Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak u nás dřeme na bodu :
Bez obtíží navazuje kontakt s cizí osobou(učitel, vychovatel, kuchařka…), je ochotný komunikovat sostatními dětmi, ochotně se podřídí autoritě.
Syn si zvyká špatně na nové dospěláky. Když mu onemocněl učitel ve školce a musel do jiné třídy, tak jsme ho tam nemohli dostat a usedavě brečel mezi dveřma a když dělal školu lyžování, tak prvních 6 hodin vůbec nemluvil s instruktorem.
Jinak v našich pokynech je že umí zavázat tkaničky.
Když byl starší syn u zápisu tak to tam uměli dva ze sedmdesáti.
Náš se to naučil až koncem první třídy, kdy si potřeboval zavazovat boty sálovky na volejbal
@jakanas píše:
Tak u nás dřeme na bodu :
Bez obtíží navazuje kontakt s cizí osobou(učitel, vychovatel, kuchařka…), je ochotný komunikovat sostatními dětmi, ochotně se podřídí autoritě.
Syn si zvyká špatně na nové dospěláky. Když mu onemocněl učitel ve školce a musel do jiné třídy, tak jsme ho tam nemohli dostat a usedavě brečel mezi dveřma a když dělal školu lyžování, tak prvních 6 hodin vůbec nemluvil s instruktorem.Jinak v našich pokynech je že umí zavázat tkaničky.
Když byl starší syn u zápisu tak to tam uměli dva ze sedmdesáti.
Náš se to naučil až koncem první třídy, kdy si potřeboval zavazovat boty sálovky na volejbal
Hmm…ale do školy potřebuje mít zvládnuté to PRVNÍ…tedy emoční zralost…Ta je důležitá, tkaničky umět fakt nemusí, i když se to u zápisů objevuje. ![]()
Teď jsem doporučovala jedné mamince PPP kvůli dítěti…emočně nevyrovnané, mluvím na něj-odmítá odpovídat…hrajem divadlo-ne, já nechci…sedíme v kroužku-ne, já mluvit nebudu…denně se ráno mezi dveřmi ujišťuje KDY rodiče přijdou, KDE budou celý den? Maminku udivuje, že toto je DŮLEŽITÉ do školy, když kluk umí psát, číst písmena i počítat..
![]()
A kvůli tomu (emoční nezralost) máme jít do poradny??!!?? ![]()
Njn, je dost rodičů, kteří jsou přesvědčeni, že pokud dítě umí číst a psát, počítá, tak to stačí, víc nepotřebuje. Nějaké emoce a vyrovnanost nepotřebuje.
@SIMONA1234 píše:
Hmm…ale do školy potřebuje mít zvládnuté to PRVNÍ…tedy emoční zralost…Ta je důležitá, tkaničky umět fakt nemusí, i když se to u zápisů objevuje.
Teď jsem doporučovala jedné mamince PPP kvůli dítěti…emočně nevyrovnané, mluvím na něj-odmítá odpovídat…hrajem divadlo-ne, já nechci…sedíme v kroužku-ne, já mluvit nebudu…denně se ráno mezi dveřmi ujišťuje KDY rodiče přijdou, KDE budou celý den? Maminku udivuje, že toto je DŮLEŽITÉ do školy, když kluk umí psát, číst písmena i počítat..![]()
![]()
A kvůli tomu (emoční nezralost) máme jít do poradny??!!??
Njn, je dost rodičů, kteří jsou přesvědčeni, že pokud dítě umí číst a psát, počítá, tak to stačí, víc nepotřebuje. Nějaké emoce a vyrovnanost nepotřebuje.
Já toto vím, do poradny jsme objednaní. Ale zase syn je sice mladý, ale strašně velký / o hlavu vetší než o rok starší děti. Také umí sčítat odčítat do pěti, číst… no slovo přečte, věty nedává. Píše lépe než starší syn v pololetí první třídy. A tak se mi zdá strašně škoda ho sušit další rok ve školce. Co jsme věděli jak jsme ho naučili(spíš to okoukal když se to učil brácha), ale jak ho naučit komunikovat s cizími nevím. Popravdě se mi to zdá čím dál horší. Poslední dobou nechce mluvit ani se mnou, jen s maminkou. Když jsem s ním byl 3 roky na RD, tak jako to slunce co pro něho svítí měl mě, ale s manželkou se normálně bavil a hrál si. Dnes už se točí jen kolem maminky
No jsem zvědavý co nám na to řeknou v PPP
Syn mel odklad prave kvuli emocnimu dozrani. v 6 letech umel uz cist i pocitat ale emocne by to nedal. i v 7,5 mel trosku problem a zvykal siasido listopadu. takze odklad byl urcite dobry napad, ale meli jsme i logopedicky problem.
@petra79 Dobře jste udělali…já myslím, že ta „moje“ maminka tam nepůjde, je fakt přesvědčená o zralosti svého dítěte…však on si s ní doma POVÍDÁ..!!! Co na tom, že si odmítá povídat s jinými dospělými, že jo?
Doma mluví, počítá, čte…tak šup do školy! Jsem zvědavá jak to dopadne…