pohotovost, prý mám dát nurofen na bolest a pokud by to nepomohlo, tak máme přijet. Tak budu doufat, že to zabere. Plácáme se ve virózách už přes 14 dnů i s dcerkou a toto je na závěr opravdu strašné. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
11.3.15 14:23

@Halamka Dnes jsme jeli k dr. Na noc dostal nurofen a to bylo v pořádku. Nemohla jsem se tam dovolat, tak jsme zabalili batoh plný svačiny a hraček a jeli. Nakonec mu to ouško znovu píchli a dostal atb sirup. Tak snad už to bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
11.3.15 20:23

@cunklik :kytka: ATB do dvou dnů zaberou a bude dobře. Jen dávejte pozor na uši-ať jsou v teple a nefouká do nich, klidně stříkejte 3 x denně vincentku do nosánku, ať se udržuje v čistotě a nevysušuje se, aby vydržel už bez rýmy. Ono se to rádo vrací.
Držím palečky, ať jste brzy v pohodě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+