Zapečené maso se šlehačkou - jaké koření?

757
8.7.14 11:18

Zapečené maso se šlehačkou - jaké koření?

Ahoj všechny zkušenější :)
Ztrácím inspiraci, co vařit. Napadlo mě… máma dělávala něco jako zapečené maso se šlehačkou a bramborama… dalo se to do pekáčku, polilo šlehačkou a upeklo. Ptala jsem se jí, prý to jen solí (tzn. brambory, kotlety, šlehačka, sůl).

Chtěla bych to udělat, ale nějak vylepšené - máte tipy?

1. Jaké maso - fakt ty kotlety nebo jiný druh - krkovici? S kostí nebo bez? (kuřecí by asi taky šlo, ale to jíme často, radši bych vepřové)
  1. Napadlo mě vršek posypat sýrem - šel by chuťově čedar? Nebo klasika eidam, popř. niva? A až na konec pečení nebo rovnou na začátku?
  1. Koření - jen sůl nebo sůl + pepř nebo něco jiného? Neodhadnu to chuťově..
  1. Šlehačka nebo smetana na vaření nebo čím to zalít?

5)Co tam nacpat kolečka cibule? Nebo pórek, popř. šel by česnek?

díky :)
Na recepty na netu jsem koukala, ale radši bych radu od někoho, kdo to doma vaří, resp. peče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
8.7.14 11:21

Dělám kotletu, protože nemám ráda prorostlé maso, nakrájím k tomu trochu cibule, osolím, opepřím. Někdy přímo na maso, někdy zapomenu, tak opepřím až brambory.
Sýr nedávám, ale s eidamem to bude nijaké si myslím. Dala bych buď ten čedar nebo nivu…ale ta se rozteče, záleží, co máš ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082

Já dělám zapečené maso (jakékoli) s porkem a smetanou ke šlehání. Koření dávám jen sůl a pepř. Podáváme s bramborem a nikdy si nikdo nestěžoval :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065

Kuřecí maso, hooodně soli a pepř a kupuju šlehačky 31-33%
jinak nic jiného a ty šlehačky na malý pekáček dávám 3 tak cca 1-2cm pod vrch aby nepřetekla, sýr nedávat je to zbytečné, jiné koření kazí chuť jídla celkově a nedávat ani cibuli či nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
8.7.14 11:24

Já to dělala z vepře, ten se u nás moc nemusí.. Dala do pekáče kotletu na plátky, k tomu brambory na kolečka, slabě posypala grilovacím kořením, někdy jen podravkou, podlila vodou, zakryla alobalem a dala píct.. Až bylo maso měkké zalila jsem to šlehačkou, vrch posypala strouhaným sýrem a nechala roztát.. Tchýně to kdysi dělala že dala nahoru i půlku broskve :jazyk: :jazyk: )
Jinak do pekáče můžeš dát cokoliv.. česnek na stroužky, kolečka cibule.. jen asi v kombinaci s tou šlehačkou.. to nebude to pravé ořechové :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1531
8.7.14 11:26

Já dělám…brambory na plátky, do pekáčku, prosoluju postupně po vstrvách, jemně a zaliju šlehačkou 33%, to zapejkám jen tak zvlášť…do dalšího pekáčku si dám kotlety na plátky a koření sůl, pepř a na plátky česnek…nebo dám rozdrobený hovězí masox a plátky česneku..tohle jídlo s partnerem milujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
8.7.14 11:31

Díky :)
Takže asi zůstanu jen u klasiky pepř + sůl, koupím kotlety a narvu tam hezky třicítku šlehačku :D

Sýr dávat nebudu, cibuli asi trochu jo, ta by v tom mohla být dobrá…

Díky moc všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
8.7.14 11:34

Ahoj tohle jídlo dělávala moje mamka taky a používala jen sůl a pepř…v jednoduchosti je krása :D…a k tomu jsme vždycky měli salát z červené řepy…naprosto lahodná kombinace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
8.7.14 11:43

Ahoj, dělám tento recept stejně jako vy, jen mezi to maso a brambory nakrájím nakolečka celou cibuli a koření přidávám provensálské, nám to tak moc chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
8.7.14 11:44

@Fireangel delam to take a brambory i maso posypu gril. korenim a navrch davam zapect syr. Ted naposledy to byl Gran Padano, ale staci i eidam.
Btw zrovna dnes jsem to mela k obedu :jazyk:
EDIT: muzes dat i cibuli, porek, cesnek, cokoliv mas rada. A delam to z kotlet bez kosti, nemam rada prorostle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
8.7.14 11:46

Výborné jídlo v jakékoliv kombinaci. Co poslední dobou miluju, je absence masa náhradou za lilek. To je tááák dobrý…ale už je to samozřejmě něco jiného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
8.7.14 11:47

Já sypu na maso gril. koření či koření na steaky+sůl, pepř. Maso můžeš fakt jakékoli, my milujeme krkovici, ale jde to ze všeho, fajn je ho nakrájet na menší kousky. Maso osmažím zvlášť na pánvi, stačí tak, aby se zatáhlo, dodělá se v troubě. Do pekáčku syrové brambory na kolečka, posolit, sypu trochou koření, co je na mase. Na to slaninu a cibuli (nešetřit) a zas brambory. Sýr nahoře je super (ale my sýry milujeme skoro všude). Když dáváš nivu, tak bacha na sůl, ať to není moc. Zaleju smetanou (tu také solím) a peču do změknutí brambor. Po tomhle jídle se můžou všichni utlouct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.14 11:52

Davam kureci a pokud veprove tak kotletu bez kosti nebo panenku, koreni sul+pepr, pri zmene misto pepre dam grilovaci koreni, suseny cesnek nebo na steak. A zalivam smetanou(normalni 33%) :) mnam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
8.7.14 12:06

Brambory zapékám většinou s kuř. masem nebo krůtím (prsa, stehna). Šlehačku nepoužívám, jenom 12% smetanu. Kořením solí, pepřem a nastrouhaným česnekem. Občas přidávám i cibuli, jarní cibulku, porek a nivu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
8.7.14 12:08

@Fireangel Cibule na kolečka, na to brambory na plátky, osolit, na to naklepané plátky kuřecího, nebo vepřového, osolené a opepřené, na to nastrouhaný eidam, zalít šlehačkou, péct. Někdy na maso dám i papriku na proužky, rajče na plátky. Z koření máme na tomto nejraději právě jen sůl a pepř. Z drůbežího je to rychleji pečené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí