Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@blumen @arkadie
Nejsem si jistá kam v Brně na dětskou pohotovost, kde mají to ORL.
Nemám auto, chci se vyhnout cestování sem a tam ![]()
Tady se nemůžu dovolat http://www.fnbrno.cz/…tovost/t2756 ![]()
@arkadie píše:
@zvědavá borůvka Tak doktor koukne a vidíJestli tam zánět je, dostane atb kapky. Nevím, proč by ji měli působit bolest. A co dělá v noci? Vyvádí, pláče? Jestli je ale přes den v pohodě a nemá teploty, počkala bych do pondělka. A nemůžou to být zuby? Moje 10 měsíční taky v noci dost vyvádí a běžně si šťourá v ouškách a zánět nemá.
V dětství jsem na to hodně trpěla, pamatuji si jen bolest. To píchání ![]()
V Brně v dětské je pohotovost na ORL…už jsme párkrát zažili…:-(
@j.k.1133 píše:
V Brně v dětské je pohotovost na ORL…už jsme párkrát zažili…:-(
Takže jít na černopolní. Jen mám obavy aby nás nevyhodili do Bohunic. Nemáme auto a nechci drandit s kočárem po celém Brně ![]()
@zvědavá borůvka nemuze vas nekdo zavezt? Kamaradka? Manzel? Rodina?
Myslím, že kdyby to byl zánět stř. ucha, tak by brečela pořád a na ouško by si nenechala sáhnout. Syn ho měl ve třech měsících, a takový hrozný pláč jsem nikdy u mimča nezažila. Nevytíká jí hnis z ouška?
S ušima není legrace a může to mít kromě komplikací i následky. Nemusí to být nutně zánět středního ucha, může jít i „jen“ o zánět zvukovodu.
Sjela bych na ORL do nemocnice. Neměli by tě vyhodit. Taky nemám auto, jezdila jsem buď MHD nebo v akutním případě taxíkem. A občas jsem trochu i přihrála jak jsem matka v háji a že věřím, že mi pomůžou. To když jsem viděla odmítavý postoj. Nikdy mě nevyhodili.
Zavezla mě kamoška autem, po svých se to nedalo. Je to tam rozkopaný a v noci tam nejezdí ani rozjezdy.
Zánět středouší naštěstí vyloučili.
Myslím, že jí trápí zuby.
Ahoj ![]()
Mám dotaz, malá je nachlazená, má trochu rýmu, suchá dráždivý kašel hlavně v noci…přes den neustále brečí, nechce ležet, jakžtakž spokojená je v poloze na stojáka, chce se pořád chovat..no hrůza
a taky si často zakrývá ouška, ale teploty už nemá…mám s ní sjet na pohotovost? Protože mi nepřijde normální, že by takhle vyváděla u slabý rýmy a kašle
jo a nechce vůbec jíst ( jinak je to jedlík)
@Luciis173 a jak je stará holčičku? ja mám zkušenost takovou, ze i při nepatrné ryme se muže jednat o zánět stř ucha, ovšem to pak více placou v noci, každopádně pro klid duše bych zajala rovnou na ORL, už 2 s se mi to olatilo
@Luciis173 muzes ji jeste zkusi za ty usi potahat a pomackat, jestli bude reagovat bolestive, ale taky bych pro klid duse sjela, jestli to neni zasadni problem.
Děkuji za odpovědi
, nakonec jsme jeli ještě dneska, malá má začínající zánět středního ucha, dostali jsme kapičky a máme dávat nurofen na bolest
Tak snad bude už jen líp
Ahojky.. mám 3-letého syna, kterému včera píchli ouško..
Stále mu mírně vytéká hnis a krev.. máte zkušenost s tím, jak dlouho by to takto mělo být?
Také jsem četla, že někdo používá nějaké kapičky.. nám doktorka nic nepředepsala.. je lepší něco kapat, nebo to nechat být?
Děkuji za rady.. Peťula a Jiříček.. ![]()